Backpacking i Filippinerna

Av Trea
1 okt. 2013 21:09
Visningar: 2699
Vi ska backpacka i Filippinerna i vinter. Vi har rest en del i Asien, men aldrig varit på Filippinerna. Vi skulle behöva lite tips! Här är några frågor. Men berätta gärna annat också.

1) Vi landar i Manila efter en lång flygresa. Hur lätt hittar man boende där? Har ni tips? Behöver man boka i förväg? Vad bör man tänka på i övrigt i Manila?

2) Hur tar vi oss lämpligen vidare från Manila, för att komma till områden med fina öar/platser?

3) Vilka öar/platser rekommenderar ni att besöka? Vi vill uppleva fin natur, träffa människor... ha en avkopplande semester, med aningens äventyr.

4) Hur reser man runt? Båtar, bussar...? Vad funkar? Vad ska man undvika? Priser? Hur köper man bäst biljetter?

5) Vad ska man tänka på i övrigt? Något man bör se upp med?
8 okt. 2013 18:59
Vi ska också åka till Filippinerna, är där i feb nästa år. Ha varit där en gång förut, men åkte då bara 2 veckor och var bara på Boracay, så denna gången ska vi se så mycket mer hade vi tänkt.
Vi tog en natt i Manila, men inget jag rekommendera er till att göra, vi ville bara där ifrån så fort som möjligt. Men ska ni stana där ett par nätter hade jag bokat i förväg.
Tog flyg till Boracay dagen efter. Biljetten dit köpte vi i Manila och fick betala mycket överpris, så det bästa är om man bokar hemifrån. Kommer mycket billigare undan.

Nu har jag inte sätt så mycket i Filippinerna, Boracay är fint, men väldigt mycket turister. Tycker nog man ska ha upplevt det iaf. Vi bokade inget boende innan vi kom dit, men är faktiskt enklare om ni gör de innan.

Hoppas det hjälpte lite. Trevlig resa!