Kamala eller khao lak

31 juli 2019 09:01
Visningar: 1737
Beslutsångest. Tvekar mellan dessa två orter. Varför? Har hört att det har lite nattliv, billigare och mindre ryssar (förlåt ) och mysigare än typ Kata och Karon. Grabben vill snorkla, jag vill shoppa, lillpojken vill bada i havet, gubben ta det lugn och morsan ha allt på promenad avstånd. Vi kommer att resa ner två veckor i januari och vill inte bo på någon ö utan bara göra nån enstaka tur ut till nån så vilken plats är bra att välja som vår utgångsort?
Bomba oss gärna med bra tips, dessa två är dom som jag blivit tipsade om men har även hört talas om bönutrop och röda badflaggor som fått oss att tveka lite...
31 juli 2019 19:47
har endast besökt Khao Lak men tycker att det finns det mesta utom vettigt nattliv (Disco,nattklubbar). väldigt lugnt och nära till allt.
Kamala har ju närhet till Patong och där finns allt du kan tänka dig. Medans själva Kamala är en småby.
Av Erik777
31 juli 2019 23:38
De flesta bofasta i Kamala är muslimer, så böneutrop kan självklart förekomma. En del restauranger serverar varken gris eller alkohol.

Jag tycker ni ska välja Patong istället, känns som en bättre kompromiss som uppfyller fler krav än både Kamala och Khao Lak. Även om Kamala ligger löjligt nära Patong så saknas det vettiga sätt att ta sig dit. Nej Phukets tuktuks är allt annat än vettiga.
Av Ansun
1 aug. 2019 15:58 (redigerad)
Kamala är perfekt för det ni efterfrågar. Ni kan ta taxi in till Patong för shopping någon kväll om ni vill ha mer utbud.
Vi har bott någon enstaka natt i Patong och skulle inte vilja bo där hela semestern. Vi upplevde stranden som skitig. Kamala har fin strand och många strandnära restauranger.
Khao Lak kan jag inte svara på då vi inte varit dit, men många som varit dit har gillat det och återkommer, så det är nog bra.
Av Czikita
19 aug. 2019 09:21
Bra hotel Diamond Cliff Resort Spa. Rekommenderar har bott där förra året och bokat redan igen.
Av M4sta86
19 aug. 2019 09:46
Jag tyckte mycket om Khao Lak när jag var där för ett par år sedan. Bodde förvisso inte inne i Khao Lak utan strax norr om vid White Sand Beach. Men mysiga restauranger och barer. Inget direkt nattliv förutom barer då.
Finns ett par trevliga ställen att besöka. Du har Kho Kho Khao som ligger ca 1h med moppe norr om Khao Lak. Kilometer stränder som man nästan är själv på.
För snorkling ta en dagstur till Surin Island eller Tachai. Levande koraller och ett rikt djurliv.
Av Mardal
1 sep. 2019 09:24
Jag skulle inte för något i världen bo i Patong. Alldeles för rörigt och stressigt. Jag skulle verkligen rekommendera Kamala. Lugnt och skönt, fin strand och fantastiska restauranger. Ni tar er lätt in till Patong med taxi. En annan fördel med Kamala är att transfern från flygplatsen är kort.
Har inte varit i Khao Lak så de kan jag inte uttala mig om