Hitta hyrbil i Alicante

Om Alicante

Alicante är ett populärt året-runt-resmål och stor hyrbilsdestination. Här har många nordbor hus och lägenheter och kan avnjuta Costa Blanca solsäkra klimat. Här regnar det endast runt 20 dagar om året. Hit kommer de flesta med flyg och väljer att plocka ut en hyrbil på Alicante Airport direkt efter att de har landat. De flesta hyrbilsleverantörerna finns representerade i ankomstterminalen.

Hyrbil ett måste

En av de populäraste orterna är Torrevieja, belägen några mil söder om Alicante. Många åker hit för att spela golf och antalet banor växer hela tiden. För att ta dig hit behöver du hyrbil.

När det gäller golfbanor i området finns det flera som är väl värda ett besök, t.ex. Alenda och El Plantio, inte så långt från flygplatsen. La Finca, lite längre söderut samt den kända anläggningen La Manga, som har ett oslagbart läge ute på en egen udde.

Vindistrikt i norr

Norr om Alicante ligger Albir och Altea som trots ökat turismtryck och närheten till Benidorm lyckats behålla sin fiskebycharm och lugna framtoning. Vin är troligtvis inget man associerar med den här regionen men det finns faktiskt flera vindistrikt här som Bullas, Jumilla och Yecia. Don’t drink and drive!

Inne i Alicante hittar man ett brett utbud av barer och restauranger, fina strandpromenader och ett härligt folkliv. Staden har på senare år blivit en kulturell mittpunkt på Costa Blancas kust med flera museer och ett slott som bjuder på hisnade vacker utsikt över medelhavet och Alicante.

Alicante Costa Blanca, Europa

Nattliv
Nöjesliv
Sandstrand
Segling
Shopping
Sol & bad