Hitta hyrbil i Alicante

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Om Alicante

Alicante är ett populärt året-runt-resmål och stor hyrbilsdestination. Här har många nordbor hus och lägenheter och kan avnjuta Costa Blanca solsäkra klimat. Här regnar det endast runt 20 dagar om året. Hit kommer de flesta med flyg och väljer att plocka ut en hyrbil på Alicante Airport direkt efter att de har landat. De flesta hyrbilsleverantörerna finns representerade i ankomstterminalen.


Hyrbil ett måste

En av de populäraste orterna är Torrevieja, belägen några mil söder om Alicante. Många åker hit för att spela golf och antalet banor växer hela tiden. För att ta dig hit behöver du hyrbil.

När det gäller golfbanor i området finns det flera som är väl värda ett besök, t.ex. Alenda och El Plantio, inte så långt från flygplatsen. La Finca, lite längre söderut samt den kända anläggningen La Manga, som har ett oslagbart läge ute på en egen udde.

Vindistrikt i norr

Norr om Alicante ligger Albir och Altea som trots ökat turismtryck och närheten till Benidorm lyckats behålla sin fiskebycharm och lugna framtoning. Vin är troligtvis inget man associerar med den här regionen men det finns faktiskt flera vindistrikt här som Bullas, Jumilla och Yecia. Don’t drink and drive!

Inne i Alicante hittar man ett brett utbud av barer och restauranger, fina strandpromenader och ett härligt folkliv. Staden har på senare år blivit en kulturell mittpunkt på Costa Blancas kust med flera museer och ett slott som bjuder på hisnade vacker utsikt över medelhavet och Alicante.

Om Alicante Costa Blanca, Europa

Nattliv
Nöjesliv
Sandstrand
Segling
Shopping
Sol & bad

Alicante erbjuder det mesta, från historiska sevärdheter till kulinariska upplevelser. Lägg till sol och varma bad och du har Alicante i ett nötskal.

Uppå berget Mount Benacantil tronar en av Europa äldsta fästningar, Castillo de Santa Barbara som toppar listan av sevärdheter i staden. Mer historia finns i Alicantes gamla kvarter, El Barrio de Santa Cruz där 1400-tals katedralen San Nicholas och 1300-tals basilikan Santa Maria Basilica finns. Förutom historiska sevärdheter finns ett antal konstmuséer, det mest kända är MaCa med konstskatter från bland annat Miró och Dali. De äldre kvarteren är också centrum för mycket av Alicantes restauranger och nattliv.

Shoppingmöjligheterna är mycket goda, allt från spanska klädkedjor till internationella butiker kantar gatorna. Staden är känd för sina fina lädervaror så passa på att fynda. Under varma sommardagar finns det en mängd stränder att välja på runt om Alicante, Playa del Postiguet och Playa de San Juan ligger i direkt anknytning till staden. De flesta stränder befolkas snabbt under säsong, var därför ute i god tid. Den långa strandpromenaden La Explanada de Espana sträcker sig utmed hamnen och skuggas av palmträd, här finns också restauranger och caféer. Nationalrätten här är framförallt paella men även tapas är populärt och ett måste att äta i Alicante. Staden är också omtyckt av golfare och det finns ett antal fina banor utanför staden.