Hyr INTE bil av Auto Erope

3 mars 2014 20:02
Visningar: 1007
Auto Erope stjäl dina pengar

Hyrde bil på Kanarieöarna genom Auto Europé vilket var ett STORT misstag.
Blev anvisad Goldcar som lokal biluthyrare.
När jag skulle betala deposition för bilen påstod de att mitt Visakort inte fungerade.
De tog inte kontanter eller andra kort och vägrade lämna ut bilen, troligen för att jag inte ville ha deras extraförsäkring de lurade på alla kunder. Där stod jag med två små barnbarn sent på kvällen utan bil.
Auto Erope vägrar dessutom betala tillbaks bilhyran för en vecka som jag förbetalt och lyssnar inte på mig över huvud taget. Mitt VIsa-kort fungerade både före och efter besöket hos dem och jag kan bevisa det.
Av Birgere
3 mars 2014 20:20
Fy vad trist.
Varningen gäller väl främst GoldCar som jag förutsätter att du själv valde dem utifrån de erbjudanden som dök upp på AutoEurope's hemsida.

Jag tycker du ska ge AutoEurope en chans till annars vänder du dig till ARN.

Tack för varningen i alla fall, men inte för AutoEurope som jag med glädje fortsätter att använda utan varningen är för GoldCar som uppenbarligen har satt detta i system. http://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g187427-i42-k5364413-Don_t_use_Gold_Car_rentals-Spain.html

BUUUU för GoldCar
3 mars 2014 21:19
Jag kan inte tänka mig att använda Auto Erope igen efter deras mycket dåliga behandling av mig som kund. De bara skickar mig runt i organisationen för att slippa betala tillbaks mina pengar.
ARN är ett bra förslag men tror de får svårt att rå på ett Tyskt företag.
Av Birgere
3 mars 2014 23:55
Tycker inte alls att du ska ge dig.

har du skickat in ett skriftlig klagomål via deras hemsida? Jag tror inte ett telefonsamtal till någon kundtjänst i Sverige hjälper, dom kan nog bara svara på rena aktuella hyrbilsärenden.
Om frågan drivs av ARN eller Konsument Europa vet jag inte men då hemsidan är på Svenska och dom har svenskt telefonnummer så skulle jag tro att ARN tar ärendet. Annars så vet din konsumentvägledare på kommunen var du skall vända dig.

Det är ju skrämmande vad företag som GoldCar kan göra, synnerligen tveksamt beteende från deras sida.
Ge dig inte här!

Åter igen... jättevarning för GoldCar och deras metoder.
3 mars 2014 23:57
Citerat från Spitz123:
Jag kan inte tänka mig att använda Auto Erope igen efter deras mycket dåliga behandling av mig som kund. De bara skickar mig runt i organisationen för att slippa betala tillbaks mina pengar.
ARN är ett bra förslag men tror de får svårt att rå på ett Tyskt företag.
Nej man använder så klart inte samma bolag igen efter en sådan erfarenhet.

Min erfarenhet är att man ska undvika uthyrare som har extra dåligt rykte, Goldcar, Orlando Rent a Car i Spanien t.ex. (ofta får man ju inte ens veta vilken uthyrare det gäller förrän efter bokningen när man hyr genom en agent) och att man i regel har större chans till rättelse om man hyr direkt av en uthyrare istället för en agent.
Oftast hittar man ungefär lika bra priser hos någon av de större uthyrarna (ibland bättre) och hittar man någon av dessa som man är nöjd med så kan man hålla sig till dessa. Man kan i regel bli medlem och få ett kundkort som ger ännu bättre service och andra fördelar. Går något snett har man bara företaget direkt att vända sig till, inte en motspänstig mellanhand.
Det kan gå utmärkt att hyra genom en agent (och de är olika bra/dåliga) tusentals gånger men risken att det blir svårt att få rätt eller hjälp vid problem är som sagt större efter vad jag erfarit.

De flesta stora ger också rabatter på olika sätt, är man t.ex. medlem i någon förening, flygbolags/hotellkedjas/affärskedjas bonusklubb o.s.v. så är det klart lönt att kolla upp vilka rabatter man kan få via dem.

Här är en länk som kan vara till nytta men ring först konsumentvägledaren i din kommun och ta råd. http://www.konsumenteuropa.se/