Inkaleden och Galapagos

11 mars 2012 21:19
Visningar: 4427
Hej! Har planer att resa till Cuzco och Galapagos, för att vandra Inkaleden och göra andra upplevelseturer i området. Då det är första gången jag överhuvudtaget gör en större resa på egen hand med min sambo skriker jag efter alla möjliga tips om resemålen. Vi planerar att flyga från Sverige och undrar vilka som är de smartaste resvägarna (prisvärt och lämplighet) till destinationerna. Till Lima och flyg till Cuzco? Flyg till Cuzco? Och hur tar vi oss från Cuzco till Galapagos, och tips på upplevelser där? Frågorna är många, som prisklasser att leva, äta, bo, HUR att leva, äta bo... Skulle vara ytterst tacksam om någon som gjort en liknande resa överröser oss med tips om dessa resmål. Tack! /Josefin
13 mars 2012 17:31
Vi bokade Inkaleden och Galapagos via GAP Adventures (http://www.gadventures.com/) och var mycket nöjda med båda turerna (kvalitet, pris och människor). Turerna med GAP kan bokas i Sverige via Kilroy Travel eller STA Travel. Allt annat (flyg, htell, mm) fixade vi på egen hand.

Ni kanske hittar lite tips/inspiraion i våra reseberättelser som finns i vår reseblogg på...
Peru: http://andersochmaggansresor.wordpress.com/2010/06/29/peru-september-2007/
Ecuador: http://andersochmaggansresor.wordpress.com/2010/06/30/ecuador-september-2007/
13 mars 2012 20:01
Hej
Jag brukar rekommendera Peru Gatewaytravel, dom har ett stort sortiment vad gäller Peru och bra priser.
Vidare så har jag pushat för att man behöver en bra kondition för luften är tunn i Cuzco. Annars är Peru ett mycket
bra resmål med god mat och låga priser, se bara till att hålla koll på flygplatsskatterna.
18 apr. 2012 19:00
Hej Vilken spännande resa. Vilken årstid skall ni resa? Inkaleden är som bäst på våren och hösten, passa er för nov-mar då brukar det mest regna samt att hela Inkaleden är stängd i februari.
Galapagos ligger på ekvatorn och har ett ganska jämt väder. På Galapgos kan man välja om man skall kryssa runt bland öarna och bo på båt eller om man vill kan man bo på öarna och ta dagsutflykter.
Jag gjorde en liknande resa i Mars förra året och det var toppen men kanske lite väl blött på Inkaleden. Tänk på att ta någon extradag i Cuzco på lite högre höjd innan ni börjar vandringen. Det tjänar ni på för ni mår bättre under vandringen. jag bokade på resebyrån www.carpeadventures.se och dom löste allt åt mig inkl flyget.
19 maj 2012 22:43
Hej Josefin

Tror att flyg till LIma är det billigaste alternativet från Sverige och sen vidare till Cusco.
Men Peru är fantastiskt och det finns mkt att se, inte bara Cusco med Machu Picchu.
Vi var där sommaren 2010, vilket för övrigt var en bra säsong. Strålande sol varje dag, dock lite kyligt på kvällarna, men det är ju ingen bad-resa ändå så vi var mkt nöjda.

- Priserna är mkt bra både vad gäller mat, boende på enkla guesthouse mm.
- Männiksorna är väldigt vänliga och hjälpsamma, dock inte så bra på engelska så kan ni spanska är det ett plus.
- Gillar ni shopping så finns det väldigt mkt fint i alpackaull som raggsockor, tröjor, poncho till en bråkdel av hemma.

Vi reste mkt på egen hand o bokade bussar, turer och boende lokalt på resans väg, det finns massor av små resebyråer som hjälper till, men det tar lite tid och kraft, så vill man kan man boka och speca lite mer innan. Det beror på hur man gillar att resa...

Här är exempel på saker jag tyckte var väldigt bra utöver Cusco med omnejd:

Nasca– en mycket liten stad med de beromda Nasca-linjerna (linjer urgröpta i berg och den karga stenmarken, vilka bildar figurer av diverse djur etc som endast syns ordentligt ifran ovan). Dessa linjer ar annu ett stort mysterium da man inte vet varfor de skapades och inte heller exakt nar, samt att de inte kan ses i sin helhet ifran marken (flera 100 m stora / breda). Att se dem från små flygplan ovanifrån var fräckt.

