Hyra bil i Alicante utan kreditkort

Av Alundin
8 juli 2014 12:55
Visningar: 2054
Jag och min pojkvän åker till Alicante i en vecka den 14e juli. Vi ska bo i Catral och vill hyra en bil hela veckan. Tyvärr har vi hört väldigt mycket dåligt om de flesta hyrbilsfirmorna på flygplatsen (Avis, Hertz) och har dessutom inget kreditkort vilka många bolag kräver. Letar nu efter ett hyfsat pålitligt bolag, gärna utan en jättedeposition som inte kräver kreditkort (och som gärna är billiga). Är det någon som har tips?

Fick höra om costa blanca transfers, kan det vara något?

Tacksam för hjälp,

Alice
8 juli 2014 13:03
Alla biluthyrare får kritik i massor!

Först, jag har inte hyrt i just Alicante men två uthyrare jag själv aktar mig för i Spanien är Goldcar och Orlando.

Avis och Hertz brukar i regel vara okej, har hyrt av Hertz i Spanien och det var utmärkt. Mina favoriter är dock Sixt, ibland riktigt billiga ibland inte och på vissa ställen samarbetar de med andra så man får se upp så det inte blir Orlando ändå :-( De har däremot enligt min erfarenhet ett bra sätt att hantera sina kunder.

Kanske ni ska skaffa ett kreditkort (det finns gratis) det har ju vissa fördelar att ha ett sådant när man reser.
Av Birgere
8 juli 2014 16:59
Utan kreditkort får ni nog, om ni överhuvudtaget hittar någon lägga 15-20.000SEK i deposition.
Då är det ju smartare att skaffa kreditkort.
Vanliga svenska debitcards funkar dom åxå men då behöver man på många firmor ha åtminstone dubbla hyresavgiften tillgänglig som dom reserverar.
Av Alundin
9 juli 2014 10:18
Okej, tack! Tyvärr hinner inte det beställda kreditkortet komma i tid till resan, men har hittat två spanska hyrföretag som det lutar mot just nu. Det ena är Costa Blanca Transfers, som varken tar deposition, kreditkort, tar betalt för extra förare och det sägs vara inklusive alla försäkringar. Det andra är Aqua Car, som verkar vara något liknande fast lite dyrare.

Om någon har hört om/använt sig av någon av dessa två, säg gärna till!