Hyrbil!

4 dec. 2013 11:51
Visningar: 488
Såg att de fanns ett tidigare inlägg om hyrbil för 6 personer men vi är 4 personer som ska iväg på en rejäl roadtrip. Vi behöver en hyrbil i 80 dagar och vi kommer att spendera mycket tid på vägen och i bilen.

Vi vill ha en bil där man får plats med allt bagage, kan tänka mig att de blir kommer vara 8 stora resväskor samt 4 handbagage då vi ska vara borta så länge.

Vi är inne på en Cheva Tahoe eller en minibuss Dodge grand caravan. är de för stora eller precis lagom?

Har ni någon egen erfarenhet vilken typ av bil man ska hyra för 4 personer och jäkla massa bagage? :) Tack på förhand :)
Av Hkn
4 dec. 2013 12:15
Tänk betydligt större än du föreställt dig.
En Tahoe är rätt storlek. Full-size SUV, alltså. Alternativt Yukon eller Suburban.
Dodgen är två nummer för liten, om du frågar mig.

Tre skäl:
1. Amerikanska bagageutrymmen är generellt löjligt små om man jämför med bilens storlek.
2. Gör ni en roadtrip så är bilen ert andra hem. Och ni blir borta väldigt länge. Ni lär uppskatta varje extra decimeter innerutrymme.
3. Ni lär inte behöva fickparkera särskilt ofta. Minsta korvkiosk har en rejäl parkeringsplats intill.

Conclusion: Go big.

:: hkn ::
Av Birgere
4 dec. 2013 13:45
I detta läge är det som hkn säger... Full Size SUV.

Vad som kan vara klokt att göra i förväg är att läsa på lite om dom olika modellerna som kan tänkas stå där på kvällen när ni kommer fram trötta o eländiga. Annars är risken att ni väljer bil efter färg eller någon annan bling-bling.
Det finns en massa "testsiter" där ni kan bilda er en uppfattning om dom olika bilarna i förväg, allt från milage till comfort. Tex http://usnews.rankingsandreviews.com/cars-trucks/rankings/Affordable-Large-SUVs/ men googla efter fler..80 dagar är ändå ganska viktigt att ni prickar rätt.
5 dec. 2013 15:49
Med färsk erfarenhet av en Chevy Tahoe, så skulle jag vilja påstå att t o m den är för liten. Möjligtvis om ni kan få tag i en utan sista sätesraden eller kan plocka ur den och förvara på annan plats än i bilen, för de tog mycket plats även hopfällda.

Spontant skulle jag säga Chevy Suburban. Som en förlängd Tahoe. Men även där gäller nog att se till att bli av med sista sätesraden.
6 dec. 2013 08:08
När vi var i Kanada i somras hyrde vi en Chevrolet Uplander av nyare modell (tror att den var en 2012:a). Vi var fyra personer, varav två hade bott i Kanada i ett år och hade ganska mycket packning med sig...

Bilen var väldigt skön att köra och den kändes just som ett andra hem eftersom man satt bra och hade gott om utrymme att breda ut sig.
29 dec. 2013 12:36
Tack så mycket för alla svar och tips!
De lutar just nu åt en Dogde grand caravan. En kompis pappa har en sån och vi har provpackat med 6 stora resväskor och handbagage och det går faktiskt bra. Sen är ju frågan om man får en sån bil eller om man får en liknande, de vet man ju aldrig när man hyr en bil :P

En cheva Tahoe o Suburban kostar drygt 30 000 mer att hyra under den tiden mot en Dodge samt kostar mer i bränsle. Vi vill helt enkelt inte lägga ca 70 000 på hyrbil :/

Är det någon av er som hyrt bil via alamo? Svenska eller amerikanska sidan?