Någon som är eller ska till koh mook (Charlie beach) Thailand?

Av Nelli
24 feb. 2017 16:47
Visningar: 540
Vi var på koh mook för en månad sedan, där vi tog hand om två hundar - en mamma och hennes valp. Vi är nu i full gång att försöka få dessa fina vovvar till ett bättre ställe för att vaccineras och tas hand om. Den organisation vi har kontakt med måste ha bevis på att hundarna är kvar på koh mook, då deras utgångspunkt är 4 timmar därifrån - för att kunna hämta dem.

För er som är där på Charlie beach, har ni sett till två svarta hundar med lite bruna fläckar? En mamma, som ser betydligt äldre ut än vad hon är, har ganska sliten päls, samt hennes valp som är max 7-8 månader och superfin o sprallig. De springer runt Charlie beach hotellet och är på stranden både på morgonen och eftermiddagen. På kvällen promenerar de runt vid restaurangen. De är nästan alltid tillsammans!

Vi hade vart så tacksamma om någon som är där kan berätta om de sett dem eller om någon ska dit och kan ta en extra titt. De hade hjälpt oss i vårt arbete!

Hotellet är tyvärr inte så hjälpsamma eftersom de inte tycker om hundar.

Tusen tack!
24 feb. 2017 23:51
Vi kommer vara där från 8/3 och 1 vecka så om ingen kollat innan eller det redan är löst så kan vi ha lite extra utkik efter hundarna (är hundägare själv så gillar hundar ;) )
Av Nelli
26 feb. 2017 09:57
Åh tack snälla!!! Det får du mer än gärna göra och återkoppla till mig. De flesta hundarna i området är ett gäng ljusbruna som springer omkring på stranden, så dessa två svarta håller sig nästan alltid tillsammans och är svåra att missa om de rör sig i området :-). Tack ännu en gång och jag hoppas ni får syn på dem! För övrigt är de super gosiga och snälla. Sov alltid på vår altan och var väldigt keliga och lekfulla.

Ha en fantastiskt semester!
26 mars 2017 12:24
De är kvar vid Charlie Beach. Vår granne "skötte om dem" under deras 2 veckor med både gos och lite extra matbitar.
De höll till vid restaurangen på kvällarna och blev matade. Såg ej undernärda ut men mamman hade skabb såg vi och kliade sig otroligt mycket. De höll ihop och sov hela tiden vid vår granne. Följde med ner till stranden på dagarna och såg nog dem som sina ägare. De bodde på nr 110 (vi på 108) närmast stranden.

Enligt en annan thaikvinna har alla hundar på ön ägare men vet inte om dessa 2 hade det. Men bortsett från skabbet såg de ut att vara rätt välmående.
Dock störde de nattsömnen konstant och skällde mycket på nätterna.

Men som du beskriver väldigt gosiga och söta.

Hotellets personal (servitörerna) verkade dock gilla dem och var snälla mot dem vad vi såg.
Av Nelli
26 mars 2017 20:09
Hej!! Åh va glad jag blev av att ni såg dem! Å skönt att de verkar må bra! Mamman kliade sig jättemycket när vi var där med... försökte få dit en veterinär men vi hade fått åka till koh lanta i så fall. Men då vet vi att dem är kvar och kan fortsätta kontakten med organisationen i Thailand för att försöka få dem till en bättre plats. Skall försöka kontakta hotellet om någon kan svara på om någon äger dem, men fick aldrig den uppfattningen när vi frågad runt då när vi var där. Tusen tusen tack för din hjälp det värmde mitt hjärta!
Av Maujoh
7 maj 2017 19:05 (redigerad)
Hej! Vi tillbringade två veckor på Charlie Beach 8 - 23 mars och vi umgicks dagligen med "Lilla Loppan " och hennes mamma. Vi blev adopterade av den charmiga valpen dag två och hon följde oss på promenader och hängde med oss på stranden. Första veckan sov de oftast hos paret i inlägget ovan, men hela andra veckan bodde de på altanen till vår Bungalow. Mamman hade vi träffar året innan då hon också brukade hälsa på oss. Vi blev väldigt kära i Lilla Loppan och drömde om att få ta hem henne, men...och nu kommer det viktiga...hon har ett fantastiskt liv där hon bor nu. Både hon och mamman är välmående, har ägare ( i alla fall någonstans de får mat och vatten - i huset mitt emot Charlies supermarket) och de har ett underbart fritt liv där de kan jaga krabbor, charma turister och ägna sig åt en uppgift - att vakta Charlies från tjuvaktiga apor och andra hundar. Vi upplevde dem som lyckliga hundar och de verkar ju charma turister på löpande band vilket innebär godbitar och mycket kel. Vi saknar Loppan och mamman fortfarande men tröstar oss med att de har ett bättre liv än många hundar i Sverige har det. Mvh Maud Johansson
Av Nelli
7 maj 2017 20:53
Hej!
Åh va härligt att läsa... vi försökte luska i om de fanns några ägare till dem, men enligt personalen på hotellet fanns det inte de. Vilket gjorde mig helt förkrossad när vi åkte därifrån. Därav försökte vi få hjälp med adoption som verkade mer komplicerat än vad vi trott.... Men de värmde verkligen mitt hjärta att läsa det du skrev och trots allt så har de säkert det bra där nere bland alla fina turister å krabbor :-) . Tack för att du skrev detta. Det kändes väldigt kul att läsa!
Av Maujoh
7 maj 2017 21:55
Vad roligt att du och många andra också har ett hjärta för dessa fina hundar❤