Hjälp och tips inför resa i USA

Av Siri94
10 aug. 2015 14:01
Visningar: 87
Hallå!

Jo det är så att jag och en vän till mig planerar att åka till USA i 90 dagar (så länge som man får vara där) och resa runt. Vi har aldrig varit i USA tidigare så jag har några frågor och funderingar som det vore jätteschysst om någon kunde svara på!

1. Vi planerar att backpackas oss igenom landet och leva billigt. Hur fungerar det med hostels (dorms) i USA? Är det vanligt? Vad brukar det ligga på för priser? Någon som har rest runt och använt sig av AirBnB? Hur är det att bo på motel?

2. Hur är det med maten? Om man bor på hostel, är det ofta så att det finns möjlighet att laga sin egen mat? Så att man inte ständigt behöver äta ute, då det uppenbarligen blir dyrare då.

3. Anledningen till att vi vill bo och äta billigt är förstås för att vi ska kunna göra och se en massa roliga saker, besöka nöjesparker, festa etc. Vad tror ni att man måste räkna med för budget på tre månader?

4. Sen undrar jag bara om det är någon som har några allmäna tips på hur man ska resa (hur fungerar det t ex om man inte hur bil, utan åker typ buss)? Vad man inte får missa i när man åker dit? Vi vet att vi vill åka till New York, västkusten och gå på The Wizarding World of Harry Potter i Orlando. Men är det någon som har en bra tips på resrutt? Vore roligt att se något mer än de uppenbara turistställena.

5. Vi planerar att resa på våren, är det en bra årstid? Annars, vilka årstider är bäst?

Det blev endel frågor... Men jag uppskattar alla svar jag kan få, det skulle vara till stor hjälp! Tack på förhand!
Av Hawaii
10 aug. 2015 17:48
Kan nog inte hjälpa dig med allt så här är lite allmänna kommentarer:

1 - hostels finns det i princip överallt. Vad jag vet ligger priserna runt $25-$30 per natt och person, typiskt i dorm. Motel funkar givetvis bra också, men priserna varierar nog en del beroende på läge.

2 - Varierar säkert men att laga egen mat är en möjlighet. Du kan ju alltid kolla upp i förväg.

3 - har ingen aning om rimlig budget men lägg ihop den förväntade dagliga kostnaden och multiplicera med antalet dagar. T.ex. $30 för hostel, kanske $25-30 för mat (och du kan nog klara dig på det) plus transport kostnader och ev. diverse.

4 - buss finns ju överallt så det går bra. Men du får först bestämma dig för vilka platser du vill till och sedan lägga upp en resrutt. Bara du kan göra det.

5 - Vår och höst är bra, men på 90 dagar blir det ju ganska säkert lite "overlap". April till juni kan nog vara bra om du börjar resan där det är lite varmare. Eller rentav mars-maj. Aug-okt en annan bra möjlighet om du börjar resan i Californien som har fint väder i augusti.
Av Siri94
11 aug. 2015 09:12
Tack för svar!
Tanken var ju egentligen att börja på östkusten, då det är mycket billigare att flyga till New York (eller kanske bara jag som fått fel uppfattning om det?) än typ LA. Men har hört att New York ska vara väldigt fint på våren?
Av Siri94
11 aug. 2015 09:37
Och vad brukar priset ligga på för bussar och inrikesflyg?
Av Hawaii
11 aug. 2015 10:32
Har du för avsikt att åka buss tvärs över USA och sedan tillbaka igen? Om inte, så har du ju valet att t.ex. flyga till Californien, korsa landet, och sedan flyga hem från t.ex. NYC. Eller tvärtom. Men om du köper en returbiljett till NYC, kan du ju ta buss över landet i ena riktningen och flyga tillbaka. Finns många varianter och ett oändligt antal pris kombinationer. Bara för att en viss sträcka är längre att flyga betyder inte nödvändigtvis att den är dyrare. Beror mycket på när du ska flyga - högsäsong vs. lågsäsong, mitt i veckan eller veckoslut etc etc. Och ibland hittar man ett bra pris utan att det verkar vara någon som helst "anledning". Helt om tillgång och efterfrågan så priserna skiftar också hela tiden.