Charlie Beach resort på Koh Muuk

Av Walle
24 maj 2018 17:53 (redigerad)
Visningar: 1310
Har hört att Charlies har haft stängt för renovering... nån som vet om de har öppnat upp igen? Håller på och planera nästa års resa i februari...
Av Sierra
24 maj 2018 23:24
Du kan räkna med att det är öppet som vanligt.
Av Monki66
30 maj 2018 10:13
Det kan nog vara osäkert om de öppnar igen till nästa säsong.
Ett tips, kontakta dom via mail och fråga. Du kan även skicka medd på deras FB sida.

Vi var där i Januari och det var sorgligt att se. Bungalows rivna på ytterkant, poolbaren borta, poolen stängd, reception, restaurang och minimart var stängt. Inga strandstolar, ingen bar och ingen massage. De hade några få gäster i bungarna närmast stranden, men resten av resorten var totalt ödelagd.

Vi hade bokat Charlies men fick boka av då vi mindre än 2 mån innan vi skulle dit, fick reda på att de stängt akut. Det kom fram här på reseguiden. Jag mailade och messade Charlies och kontaktade även Tui som jag vet har charter dit och fick höra att Tui höll på att boka om alla gäster till Lanta och andra ställen. Fick även svar från Charlies efter en tid och de bekräftade stängning.

De vi fick höra då av Tui var att det är regeringen som tagit beslut om rivning pga att de byggt på naturreservats-område. Se tidigare trådar om detta här på reseguiden.
Även folket på ön nämnde detta.

Ja mycket tråkig syn. Vi var där även 2015 och bodde då på Charlies som vi gillade skarpt.

Hoppas verkligen det är löst och att de kan öppna resorten igen denna säsong.
Av Walle
30 maj 2018 19:41
Det lät ju inte bra ☹️ Får nog skippa tanken på Charlies...
Tack för info 👍
Av Monki66
31 maj 2018 08:35
Walle, vi bokade om till hotellet bredvid Sivalai, Pawapi resort, och det var jättefina bungalows beachfront, så otroligt vacker med supertrevlig personal, men dock ingen pool.

Nackdelen är att man inte kan bada precis nedanför pga av att de drabbas av lågvattnet på em, men vi åkte moppetaxi till Charlies och sen så kan man ju även bada utanför Sivalai.

Fördelen är närheten till lilla byn, där det finns restauranger och små affärer, ja riktigt mysig vistelse.

Nu när jag har dig på tråden: Har ni varit på Kradan ? Vi har prel.bokat 3 nätter där till vintern på Reef.
Tips önskas om du har :)

MVH
Monica
Av Walle
31 maj 2018 09:05
Hej igen 🤗
Det låter kanon men grabben vår vill gärna att vi beställer med pool... jag har kikat på koh mok resort som ser helt ok ut... men vi hade tänkt åka i feb/mar 3 veckor och det verkar vara fullbokat på många ställen redan nu ☹️ Helt otroligt
För mågra år sen bodde vi på Sivalai i 6 nätter... då betalade vi ca 1000kr/natt för oss tre med beachfront.... idag är det hutlösa priser och så mycket lägger jag inte för att bo....
Vi har även bott på Reef och det är ett superbra ställe 🤗 kanske inte så bra mat att äta på kvällen men det finns småställen alldeles intill som är jättebra!! Tror att grannhotellet heter Kalume ett enkelt ställe men med jättegod mat och även Coral (osäker på namnet) en italiensisk liten restaurang som ligger lite längre bort på stranden har jättegod mat och happy hour 😜 Kradan har inte jättestort utbud, finns bara en liten butik att köpa dricka mm... den ligger längst bort där ni kom in med båten.
Måste tipsa om en liten god restaurang på Koh Mok... men ni har säkert varit där 😜 Hill Top... inte långt från Charlies uppe på kullen... en liten familjerestaurang med jättegod mat... en dag tog vi cyklar från Sivalai dit ochsen ner till Charlies för att bada och en kväll tog vi moppe...

Med vänlig hälsning,
Eva
Av Monki66
31 maj 2018 12:16
Hej igen Walle, Ja Sivalai är för dyrt tycker vi också, det är liksom inte värt pengarna. Men om ni bokar annat så boka med möjlighet till avbokning om det nu skulle vara så att Charlies öppnar till nästa säsong.

Ang fullbokat så är det inte alls så. Hotellen släpper sina rum på bookingsidorna olika tider, en del hotell släpps inte förrän i Augusti. Så håll ut till efter sommaren då blir det oftast också billigare. Rum finns, vi bokade ju väldigt sent förra och alla resorter på ön hade rum då.

Tack för tips på Kradan :) Det är snart den enda ön vi ännu inte har besökt.
Vi brukar göra en ny ö varje gång, och förra året blev det Bulone, och det var helt magiskt.
Vi bodde då på Bulone resort. Eftersom vi skippar Lipe som vi varit till 6 gånger känns det onödigt att åka ända dit ner igen, kanske nåt annat år.
Däremot kommer vi att börja vår resa på Koh Jum i 3 nätter. Vi har tittat in Seaside resort, men de har ännu inte släppt sina rum, så vi håller oss kalla än ett tag!

Hoppas ni får en fin resa!
Av Walle
31 maj 2018 17:08
Hejsan
Jag tror vi är väldigt lika i vårt tycke när det göller att resa i Thailand 🤗 vi har också besökt Bulone och vi har väl varit där 4 gånger 👍 det är en fantastisk enkel men härlig ö.... vi har bott både på Bulone resort och Pansand 😛 koh jum besökte vi för 3 år sedn men vi bodde på koh jum resort som också har pool 🤗 vi har våra funderingar i år att ta lipe, koh mok eller kradan sen avsluta vår 3-veckors tripp på Koh Lanta.
Ja vi får avvakta så kanske rum dyker upp 👍
Ha en bra resa ni med 🤗 vi åker feb/mars
Med vänlig hälsning,
Eva