Söker van buss/tågresenär längs östkusten

Av Daizy
10 maj 2015 09:21
Visningar: 213
Hej! Vi har i jan 2016 bokat några nätter på hotell Sunshine Paradise Resort som ligger på ett avlägset ställe som heter Thap Sakae längs den östra kusten.
Det blir vår första resa till Thailand så vi är riktiga nybörjare! :-)

Vi kommer att åka från Ao Nang. En bekant till mig rekommenderade oss att ta taxi till Surat Thani och sen buss.(Tar gärna emot andra förslag)

Nu till min egentliga fråga. När vi satt oss på en buss (eller kanske tåg?) norrut, antar jag att busschauffören vet var man ska kliva av. Men hur långt från hotellet hamnar man då?? Och hur tar man sig till hotellet? Ser framför mig hur vi står på en ödslig väg nånstans i ödemarken....eller så kliver vi kanske av i en liten by där det finns taxi??
Hotellet har transferservice men det kostade THB 4500 vilket vi inte gärna vill betala.
Tacksam för hjälp!!
Av Atjima
28 jan. 2016 19:44
Har ni redan åkt? Var nyss själv i Thap sakae!!!
Berätta gärna hur och vad ni gjorde!
Av Atjima
16 feb. 2016 13:09
Låter lite märkligt att ni skulle åka från Ao Nang till Surat thani och sen upp till Thap sakae.... men som sagt, nyfiken på hur ni gjorde!!!
Av Hille2
16 feb. 2016 15:09
Tap Sake...antar att det är till Huay Yang du ska? Där finns det väl en svenskkoloni där man till och med har svenska namn på gatorna? Borde vara klappat och klart för er att ta sig dit.
Inte så avlägset och öde, tar ni tåget från Surat Thani eller Chumpon så har ni några avgångar att välja på, resan tar ca 2,5-3 tim från Chumpon. Tap Saké är stoppet strax efter Ban Krud som även detta är en plats där många svenskar håller till. Be hotellet som ni ska bo på att plocka upp er på stationen alt ta en moppetaxi, det ska inte behöva kosta mer än max ett par hundra bath.
Av Atjima
16 feb. 2016 15:21
Det är en gammal tråd som startades för ett år sen, Men de skulle till thap sakae ser jag och vet ungefär vad hotellet ligger, Var bara lite nyfiken hur de gjorde och vad de tyckte! Huay yang ligger några mil norrut vet jag...
Av Hille2
17 feb. 2016 04:46
Citerat från Atjima:
Det är en gammal tråd som startades för ett år sen, Men de skulle till thap sakae ser jag och vet ungefär vad hotellet ligger, Var bara lite nyfiken hur de gjorde och vad de tyckte! Huay yang ligger några mil norrut vet jag...
Haha...ja, jag missade att tråden var gammal :)
Av Daizy
18 feb. 2016 16:49
Oj vad många som engagerat sig i mitt dilemma och jag får ingen avisering när jag får svar så NU först såg jag det!!
Vi har, för en vecka sedan, kommit hem från en fantastisk resa till Thailand!
I Thap Sakae bodde vi på hotell Sirarun Resort som blivit vårt paradis nu!! Ska definitivt tillbaka dit!! :-)

Vår oro att kliva av på rätt ställe och ta oss till hotellet var väl inte helt obefogad, men tack vare otroligt hjälpsamma thailändare löste allt sig!

Vi gick till tre olika turistbyråer i Ao Nang och fick till slut hjälp av en "ängel". (De andra turistbyråerna kunde inte hjälpa oss annat än att hänvisa oss till att åka ett per mil till Krabi någon dag innan, för att kolla busstiderna, vilket vi hoppades slippa)
Vår "ängel" ringde några samtal och fixade ALLT för en otroligt billig penning. Hon skrev dessutom en liten lapp som vi skulle ge busschauffören med en förklaring vart vi skulle av.

Åkte minivan först till Surat Thani, där vi bytte till en annan minivan som tog oss till en plats en bit norr om Ban Krut. Gav chauffören lappen, men han förstod inte riktigt ändå. Han frågade efter telnr till hotellet och ringde. (Jag hade någon dag innan mailat hotellet och kommit överens om att de skulle hämta upp oss vid vägen någonstans, och att vi kunde ringa när vi närmade oss)
Chauffören ringde som sagt och sedan krävdes det flera samtal dem emellan, innan de slutligen hittade "hotellmannen" som stod och väntade vid vägkanten. Det var verkligen mitt ute i ingenstans och det hade blivit kolmörkt ute för klockan var ca 20.30.

Förlåt mitt långa inlägg, MEN det jag verkligen kan rekommendera är att ALLTID ha telefonnumret till hotellet i beredskap så att chauffören kan ringa. Det blev lite samma sak när vi klev av en buss i Bangkok också och chauffören inte visste vart vårt hotell låg. (Detta trots att jag visade honom namn och adress till hotellet.) Han ringde då hotellet och så ordnade sig allt direkt.

Nu letar vi nya resmål i Thailand att kombinera med vårt drömställe Sirarun Resort!