Icke deklarerad mat i tullen

28 jan. 2018 18:01
Visningar: 236
Hej!

Jag landade på Oakland härom dagen. Deklarerade ingen form av mat. Glömde att jag köpt en wrap med kött i på flyget. Kom på den vid sista kontrollen (dvs hade fyllt i det 2 ggr att jag inte tagit med något).

Gav upp mackan direkt. Tullkvinnan skrev upp mitt namn och sen fick jag bara gå utan böter lr ngt.
Någon som har en aning om vad som händer nu? Är i USA på ESTA.

Kan dom skicka böter i efterhand? Påverkar det mitt ”visa”?

Tacksam för erfarenheter!
28 jan. 2018 18:57
Tulltjänstemannen (kvinnan) har själv möjlighet att ha överseende med vissa mindre förseelser, om de inte bedömer det som allvarligt. I det här fallet verkar du ha sluppit böter och undkommit med en tillsägelse/varning. Det kommer ingen bot hem till dig, det hade du fått på plats om du fått någon. Däremot har de med största sannolikhet gjort en anteckning om den där mackan, så nästa gång du glömmer att deklarera något så kommer du nog inte komma undan med en varning. Bli heller inte förvånad om du blir skickad till inspektion nästa gång du går igenom tullen. Din ESTA-status ska inte påverkas, det hade de sagt i så fall och då hade du inte kommit in i landet.

Se till att ha huvudet med dig nästa gång du åker in i USA, så kommer allt gå bra. :-)
29 jan. 2018 18:08
Tack för snabbt svar! Gissar att jag hade en stor släng med tur den här gången :)
29 jan. 2018 20:36 (redigerad)
Tja, känns som en ganska proportionerlig åtgärd mot någon som glömt en macka från flyget. Du hade ju inte medvetet fyllt hela väskan med kött eller narkotika. Skönt att det gick bra i alla fall!