Khao lak eller Phuket?

7 dec. 2011 15:50
Visningar: 7422
Ok nu börjar resan formas sakta men säkert. Men jag behöver er hjälp nu.

Vi har i dagsläget bestämt oss för en vecka på Sunwing Bangtao för att vår 3,5 åring skall få sin beskärda del av Lollo & Bernie samt träffa lite kompisar. Underbart fint hotell som jag längtar tillbaka till.

Men sen gäller det vår första vecka. Vi funderar på Khao Lak som ingen av oss har varit i men samtidigt hör vi om kompisar som varit där i mars som berättar att det var skitdåligt väder. Samma period var jag på Phuket och där strålade solen. Detta vill man ju inte vara med om när man endast har 2 v semester. Vad tror ni? Är det någon som känner till Khao Lak bra?? Vi funderar på Nang Thong Bay Resort alt Emerald Beach resort, någon som känner till dessa ställen?? Vi tycker det verkar superfint i Khao Lak med många utflyktsmål och på lagom avstånd från Phuket. MEN vi vill inte vara med om sämre väder därför funderar vi på ytterligare en vecka på Phuket men frågan är vart då? Vi vill helst inte bo på någon överexploaterad strand typ Patong. Och denna vecka får gärna komplettera vår Sunwingvecka om ni förstår hur vi tänker.

Så nu hoppas jag att ni delar med er av era tips på Khao Lak och Phuket.

Kicki
7 dec. 2011 19:40
Är det ingen som känner till Khao Lak och vet hur vädret är i mars? Börjar lågsäsongen tidigare där? Min kompis som var där sa att det var ganska folktomt...Tacksam för svar.
Av Narnya
8 dec. 2011 08:06
Hej!
Vi var i just Bangtao 2009 med våra tre barn, iofs i lågsäsong i 16 dagar och då bestämde vi oss för ett par utflykter några dagar för att se annat än Lollo & Bernie. Jag vet ju inte rent vädermässigt hur det är i mars, men vi åkte till Phi phi och vädermässigt så var det perfekt :) .(sen ville jag få bekräftat att det inte är bäst i Thailand, utan min favvo Koh samet håller i alla väder)
Vi var även i Nai Yang (där vi gifte oss) och det är lungt och fantastiskt fint!!
Vi träffade ett par med barn på Sungwing och de hade varit på resa i tre v, bla en v i Khao lak och de var inte helt nöjda. Det är väl exploaterat om nåt? Iofs Phi phi också, men jag tänkte att det är ett säkert kort vädermässigt? Vi hade ju barn med oss och vi var välkomna på alla restauranger, det fanns bra mat, ok hotell ,fin strand. Barnen gillade det för det finns mycket shopping.

Skulle jag vara er så skulle jag kanske satsa på nån av öarna eller möjligen Kata. Där är det fint också. Inte Karon, Khao lak å alla superturistiga platser.
Hoppas ni får en trevlig semester!! Vi åker på onsdag :)
8 dec. 2011 09:29
Tack för ditt svar. Min magkänsla kring Khao Lak kanske stämmer. Det känns inte helt hundra. Visste inte att det var så superexploaterat där. Phi Phi har jag generellt svårt för då jag tycker den ön har blivit helt förstörd. Men skall man bara dit och dyka eller snorkla så är det ju fortfarande helt fantastiskt.

Vi pratade om Kata igår men jag är rädd att vi tycker det är för exploaterat också...men du rekommenderar ändå det framför de andra ställena? Nai Yang har jag varit sugen på. Tror du att det blir ett bra komplement till Bang Tao? Känner du till Kamala?

Mina favoriter annars är Railay, Koh Tao, Koh Ngai. Så allra helst skulle vi vilja hitta något mysigt ställe som liknar dessa för att sedan stanna en vecka på Sunwing.

Så underbart att åka redan på onsdag!! Hoppas ni får en underbar semester!
11 jan. 2012 16:42
Hej!
Var i Kaho Lak -09 i början på mars , det regnade en del på eftermiddagarna/kvällarna det var vanligt för årstiden.
Vi åkte ofta till White Sand beach som är så vackert.
Bodde iofs lite utanför K.L, på Apsaras beach resort så åkte in till K.L på kvällarna, det tystnade och stängde ganska tidigt har jag för mig allt beror ju iofs på vad man söker.(Då var vi ett glatt gäng utan barn som var där, idag reser vi med en 1,5 åring)
Kaho Lak är ganska så litet, en vecka där räcker absolut

http://www.lamoet.com/ fantastiskt kul utflykt!

Ev så åker vi till Sunwing Bangtao 9/2...

http://gizmolina.com/ en bloggande kvinna som bor ett par månader i Phuket finns en del bra tips i bloggen.

Hoppas att ni får en underbar resa!
11 jan. 2012 19:11
Hej
Vi har varit i Khao Lak 3 ggr, senast i feb/mars förra året. Det regnade lite på eftermiddagarna/kvällarna vissa dagar, men inte mycket. Förra året vet jag att det regnade mer än vanligt i hela Thailand.
Vad vi har förstått så är Khao Lak mindre expoaterat än Phuket, men det beror självklart på vart du bor. Vi har bott på Khao Lak Seaview Resort & Spa. Det ligger mellan stranden & shopping/restauranggatan = nära till allt. Är du i Khao Lak så kan du åka till Koh ko Khao som är en liten ö med öde stränder, men även White Sand beach är värt ett besök. Ett måste är Similan Island dit man tar sig med speedboat.
Vi kommer inte åka till Khao Lak på vår nästa resa utan nu vill vi se mer av Thailand, men kan absolut tänka oss att återvända i framtiden.
Vi har kompidsar som har bott på Emerald & det var jättenöjda.
Khao Lak är lugn & ro, inga jobbiga strandförsäljare, inga överfulla stränder eller gogo-barer.
Trevlig resa!
13 jan. 2012 08:44
Hej och tack för svar om Thailand och då kanske främst Khao Lak. Vi fegade ur eller rättare sagt vi satsade på Nai Yang istället. Så nu blir det en vecka på Nai Yang och en på Bang Tao och vi känner oss riktigt nöjda med detta upplägg. Khao Lak får det bli ett annat år. Längtar sjukt mycket tills vi åker....
Av Holl
13 jan. 2012 11:25
Nai Yang, ett klokt val! En väldigt lugn och avslappnade atmosfär, Phukets barnvänligaste strand, rel långgrund och aldrig några större vågor eller farliga strömmar. Fullt med mysiga restauranger efter stranden.

Hasse
13 jan. 2012 12:17
Hasse, tack! Precis vad jag ville höra...har läst mycket om Nai Yang och alla verkar vara så positiva. Jag var i Thailand första gången 1994 och även om det aldrig kommer bli som då så är jag glad för alla genuina Thaiupplevelser som fortfarande går att få. Denna gången dock med små barn och allt vad det innebär.

Varje resa har sin tid...
5 feb. 2012 16:17
Hoppas ni besöker Khao lak någon gång, det är underbart. Förstår inte det här med att det skulle vara så exploaterat, inte alls min upplevelse! :)

var där för ett par år sedan, åker tillbaka i år, om än inte för hela resan men kände starkt behov av att återse Khao lak och i synnerhet platserna lite norr om KL...

- Ida