Arequipa– Arequipa även kallad den vita staden, med "gamla stan" känsla med kullersten och mysiga gränder över sig vilket gör den till en liten pärla. För övrigt är staden utgångspunkt för att åka till Colca Canyon, 4160 m djup bergsskreva dvs mer än dubbelt så djup som Grand Canyon. Här är du så höt upp i bergen att du känner av det på något sätt. Uppe i bergen är en mkt speciell atmosfär, kallt och tunn luft.

Puno - Puno som stad är inget speciellt och utgör egentligen inget annat än en knytpunkt för att nå ut till världens högst belägna sjö (över 3800 m), Titicacasjön. Titicacasjön är också boplats för Urosindianer, som förlorade strid med inkaindianerna på fastlandet och då tog sin tillflykt ut hit. För att kunna bo på vattnet lärde de sig att bygga öar utav Totora-vass (speciell art i Sydamerika). Väldigt läckert och en underbar atmosfär/känsla. Ett måste att se om man är i Peru!

Lycka till, hör av dig om du undrar mera :0)

Kika gärna in på min hemsida: www.camsel.se
Mvh Jessica
Av Dirgis
23 juni 2012 22:02
Hej!
Har själv res nyss t i Syd- ,Centralamerika och Nordamerika. Jag köpte resan på Exito Travel till ett mycket bra pris.
Jag köpte en multiflight biljett. Åkte från Sverige till Lima och hem Los Angeles - Stockholm. Från Lima till Cuzco kostade flygbiljetten ca 600kr.
När ni kommer till Lima försök att ta er till Cuzco ganska omgående för det några dagar att vänja sig med den höga höjden. Läs på om höjdsjuka och High altitude sickness. Jag var i Cuzco 4 dagar innan jag besteg Machu Piccu.
I Cuzco finns det flera lokala resebyråer som ni kan anlita. Det är oklokt att boka för mycket från Sverige.
Ni sparar åtskilliga kronor att boka resor då ni är på plats. Titta i www.tripadvisor.com för att boka hotell.
Jag är medlem i www.couchsurfing.org och www.hospitality.org och där skriver jag och frågar lokalbefolkningen om goda råd.
Jag har bott hos medlemmar i den sista organisationen när jag reste i Ryssland. Servas är en annan organisation där man kan bo hos medlemmar.
Förutom Peru besökte jag El Salvador, Honduras och Guatemala. Avslutade resa i Hollywood där en del av familjen bor.
29 juni 2012 15:43
Hej!!

Äventyrsresor har fina kombinationer med Peru och Galapagos som jag rekommenderar varmt!!
Små grupper , små båtar och fantastiska guider.

http://www.aventyrsresor.se/Resor/Gapalagoskryssningar/Segling-runt-Galapagos-med-biolog/

Perus höjdpunkter med Machu Picchu
Före din Galapagoskryssning finns chans att uppleva ytterligare ett resmål - Inkafolkets mytomspunna tempelstad Machu Picchu.
I Peru är kulturen levande och naturen spektakulär. Med Stilla havet i väst och Andernas höga bergstoppar i öst, bjuder landet på en varierad och dramatisk natur. Peru har dessutom har en mycket spännande kulturhistoria, vilket gör landet till ett lockande resmål för alla dem som fascineras av inkafolkets mysterier.
Höjdpunkten på resan är är naturligtvis tempelstaden Machu Picchu.

Pris: 13 900 kr per person Reslängd: 8 dagar Till program
Av Mgoser
1 aug. 2012 12:18
En viktig poäng ang. höjdsjuka och acklimatisering : den vanligaste orsaken till höjdsjuka i Peru är att ta sig direkt från Lima till Cuzco. Det enklaste sättet att förebygga : en eller två nätter först i Arequipa , kring 2300 meter.

Flyger du direkt in till Cuzco så råder dom flesta medicinska källor att medicinera i förväg - se t.ex. CDC ( http://korta.nu/cdcalt ) eller ISMM ( http://korta.nu/prev )