Vad kan några veckor kosta?

Av Cam12
10 sep. 2012 18:57
Visningar: 6237
Hej hej

Skulle behöva en liten uppdaterad version på vad saker och ting kan kosta runtom på Filippinerna..
Vi är två brudar som ska dra ner och har lite olika tankar på vart vi vill. Hon stannar i 2 veckor medans jag själv blir kvar i totalt 6 v. Alltid lättare å komma ner i kostnader när man är två än att resa ensam...så som jag upplevt det iaf.

Är väldigt flexibel av mig och har inte många krav. När det gäller boende så kan jag tänka mig det mesta utom salar med flera.

Vad går maten på om man tänker backpacker nu då? Självklart gott att "lyxa" till det emellanåt och inte bara kanske köra billig streetfood.

Om man lever backapacker men inte snålar ihjäl sig (för vad sjutton är vitsen med att vända på varje krona när man är på semester) vad kan det hamna på per dag...?
Svåra frågor kanske och jag kräver inga extremt exakta svar då vi alla reser olika men skulle bli tacksam över några uppskattningar. Hur långt kommer man på 20-25000 på 6 veckor....?

Vad kan olika aktiviter kosta? Tips och förslag välkomnas.

Vad kostar en taxi från flygplatsen (Manila) och till hotellet en halvtimma bort? Går det ens att uppskatta? Alltid bra å veta så man inte blir blåst.

Lite sugen på att besöka en vulkan... Bara hört det ryktesvägar så jag vet inget namn eller så men har för mig att det ska ligga mer mot den östra delen...norr om Cebu....Kanske är helt ute och cyklar nu men som sagt, tacksam för alla tips.

Vänder mig nu till er som kan mer än mig och hoppas ni ger mig nyttiga saker att ta med paradiset:)

Med vänliga hälsningar
Camilla
Av Haikko
10 sep. 2012 20:05
Bra boende 200-250:-/natt
Mat varierar men i turistorterna finns det vanliga restauranger där du kan äta rätt billigt medans det kostar mer på de mindre ställena då det normalt sett endast serveras mat på hotellen.
Det finns inte lika mycket småhak som i Thailand eftersom filippinarna äter mest hemma då dom är för fattiga.

Pengarna du har med dig kommer räcka gott, vi gjorde av med 15000:- på 3v och då snåla vi inte heller.

Finns aktiva vulkaner på både Cebu och Negros om du är i södra delarna.

Exempel på aktiviteter:

- Fiske med båt 300-500:-
- Dykning 2dyk ca 500:-
- Snorkling med båtutflykt 100:- >
Av Cam12
10 sep. 2012 20:18
Men man bugar och bockar.
Tack så jättemycket för grymma svar. Till stor hjälp:)
Av Mrslee
13 sep. 2012 09:52
Hej

Vill bara tipsa om den finaste vulkanen på Filippinerna. Det är Mount Mayon i Legazpi City. Jättevackert!!!
Av Cam12
13 sep. 2012 21:10
Man tackar. Kollar upp med en gång:)
24 sep. 2012 21:10
Hej
Finns lite mindre vulkaner inte långt från Manila, tog ca 2 timmar med taxi.
Man tar sig upp på toppen av kratern med Häst eller till fots. Sök på Taal lake/vulcano.

Mat:
Käkar man på mindre restauranger (lokala) så käkar man för runt 100php, inkl dryck (18kr)
Buffér ca 300php. Även på turistiga ställen som Boracay/Panglao finns det priser från 100 - 300, om man vill äta på filippino style.

Taxi:
Vid flygplatsen finns taxi med fasta priser beroende på vilket område man ska till. Det är oerhört svårt att säga hur lång tid det tar eftersom trafiken kan skapa stora skillnader Åker man i rusningstrafik kan det ta 3 timmar att åka 10km. Om man kan/orkar kan man gå utanför flygplatsen och försöka få tag i en taxi som kör på taxameter. men det är inte så lätt....men om man lyckas så går det på ca 100 - 200php för 10km. Kanske enklare att få tag på "rätt" pris om man är tjej....Ett par bekanta tjejer åkte bakom oss från hotell till flygplats och dom fick rätt mycke billigare än oss grabbar som åkte före.
Taxi chaffisar i filippinerna är ökända för att försöka trissa upp priset för turister. Undantag är då det finns platser som tvingar dom att antingen köra på taxameter eller fast pris.

Har man fått lite vana eller känner någon så kan man även ta vanliga bussar. Jag har åkt buss från flygplatsen till mitt hotell, ca 10km, betala då 20p (3kr), men buss eller jeepney kan va lite bökigt för första gångs besökare då det inte finns några hållplatser utan man hoppar av var man vill. Kanske tillochmed mitt i gatan mellan flera körfält.