HYR INTE BIL FRÅN AUTO EUROPE

Av Cdn0927
27 juni 2016 13:42
Visningar: 1168
Jag hyrde bil från Sverige AutoEurope och fick betala 1800 kr på plats i Mallorca för att reservera en summa för (självrisk som man får tillbaka). Problemet var att jag hade glömt bort min fyrsiffriga kod till mitt kreditkort som jag hade 60 000 i kredit. De vägrade att ta summan manuellt med ID eller/och Pass. De vägrade att låna en dator så jag kunde föra över sumtman från ett konto till bankontot. De vägrade att ta emot summan från min kompis bankort. Jag kommer aldrig mer hyra bil från AutoEropa och jag har anmält ärendet till konsument Europa.

Hälsningar Christina
22 juli 2016 19:12
Hyrde bil via Eurocar från Sverige, betalade ett totalpris. Vid ankomst hänvisad till FIREFLY som representerar Eurocar, man säger där att betalade försäkringar via internetbokningen inte gäller och att detta inte är deras problem, tvingas lösa nya försäkringar hos firefly samt förutom bensinen som är självklart att den kostar även dessutom betala flera hundra kronor för att man tankat bilen vilket gör att slutpriset för en enkel småbil blir närmare 5000 kronor för en vecka vilket är mer än dubbelt det utlovade. Uppfattas som bedrägligt beteende. Synnerligen missnöjd VARNING
Av Birgere
22 juli 2016 19:47
I fallet Cdn0927 så ser jag inget annat i texten att den lokala hyrbilsfirman agerat helt korrekt. Lite oklart dock om dom 1800 var för att reservera en självrisk på ett konto eller om det var en "självriskelimineringsförsäkring", med tanke på beloppet så tror jag mer på den sistnämnda då annars självrisken brukar ligga på runt 10.000kr. Ni kunde ju fört över pengar med era telefoner istället. Sedan har väl inte AutoEurope ett smack med detta att göra då ni hade att göra med en lokal firma på plats, samma sak skulle ju ha hänt oavsett via vilket företag ni bokat.

I fallet Thomas6109 så framgår det inte vilka försäkringar som måste läggas till, kan det vara så att det åter igen är självriskelimineringen som brukar vara lika dyr som bilhyran? Självriskeliminering kan normalt sett enbart köpas på plats och inte i förväg i Europa. När det gäller bensinen så köpte ni nog till tjänsten full-tom, mao ni fick bilen fulltankad men kunde lämna tillbaka den tom. För att spara pengar så brukar man oftast undvika den tjänsten och istället lämna tillbaka bilen fulltankad.

I båda fallen när det kommer till självriskeliminering så är det en helt frivillig "försäkring" som tyvärr är hutlös dyr i Europa. Bättre att inte betala då många kreditkorstföretag har denna del ingående i "reseförsäkringen" som kortet tillhandahåller, iaf upp till 10-15.000kr.

Det finns massor skrivet på forumet och på nätet om ovanstående.
Av Nuckan
7 okt. 2016 19:01
Jag bokade bil via auto europe vilket var det billagaste alternativet. Läste dock inte det finstilta. Väl på flygplatsen i Bergamo i Italien märkte vi redan i kön till Goldcar att allt inte stod rätt till. Vi hade ca 5 personer före oss och det tog 90 min. Alla stötte på problem. Samma för oss. Hyrbilen skulle bli mer än dubbelt så dyr om jag inte betalade med kreditkort. En av mina medresenärer hade kreditkort men det ville dom inte ta. Det slutade med att jag gick till Eurocar istället. Depositionen till auto europe på 75 euro får jag inte igen.
Aldrig mer autoeurope/goldcar!