Karibien-experter SE HIT! Vart ska vi åka?

7 aug. 2012 13:48
Visningar: 3931
För första gången ska jag och min sambo resa till Karibien och vill därför ha alla era tips om vart man ska åka :)

Vi är ute efter paradisstränder(inte för mycket vågor), lite utflykter, lite kultur, pittoreskt & genuint(men inte helt dött), billigt att leva(pris exempel kanske?), ej för turistigt (viktigt!).
Rekommenderar ni ett resmål så skriv gärna hur standarden är på hotellen i området också. Vi vill gärna bo bra när vi ändå åker iväg.

Försökte placera inlägget under världsdelar "Sydamerika & Västindien" men det gick bara att välja land därför valde jag Mexico eftersom vi mest kikat på det, speciellt Tulum och Playa del Carmen. Där verkar vara väldigt mysigt och kulturellt.

Men vi är som sagt öppna för det mesta och kan man kanske kombinera 2 orter (öar) under vår 2 veckors vistelse?

Tack för alla tips ni har till vår drömresa :)
Av Msdr
7 aug. 2012 19:42
Vad gäller Karibien och karibiennära länder så var Mexiko sannerligen ypperligt, kan rekommendera det varmt! Speciellt som prisnivån där är bra och man får mycket för pengarna. Tulums strand var magnifik, även om staden är lite trist, specieltl såtillvida att man får åka taxi från strandhotellen in till stan, går knappast att gå. Det blir ju lite bökigt. Playa del Carmen hade väl allt man kan önska, men kanske något överexploaterat det också.
Utanför Cancun ligger Isla Mujeres, lättillgängligt och det stället tyckte jag hade det mesta man kan önska, precis lagom exploaterat, bra med restaurandger, barer och uteliv, men nackdelen att stränderna där inte alls var lika fina som t.ex. Tulum.
Typ Aruba tyckte jag var extremt amerikaniserat, förvisso jättefina stränder, men en smula dyrt och överexploaterat på många ställen. Bonaire var mysigare, men kanske lite stillsamt.
US Virgin Islands gillade vi, där finns lite av varje, men betydligt högre prisnivå än t.ex. Mexico.

Om ni ska börja nånstans så skulle jag börja med Mexiko, 2 v där var något kort tid om man vill hinna åka runt på Yucatanhalvön, så det blri nog svårt att hinna med både mexiko och någon ö, men någon på vårt plan hade tydligen öhoppat från Cancun i 3 veckor, så det går ju :)

Lycka till med reseletandet!!
10 aug. 2012 11:09
Ingen Karibienexpert så, men skulle tips om Cuba innan Fidel trillar av pin. För efter detta tar det nog bara en 5-6 år innan ön är ett mini-Miami. Nu är det ganska avslappnande att gå omkring i t ex ett Havanna utan en miljard neonskyltar etc.

Tobago gillar jag också eftersom de är så extremt laid back och anser att turisten skall anpassa sig efter ön och inte tvärtom - på gott och ont. Har många fina stränder och - om man väljder rätt arrangör - helt OK snorkling och dykning också.
Av Pelle77
10 aug. 2012 11:37
Jag ska testa på Grenada o Barbados i vinter. Vill ha en lite lugnare ö och en med mer utbud. På Grenada ska vi bo i en poolvilla som faktiskt kostar lika lite som ett hotellrum.
Flyget blev billigare att boka t/r från Gatwick o lägga till med Arn-Gatwick separat.
13 aug. 2012 09:19
Tack för tipsen!!! Jag tror vi kommer börja med att åka till Mexico nu första turen till Karibien så får vi se vart det bär av nästa gång :)

Är det någon som varit på Isla Mujeres? Skulle det kunna vara något att kombinera med Playa del Carmen? En vecka på varje ställe? Vi blir lätt rastlösa av att bo på samma ställe för länge :) Sen har vi även fått tips på att hyra bil och köra genom landet till Merida för utmärkt kultur & sightseeing.
Av Msdr
20 aug. 2012 19:12
Se mitt inlägg ovan ang Isla Mujeres!

Kan rekommenderas och det är enkelt att kombinera med Playa del Carmen, vi åkte buss till Cancun och sen båt förstås, inga förbokningar krävdes.

Det är en fördel att prata spanska om man ska åka med lokaltrafiken, men inget krav.

Vad gäller Merida så åkte vi också dit, men det tyckte vi nog inte gav så värst mycket, beror förstås på vad man är intresserad av, men det är inte fantastiskt där. Är ni intresserade av mayaruiner så missa inte att kolla in Chichen itza, Coba, Uxmal, Palenque om ni hinner.
Ruinerna vid Tulum var också häftiga, men inte "bäst"
21 aug. 2012 11:23
Kolla in Saint Vincent & Grenadinerna, helt underbart. Framtidsresor vet jag har ett bra Kombinerakoncept i Karibien. Jag har testat Choroni och Los Roques med dom för ett par år sedan.
9 sep. 2012 16:43
Vill man ha det avslappnat, vackert, billigt och oturistit så rekommenderarjag Grenada. Nästan
ensamma på 5km sandstrand. Rekommenderar varmt!