Kamala, Bangtao eller Khao Lak ???

Av Evax68
2 mars 2014 23:13
Visningar: 2332
Jag velar fram & tillbaks - behöver tips
Jag & min dotter har varit i Thailand några ggr, & nu har vi bokat flygbiljetter till Phuket för hela familjen. Inte intresserad av att höra hur "dåligt" Phuket är för vi tycker att även den ön är OK även om vi hellre åker till typ Koh Lipe eller Koh Samet.
Denna gång ska iaf hela familjen med & då min yngsta inte kan simma så vill vi ha det hyfsat långgrunt & lugnt. Vi kommer till Phuket & stannar bara 7nätter innan vi flyger vidare mot Bangkok (så att shoppa i Phuket är inte en nödvändighet), därav är det inte aktuellt att ta sig ut till öarna söder om Lanta pga tidsåtgången.
Vi kommer ner 20april (ganska sent på säsongen - är det redan då större risk för underströmmar / har läst lite olika inlägg ang det här på forumet, nån som vet?
Som sagt jag & min dotter har rest runt en del & bl.a i Phuket bott i Nai Harn (+), Kata Noi (+), Kata (+-) Karon (-) Patong (--) men aldrig norr om hur är de orterna?
24 mars 2014 13:01
Jag har varit i Phuket två gånger tidigare. Både bott i Kata, Kamala och i Naiyang. Personligen skulle jag rekommendera Kamala alla gånger, speciellt för barn. Allt finns inom räckhåll, och stranden är hyfsat långgrund. Naiyang är väldigt väldigt lugnt då vår familj är ute efter lite restauranger, matstånd, affärer osv.. men i Naiyang var det inte mycket.. så Kamala skulle jag tro passa perfekt! Om du vill ha tips på bra boende där kan jag rekommendera Deng´s, en svensk och en thailändsk ägare. Ligger bokstavligt talat på stranden om man väljer att bo i deras guesthouse, och är super trevliga. Väldigt måna om oss turister, ang sjukdomar, allegier osv. Så mitt tips är Kamala! Nära att ta en longtail båt till leamsing, bangtao eller bananbeach!