Hjälpsamma thailändare! (-:

Av Walle
29 jan. 2010 22:12
Visningar: 246
I dag fick vi ett glatt besked...

När vi kommer till Bangkok från Sverige så tar vi inrikesflyg till Hat Yai för att sen ta oss vidare mot Pak Bara och Koh Lipe.
Vi åker med Thai hela vägen.
Flyget landar i Hat Yai 11.30 och då kan det bli svårt att hinna med speedboaten i Pak Bara...
Vi ska bo på Bundhaya på Koh Lipe, jag mejlade i dag till dom och frågade om dom kunde vänta på oss om vi kom ca 14.00-14.15 annars vet jag inte hur vi ska komma över till Koh Lipe den dagen.
Fick snabbt svar på mejlen att dom kan erbjuda oss en privat bil från Hat Yai och kör oss direkt till Pak Bara och där kunna åka med deras speedboat.
Det går ju snabbare på det viset då dom kan åka direkt och lämna av oss direkt vid båten, förhoppningsvis behöver troligtvis inte båten vänta heller. Å vi är säkra på att komma med båten (-:
Priset med Bundhaya från Hat Yai är detsamma som om vi skulle ta en taxi.

Jag brukar alltid ha den uppfattningen att det är aldrigt svårt att resa i Thailand, det löser sig alltid.
Det känns så otroligt bra nu ((-:

/Walle
Av Fiddi
31 jan. 2010 17:55
Vi har oxå bokat samma tider som ni.
Har bokat en egen van som står och väntar på oss på flygplatsen i Hat Yai. Såg på Koh Lipe Thailands hemsida att spedboaten numera går kl 14:00.

Så jag tror att vi kommer att hinna med båten ut. :-)
Av Walle
31 jan. 2010 22:10
Hejsan Fiddi!
Där ser man... den tiden har inte jag sett förut.... var riktigt orolig ett tag att vi inte skulle hinna men det löste ju sig ändå.

Dom har väl insett att det är många som landar i Hat Yai vid den tiden så då får dom anpassa båttiden efter det.

Tack för tipset

Walle
Av Begesk
1 feb. 2010 10:24
Har själv åkt en identisk färd i december 2009. Har också fått besked om tidtabell /mail. Tiden är olika beroende på vem man mailar med. Gäller även hemsidorna. Jag har fått tider som: 12, 13 och 15.00. I verkligheten gick båten 13.20 för att vi väntade in andra resenärer. Vet "kapten" om att det kommer folk så väntar han. Extra turer förekommer vid högsäsong.

Taxi är kanske inte rätt uttryckt. Det är oftast "privata" killar som kör för båtföretaget. Föraren ringer från "taxin" till "kapten" och meddelar hur många som kommer. Det är många "taxin"som står och väntar vid flygplatsen på att just du/ni skall komma. Det är deras levebröd och det är ju bra för oss. :=)

Vid varje stopp, busshållplats, flyg, etc så står de "hjälpsamma" för att tjäna sig en slant. Så länge som thailändaren inte tjänar några stora pengar kommer det att fungera, men sedan försvinner hjälpsamheten. Det finns thailändare som tjänar stora pengar på alla de "hjälpsamma". För varje tips så avgår en slant (B) i deras fickor. Systemet är effektivt och sker oftast med typ "bonglappar". Ni kommer att träffa på det på alla "informationsställen", etc.

Annars är denna tråden gammal och förekommer i olika omgångar. Bara olika rubrik.