Internationellt körkort vid bilhyra i Västra USA

Av Moller
18 feb. 2019 11:04
Visningar: 514
Hej!

Vi åker på en roadtrip i västra USA (Kalifornien, Arizona, Nevada) till sommaren. Funderar lite på om vi behöver skaffa internationella körkort? Har läst äldre trådar här och ser att många har svarat att det inte behövs. Dock står det på uthyrarens sida att:

All other drivers may not be required to present an International Driving Permit when traveling abroad, but they should be prepared to do so.

www.usa.gov/visitors-driving står det att vissa stater kräver ett internationellt körkort, men när jag tittar på staternas motsvarande information hittar jag ingen vettig info.

Inget solklart svar direkt, men man kan ju tolka det som att man behöver ha ett, men att man kanske aldrig behöver visa det? Vad har ni andra för erfarenheter vid bilhyra? Har det räckt med svenskt körkort för att hämta ut hyrbilen? Har någon varit med om att bli stoppad av polis?
18 feb. 2019 13:56
Blivit stoppad flera gånger utan Internationellt å inget problem.
Av Annaer
18 feb. 2019 19:58
Vi har aldrig haft internationellt körkort på någon av våra 4 resor, 5e är bokad till hösten. Har kört i Georgia, Florida, Californien, Arizona & Nevada, blivit stoppad av polis i Georgia, Florida & Arizona utan problem, inga problem att hämta ut hyrbil heller.