Hyra bil i USA

8 juli 2023 09:56 (redigerad)
Visningar: 82
Hej,

Jag planerat en resa till USA i början av 2024 och har tänkt ta några dagar med hyrbil, så jag har lite frågor till dem som har gjort det 😊

- Vilken hyrbilsfirma rekommenderar ni?
- Hur funkar det med ”hyr här, lämna där”? Jag har tänkt hyra i Texas och återlämna på västkusten.
- Vad behöver man förbereda mer än översättning av körkort?

Tacksam för svar ☺️☀️
Av Evoline
8 juli 2023 21:14 (redigerad)
Hyrt från de billigaste som Thrifty och Dollar Car Rental, och hade bara svenska körkortet.
De vill att man ska köpa till en massa försäkringar men kreditkortet jag hade täckte det mesta, skippade även fast de försökte övertala att man ska köpa till.
Valde alltid minsta bilen när jag bokade online från Sverige för man fick endå gå till parkeringen och välja bil från ett område, så man tog ju alltid en större bil (sedan), ville inte ha för stor bil.
Det här var inte i Texas, utan i LAX, och jag lämnade på samma ställe som jag hyrde ifrån.

Glöm inte att vara noga att kolla efter bucklor, repor eller annat som kan vara trasig inuti bilen och rapportera innan du skriver på och åker ut.
11 juli 2023 10:02
Thrifty & Dollar är kanske billigast men inte alltid att föredra. Vi hyrde bil i Boston för 3 veckor sedan och stod i kö i 2,5 timma för att få vår bil. Det positiva är som Evoline säger att man bokar en liten bil, vi bokade en Ford Focus och fick en stor Nissan SUV för samma pris. I Boston kan man inte vänta med att skriva på innan du hämtar bilen, man stod i kö i 2 timmar skrev på papper och sen väntade man på parkeringen där man fick bilen.
Med facit i handen kommer vi aldrig mer hyra av Thrifty & Dollar utan ta något annat bättre bolag.