Hjälp inför backpacking i Filippinerna, genuina pärlor, dykning och vacker natur!

14 dec. 2015 13:12
Visningar: 128
Hej!

Varning för lång text och många frågor ;) Jag och sambon ska besöka Filippinerna för första gången i februari. Vi är två äventyrliga själar som gärna vill hitta på saker och utforska naturen. Vi har planerat att ta både Open Water dykcert och Advanced Open Water när vi är där, men vet inte riktigt vart. Så, till fråga nummer ett;
1. Har ni något förslag på bra ställen att ta Open Water och/eller Advanced Open Water i Filippinerna? :)

Vi kommer att stanna sammanlagt sju veckor i Filippinerna, varav tre av dessa kommer att spenderas på Boracay då vi kitesurfar.
2. Finns det något mer spännande att göra på Boracay eller i närheten?
3. Hur tar vi oss snabbt och smidigt från flygplatsen till och från Boracay och vad kostar det på ett ungefär?

Därefter har vi funderingar på att flyga till Puerto Princessa (Palawan) för att eventuellt ta dykcert där och se undervattensfloden bland annat. Därefter tänkte vi ta oss vidare till El Nido.
4. Hur lång tid tycker ni att det är rimligt att lägga på dessa två ställen?

Därefter har vi verkligen inga planer, förutom att vi flyger vidare mot Borneo från Cebu när vi lämnar Filippinerna. Vi har dock kollat lite på Malapasqua, Sirgao Island, Bohol och Panglao Island.
5. Vad tycker ni om dessa platser? Jag är inte helt såld på Bohol t.ex. men vill gärna veta vad ni har för upplevelser och erfarenheter :)
6. Vad får vi absolut inte missa på Cebu?
7. Hur lång tid tycker ni att man bör ha på varje ställe?

Island hopping i Concepcion, Iloilo tycker vi också låter väldigt trevligt http://www.balticmuse.com/2014/06/05/concepcion-iloilo-island-hopping/
8. Någon som har gjort detta eller något liknande? :)

Vi inser att vi inte kommer att hinna med allt vi vill under våra veckor, så som vi har tänkt nu kör vi Boracay - Puerto Princesa - El Nido - Sirgao - Malapasqua - Cebu (Moalboal). Vad tror ni om det?

Det vi är ute efter är i princip vacker natur, bra dykning/snorkling, god mat och trevligt sällskap, eventuellt kitesurf utanför Boracay och inte alltför mycket turister. Vi är som sagt ganska äventyrliga av oss och vill gärna hitta på saker! Tips på undangömda pärlor som vi absolut inte får missa tages tacksamt emot :) Även vad vi generellt sett ska tänka på när vi är i Filippinerna.

Och så några avslutande frågor.. :)
9. Hur långt i förväg måste vi boka flyg tycker ni?
10. Är det Air Asia som gäller inrikes eller finns det fler lågprisbolag?

Tack på förhand! :)