Buss/tåg från BKK till Koh Tao?

Av _luna
2 sep. 2018 20:34
Visningar: 735
Hej!
Har läst på forumet tills ögonen blöder men förstår ändå inte riktigt hur jag ska göra. Så jag hoppas att någon vänlig själ vill svara mig.

Kommer åka ensam till Thailand i slutet av november och stanna en månad. Jag har bokat flyg till Bangkok och vill därifrån resa till Koh Tao och Koh Phangan med buss/tåg för att på så sätt se mer av landet. Jag har hittat till https://www.lomprayah.com och seat61 och även 12.go.Asia. Hittar ingen info om vart bussen går ifrån i Bangkokwww.lomprayah.com, någon som vet? Det verkar vara två avgångar och eftersom jag gärna vill resa på dagtid för att kunna se så betyder det att jag får stanna en natt i Bangkok eftersom jag landar kl. 10.05 och bussen avgår kl. 06.00.

Så då började jag kolla efter tåg men då jag inte vet hur man tar sig från flygplatsen till tågstationen och hur lång tid det tar är jag osäker på vilka tågtider jag ska titta på/boka. Det verkar också som att jag då får övernatta i Chumphon och dagen efter ta färja över till Koh Tao, bokar man den färjan på plats eller kan man göra det innan?

Vad skulle ni rekommendera, buss eller tåg?

Som ni kanske förstår har jag aldrig varit i Thailand, inte rest så mycket alls faktiskt och definitivt aldrig själv.

Förstår också nu i efterhand att jag valt helt fel att åka till Koh Tao och Koh Phangan under denna period eftersom det verkar vara sämst väder där då. Men det som främst gjorde att jag valde dessa öar är för att jag ska vara med på yogaretreat där.

Därefter har jag två veckor som är helt fria. Om det är så hemskt väder som det verkar vara i denna regionen den perioden kanske det kan vara bra att flytta på sig. Tar tacksam emot förslag på vart jag skulle kunna åka då. Vill gärna ha det lugnt, fin natur, fina stränder, yoga och meditation. Och sol då såklart. =)

Hoppas någon vänlig själ vill guida mig och ge mig några varma råd på vägen. =)

Tack!

Vänligen,
Hanna
Av Marviil
5 sep. 2018 13:17
Rätt seg sträcka att resa med buss eller tåg. Hade jag gjort om resan idag hade jag nog flugit till Koh Samui och tagit båten till Koh Tao.
Av Marviil
5 sep. 2018 13:19
Upplevde för övrigt att det var jobbiga vågor mellan chumphon och Koh tao men lugnare mellan de tre öarna. Fast det kanske var en tillfällighet.
5 sep. 2018 14:03
En idé kan vara att ta tåget till Hua Hin och ta första natten (eller nätterna) där och sedan ta buss/båt till Koh Tao.
Var som sagt beredd på att det kan vara rejält guppigt och även om man inte har anlag för sjösjuka så blir det lite obehagligt när alla andra kräks...
Synd att du redan har bokat in gulföarna, annars hade en kombo med norra Thailand (Chiang Mai etc) och Koh Chang (och eventuellt någon grannö) varit den bästa idén för säsongen. Det finns en hel del yoga och sånt uppe i Chiang Mai-trakten - ifall det inte är för sent att boka om!
Av Mipec
5 sep. 2018 15:27
Flyg till Surat Thani (tex Air Asia) och båt från DonSak är också ett lite billigare alternativ.
Av _luna
5 sep. 2018 16:09
Tack för era svar.
Blir lite ledsen på mig själv att jag inte fattade det innan att vädret skiljer sig åt så mycket där. Har två veckor kvar som inte är bokade men det känns sådär att behöva åka tillbaka till Bangkok då och sedan ta mig till Koh Chang. Finns det några andra fina och trevliga öar som vädret är bättre på som är mer i närheten? Hur är det vid Krabi?

Kikade på flyget, var ju superbilligt men tyvärr ligger den flygplatsen nästan 5 mil från där jag landar och på andra sidan av Bangkok.

