Island

21 jan. 2011 14:55
Visningar: 4962
Äntligen har jag övertalat några kompisar att åka till Island. Så nu tänkte vi boka nu inför sommaren. Vi tänkte stanna där i en vecka och uppleva Island naturen, samt hinna med att festa. Ni som har varit där hur är de där.

Vi är Grabbar på 22 års åldern,


Natt livet ?
är det dyrt land?
kan man bada på havet eller bara varma källor?
Vädret på mitten av juni?
Vad bör man ha med sig Varma kläder? eller Sommar kläder?

all tips som man kan uppleva där är jag väldig tacksam.
21 jan. 2011 16:59
Partylivet får någon annan svara på, men enligt en tidiningsartikel för något år sedan rankades Reykjavik nattliv som ett av Europa bästa. Det mesta verkade börja runt midnatt och då var vi på väg hemåt....

Men lite andra tips på vad man kan göra hittar ni i vår reseberättelse på vår reseblogg: http://andersochmaggansresor.wordpress.com/2010/06/22/island-juliaugusti-2008/

Bland annat hade vi en otrolig tur första gången vi var på valsafari...
Av Fredros
21 jan. 2011 20:27
Låt naturen underhålla Er! Med en hyrbil kan Ni på 3-4 göra en rundtur bland vattenfall,lavalandskap..
Man fascineras av "naturens uppfinnsrikedom" landskapet ändrar karaktär hela tiden. Ett stopp vid geysrar där det puttrar.pyser,småsprutar, för att helt plötsligt skicka iväg en vattenkaskad 40-50 m upp i luften. Då känner sig människan liten o imponerad och apploderar spontant naturens skådespel.

Jag minns vår sommartrip som sval och skog finns ju knappast varför inget stoppar vinden = blåsigt !
Vi hade mycket sol, vilket beskrevs som att vi hade väldig tur !

Missa inte blå lagunen ! En varm sjö nära flygplatsen Keflavik. Detta blev som att simma runt i ett gigantiskt badkarsvarmt vatten !
21 jan. 2011 21:27
Nattlivet får jag överlämna till andra att svara på .

Dyrt på island? nja betydligt bättre nu än för några år sen inte billigt men mindre dyrt iallafall.

Varma kläder? absolut ett måste om man ska uppskatta naturen fullt ut, men det kan lika gärna vara högsommarvärme så lager på lager är det som gäller vädret skiftar fort ungefär som i svenska fjällen sommartid.

Badar gör man i varma källor eller på badanläggningar den mest kända är ju Blå lagunen den rekommenderas varmt det är en verklig höjdare,finns faktiskt ett varmt bad i havet vid Reykjavik också.

En hyrbil är nästan ett måste om man vill vara fri att åka dit man vill och hålla kostnaderna nere, bussutflykter är ganska dyra och även om hyrbilar också kostar som om de var tillverkade av guld så sparar man en bra slant på att ha hyrbil om man är några som kan dela på hyrbilskostnaden.

Förstår att en 22 åring har andra prion än vår familj men litet uppslag kan du säkert få om du kollar in min/vår sida,här finns länkar till det mesta på Island.http://fiskeofritid.webs.com/allaislandslnkar.htm
Mvh.Bosse.
Av Hathor
21 jan. 2011 23:36
det är verkligen en party ö,fullt av nattliv.
Det är dyrt på Island,i alla fall l då jag var där,men de kanske har ändrats ...
man badar i varma källor som finns överallt på Island,mest känd är blå lagunen nära flygplatsen.

Man kan inte bada i havet inte ens på sommaren,kanske om man e vinterbadare..

vad man bör se,tja ,har man en vecka på sej så är ni ju begränsade,o då rekommenderar jag er att ta en tur runt den Gyllene cirkeln,vilket är desamma som att göra besök till Gulfoss,detta vackra vattenfall,Thingwalla o Geysir,en fantastisk upplevelse,de puttar o ryker överallt i området....
Alla hotellen i Reikjavik ,har utflykter att erbjuda..
Att gå på restaurang är mkt dyrt,men om ni ändå gör detta så prova valstek,ingen höjdare tyckte jag men de va kul att prova.....
rekommenderar en krog som heter Tre Rockar.
lycka till
22 jan. 2011 00:10
Det är ett häftigt partyliv i Reykjavík men kanske inte därför som man åker till Island. Är man intresserad av lite historia är detta en guldplats att besöka.
Bad är som någon sade, i de heta källorna, inte havet!
Jag bodde på hotel Loftleidir och där fanns det på gångavstånd underbara "heta källor".
Jag var också över på Vestmannaöarna (Heimaey), (http://sv.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4stmanna%C3%B6arna) och det var en upplevelse. Billigt flyg dit!.
Sedan har du/ni Tingvalla (http://sv.wikipedia.org/wiki/%C3%9Eingvellir_nationalpark) som jag tycker är ett måste!
http://sv.wikipedia.org/wiki/Island. På dessa filer jag kopierat kan ni finna massor av aktiviteter och upplevelser.
När jag läser detta längtar jag tillbaka dit!
22 jan. 2011 15:32
Tack För all information, låter väldigt intressant, längtar redan.

angående boende är det bättre boka i förväg eller när man väl kommer till plats?
Brukar det vara mycket turister på sommaren? är det mest Skandinavier som besöker eller är det blandat?
22 jan. 2011 16:43
Hej! det är en salig blandning av nationaliteter och ålder på Islandsbesökarna så man brukar träffa en brokig skara människor där och beträffande om man bör boka boende så skulle jag nog rekommendera det om man reser mitt i sommaren då det kan vara tämligen fullbokat.

Det beror ju på om det är vandrarhem ni ska bo på vilket kan vara prisvärt och det skulle jag personligen välja om jag inte skulle campa, i såfall kan ni boka det här. http://www.hihostels.com/dba/country-IS.en.htm?himap=Y
eller kolla in min sida med länkar till mer boende. http://fiskeofritid.webs.com/allaislandslnkar.htm

Har man hyrbil och vill ha litet extra frihet och slippa boka allt i förväg så kan man ju ta med ett tält om man tycker att det är ok med litet friluftsliv, på campingarna finns alltid plats för ett tält även om allt annat boende är fullbokat.
mvh. Bosse.
22 jan. 2011 17:09
Testa med expedia.se som jag har god erfarenhet av. Har dock inte bokat via dem på Island.
Islandair från Köpenhamn till någon/några destinationer i USA har mellanlandning på Island (tror fortfarande) med möjlighet att övernatta ett dygn. Vi träffade många trevliga amerikanare och kanadensare där.
Som någon skrev tidigare, många turister.