Hur är det bäst att resa?

Av Lasse48
15 nov. 2015 17:15
Visningar: 94
Vi är ett par på 60+ som tänker flyga till Las Vegas(ca 6 dagar) i februari och besöka naturparkerna Grand Canyon,Bryce och Zion .Kan vi själv köra runt där eller ska vi ta rundturer? Efter detta tänker vi ta oss till San Fransisco dit vi helst vill ta oss med tåg om detta är möjligt? Vi planerar 6 dagar i San Fransisco. Vår tanke är att därefter hyra en bil och köra kustvägen till Los Angeles med någon(några) övernattningar på någon trevlig ort längs vägen.
Vi tror vi ska vara i LA 2 dagar och kanske också göra en avstickare till t.ex San Diego. Totalt planerar vi att vara borta 3 veckor i februari.Hur tycker ni vi ska fördela tiden och hur ska vi transportera oss?Vi är jättetacksamma för råd.
Av Birgere
15 nov. 2015 18:16
Hyrbil förutom dagarna i i SF.
15 nov. 2015 19:30
Tycker nog det är ide att ha hyrbil även i SF. Många fina utflyktsmål, halv eller heldagar.

Tänk på att februari kan innebära snöoväder och besvärliga vägar i Utah. God snöröjning och öppet hela året dock...

Härlig resa
Av Hawaii
15 nov. 2015 19:36
Visst kan du köra runt på egen hand. Ger dig mycket mer frihet att stanna här och där och ha möjlighet att vara spontan. Och jag vet ingenting om tåg men går det verkligen tåg mellan LV och SF? Om inte, så blir säkert flyg bästa alternativet. Och försök att ha minst 3 dagar I San Diego. Trevligare och intressantare stad än LA - tycker jag! Med "bara" totalt 3 veckor hade jag nog dragit ner tiden i SF något.
Av Marulk
15 nov. 2015 19:42
Som ovan redan nämnt, hyrbil....
Bra val med att besöka GC, Zion o Bryce vilka samtliga är fantastiska nationalparker. Eftersom ni reser vintertid, håll koll på väglag o ev stängda vägar via respektive NP websidor. Skulle förslå att ni lägger om rutten o kör mot LA o SD efter LV o därefter kustvägen Hgw1 mot SF. Eftersom vägval från LV mot SF kan bli knepigt....över Sierra Nevada lär vägarna vara vinterstängda både via Yosemite o Sonora Pass. Andra alternativ är då omväg via Bakersfield o I5
15 nov. 2015 21:45
Hallå,

Precis som Hawaii skriver går det inga tåg däremellan - inte ens om ni byter till buss känns det som en behaglig resa vad gäller tid. Bara restiden är 24 tim till det kommer transfertid på ett par timmar vid byten.

Läs mer på Amtraks hemsida.
16 nov. 2015 18:03
Hyra bil är det enklaste och smidigaste alternativet! Då kan man välja hur mkt tid man vill lägga på respektive ställe :)
Utmed highway 1 så rekommenderar jag Carmel-by-the-sea och stanna vid Big Sur, också jättefint. Sen måste jag tipsa om Madonna Inn http://www.madonnainn.com/ i San Luis Obispo. ett väldigt annorlunda hotell men så himla roligt och så tacky men det är en upplevelse i sig(+ att maten på restaurangen var väääldigt god).
Har ni tid över så sväng av Highway 1 innan Los Angeles och kör ca 30 minuter så kommer ni till Solvang. En dansk stad mitt i Kalifornien. Ett väldigt mysigt ställe med mycket danska och även svenska saker samt att hela omgivningen är så mysig :) Dock behövs ingen övernattning där då allt stänger ganska tidigt(runt 20-21).
Ha en helt underbar resa :)
Av Lasse48
16 nov. 2015 20:46
Tack så hemskt mycket för alla goda råd. Vi sätter genast igång med planeringen.:-)