Betyder dåligt väder att det regnar nonstop varje dag typ? Eller är det kallare och blåser mycket?

Önskar att jag kunde hitta något yogaretreat på Koh Chang men har ännu inte lyckats. I alla fall inget jag har råd med.
Av _luna
5 sep. 2018 17:23
Sökte precis på Koh Tao in december på youtube och det var ingen vacker syn direkt. Klarar nog inte riktigt av sånt regn i fjorton dagar hur bra yogan än är där...
Av Marviil
5 sep. 2018 18:00
Varför måste du åka till Koh Tao? Det är väl bara flyget till Bangkok du bokat? Isåfall är du ju fri att resa vidare vart som helst.
Av _luna
5 sep. 2018 18:09
Citerat från Marviil:
Varför måste du åka till Koh Tao? Det är väl bara flyget till Bangkok du bokat? Isåfall är du ju fri att resa vidare vart som helst.
För att jag har hittat två yogaretreat på Koh Tao och Koh Phangan som jag tycker verkar bra och trevliga. Jag åker mest för att yoga, meditera, för avslappning, bad, sol och fin natur.... Så ja, jag är fri att åka vart som helst. =) Känns svårt att veta vart jag ska ta vägen bara när det här är min första "långa" resa och jag reser dessutom själv, vilket jag heller aldrig gjort förut. Har innan bara varit i Spanien....
6 sep. 2018 08:32
Alltså jag tycker du ska sluta hänga upp dig på Koh Tao. Chiang Mai-trakten är känd för fina yogaretreets. Där finns dessutom möjligheter att göra utflykter i naturen - väldigt trevligt!
Om du ändå vill til Koh Tao etc. så ska du veta att det är lätt att ta sig till den andra flygplatsen i Bangkok. Det går en gratisbuss mellan som man får åka om man har flygbiljett.
Av _luna
13 sep. 2018 18:47
Jag har nu styrt om hela resan och följer ditt råd Lillaannaj och åker till Chiang Mai. Otroligt mycket yoga precis som du sa. Tack för att du var rak och sa att jag skulle sluta hänga upp mig på Koh Tao.

Förutom yogan tänkte jag spendera några dagar i staden och göra lite utflykter. Vad får man inte missa? Och vad är era bästa tips på sevärdheter i Chiang Mai?
1 okt. 2018 13:03
Hej!

Befinner mig just i chumpong och tänkte åka till Koh Tao imorgon, undrar hR man köper biljetter och hur man tar sig till piren?
Av Mipec
1 okt. 2018 14:52
Citerat från Lohlsson3:
Hej!

Befinner mig just i chumpong och tänkte åka till Koh Tao imorgon, undrar hR man köper biljetter och hur man tar sig till piren?
https://lomprayah.com
2 okt. 2018 08:06
Citerat från _luna:
Jag har nu styrt om hela resan och följer ditt råd Lillaannaj och åker till Chiang Mai. Otroligt mycket yoga precis som du sa. Tack för att du var rak och sa att jag skulle sluta hänga upp mig på Koh Tao.

Förutom yogan tänkte jag spendera några dagar i staden och göra lite utflykter. Vad får man inte missa? Och vad är era bästa tips på sevärdheter i Chiang Mai?
Hej! :)
Jag tycker Chiang Mai är riktigt mysigt! När jag var där gjorde vi en utflykt till Doi Suthep som jag gillade. Vi bokade även en heldag till ett vattenfall, Thailands högsta punkt och ett besök vid King and Queens Pagoda. Framförallt det sistnämnda tycker jag absolut är värt ett besök. Sen testade vi även på en halvdags matlagningskurs vilket var roligt!

Något vi inte hann men som jag hade gjort om jag åkt dit igen är att besöka ett elefantcenter. Där tar de hand om elefanterna så det är alltså ingen elefantridning det handlar om.

Annars är det mysigt att bara strosa runt inne i Old City och kolla i gamla tempel och fika. Besök gärna Chiang Mai på en söndag då de har en stor marknad som går längst med huvudgatan där du kan fylla väskan om du har plats :)