Hur ska jag göra med medicin?

9 juli 2019 21:33 (redigerad)
Visningar: 196
Hej, jag har sökt och sökt men hittar inga bra svar!

Det är såhär att jag ska resa till några länder i Centralamerika, USA och sedan Australien. I Centralamerika och USA ska jag vara i två månader och efter det åker jag till Australien och kör Working Holiday. Jag tar medicin dagligen och kommer därför vara tvungen att ta med mig det på resan. Nu undrar jag hur jag borde göra. Borde jag ta med mig medicin för hela vistelsen direkt eller ta med mig för tre månader och fråga om mina föräldrar kan skicka till mig när jag är i Australien?

Det blir rätt mycket medicin om jag tar med mig allt direkt och jag är rädd att jag inte kommer att få ta med mig allt in i länderna. Är det någon som har erfarenhet kring detta? Vad borde jag göra?

Jag vet redan att jag ska ha all medicin i min carry-on, ha alla mediciner i sina originalförpackningar, och ett intyg från doktorn

Som sagt, vad borde jag göra? Jag ska ungefär vara borta i ett år

Tack för svar :)

EDIT: inga mediciner klassas som narkotika
Medlemmen har tagit bort svaret
10 juli 2019 11:49 (redigerad)
Citerat från Marywood:
Hej!
Läkemedel för tre månader blir inget problem. Det är många som reser med mediciner för den tidsrymden.
Men läkemedel för ett helt år blir en annan femma. Nu har du visserligen inte skrivit vilka läkemedel du tar, men apoteken har regler som styr hur ofta du får ta ut recept.
Varför gör du inte som utländska studenter och andra som vistas tillfälligt i Sverige? Gå till doktorn i Australien och begär recept.

Mvh
M
Tack för svar! :)
Min läkare kommer att skriva ut för den tiden jag är borta, så det är inga problem. Saken är den att mina läkemedel inte finns i Australien och jag har en lång och komplicerad medicinsk historia. Att få en läkare att skriva ut rätt mediciner tänker jag blir svårt då jag hade i princip behövt ta med hela journalen och ha papper på allt. Men att ha med läkemedel för 3 månader och sedan skicka läkemedel är kanske bättre än att ta med allt?
Medlemmen har tagit bort svaret
12 juli 2019 22:25
Citerat från Marywood:
Hej!

Ja generellt är det bättre att ta med för 3 månader. Tullen kan bli misstänksam om du har medicin för ett helt år...men är det inte narkotikaklassat så kan det ju gå bra.

Du behöver lämna fullmakt till en eller två personer för att dom ska kunna hämta ut läkemedel åt dig och skicka med posten. Fråga på Apoteket. Om du litar på PostNord så är det ju en variant att få medicinen skickad...

Mvh M
Jag tänker att det hade varit skönast ändå att ta med allt, litar inte riktigt på posten.

Om jag har med mig ett intyg och är öppen med att jag har mediciner, kanske det inte blir några problem? Inga av medicinerna är trots allt narkotikaklassade och de är bara i pillerform