Indonesien; tips och dykning

Av Henkrik
4 apr. 2015 01:51
Visningar: 338
Hej!
Sticker till Indonesien på måndag i två mån med tjejen och söker lite input för vår resa. Vana snorklare, men tänkte ta dykcert.
Tanken är att först åka till pulau weh och ta open water och ev adv open water på ca 2-3 veckor. Från vad vi läst verkar det som en trevlig ö med hyfsad dykning. Kommer antagligen vara lite slitna av resan/värmen så här är huvudfokus cert och avkoppling.
Sedan 10 dagar i Bukit Lawang för lite regnskog, sedan vidare till Gili Trawangang. Här vill vi mest se lite folk, ta lite bärs och dyka varannan dag, ca 14 dagar. Ev mount rinjani också.
Sedan åker vi till labuan bajo / Komodo i ca två veckor. Här tänkte vi ta en 5 dagars liveaboard och ca 5 dagars dagstripper.
Har dagar över oplanerade, vissa kommer vara på bali på transfedagar.
Basicly: Något ni skulle göra annorlunda? Tips på divecenters osv?
4 apr. 2015 21:18
Hej, kul att ni ska ta dykcert, det rekommenderas verkligen! :) vi fastande verkligen för dykning och Indonesien erbjuder fantastiskt bra dykning, och dessutom har landet så mycket att erbjuda även på land! Självklart ska ni dyka i Komodo, bra då om ni samlat på er lite dykerfarenhet då det oftast är ganska strömt. En bra dykguide rekommenderas, speciellt i Komodo- dels för möjligheten att få se så mycket som möjligt av allt spännande som finsn att se men också för att en duktig guide kan hantera och undvika de stundvis väldigt starka strömmarna. Har endast dykt två dyk utanför Gili Air, helt ok, bra ställe för er att få lite erfarenhet.

Vad gäller landäventyr så borde ni absolut bestiga Mt Rinjani, otroligt mäktig upplevelse!
Om ni vill kan ni läsa lite mer vad vi tyckte om dykningen på Gili och Komodo här: http://onadventureintheworld.blogspot.se/p/blog-page_1.html - klicka in på Indonesien.
Och om vad vi tyckte om bestigningen av Rinjani här: http://www.reseguiden.se/reseguider/gunung-rinjani-en-utmanande-vulkanbestigning-10242

Trevlig resa och lycka till med dykningen! :)