Filippinerna, vilka ställen är värda att besöka?

2 juni 2014 17:42
Visningar: 2387
Nu behöver jag hjälp från er som tidigare varit i Filippinerna. Jag ska backpacka i Asien under hösten och tänkte åka till bland annat Filippinerna, troligtvis i oktober och jag har tänkt att vara där 2-3 veckor. Tanken är att flyga från Saigon i Vietnam till Cebu (borde väl gå utan problem?) och åka över till ön Malapascua för att ta dykcertifikat och dyka med tresher sharks.

När jag ändå är i Filippinerna så vill jag gärna åka runt och se mer av landet. Frågan är dock vilka ställen som är värda och se, Bohol kanske? I så fall var på Bohol bör man bo? Några tips på andra ställen? Är ett frågetecken så är väldigt tacksam för svar. :) Allmäna tips kring Filippinerna överhuvudtaget uppskattas.

Är intresserad av fin natur och landskap, behöver inte vara vid havet. Storstäder är inget som lockar och håller mig gärna borta från festställen.
Av Emh87
2 juni 2014 22:28
Var där i vintras, en vecka på Cebu och en vecka på Boracay.

Skulle jag till F igen hade jag nog siktat på ön Palawan och åkt till norra delen till El Nido. Tror det går bra flyg med Cebu pacific. Kan verkligen rekommendera dem. Billigt och bra hemsida, bra service. Bör gå flighter från/till Manila/Cebu till/från Puerto Princesa (Palawan).

Vet inte hur det är med Malapascua nu efter tyfonen. Tror det finns några här inne med stenkoll. Vet heller inte hur det är med Tresher sharks, om man "verkligen ser dem". Liksom på punkten ovan - finns några här inne med stenkoll på den biten också.

Men Cebu var fint. Håll dig borta från Boracay.
4 juni 2014 06:57
Hej
jag lever på malapascua och allt är precis som det var innan tyfonen. det är lite mindre träd nu så lite mindre skugga, men svenskar brukar vilja bli bruna på semestern så kan ses som en positiv grej ^^

angående hajarna så är det som vanligt på den fronten också, massa hajar mer eller mindre dagligen. var där i morse och såg hajar. Discovery är här just nu faktiskt och filmar dokumentär till Shark week nästa år, ganska häftigt..
Av Php
6 juni 2014 20:21
Flyger du till Cebu är det ju perfekt att ta båten till Tagbilaran på Bohol, ön Panglao har 2 broförbindelser med Bohol det är nog dit de flesta åker till Alona Beach. På Bohol får du inte missa Chocolate Hills.
När vi var i Filippinerna 2011 var vi först i Boracay & sen Panglao, även om inte Panglao är dåligt så gick det inte komma ifrån att man blev en smula besviken när man kom till Panglao (alona beach) då Boracay är så otroligt mycket finare.

Sen är jag inte överdrivet förtjust i folk som säger ex. Håll dig borta från Boracay. Varför då!?
Det beror ju helt på vad man gillar. Personligen tycker jag Boracay är ett måste om man åker till Filippinerna! Vem vill missa världens finaste strand? (utsedd till det flera gånger) I oktober bör det inte vara så mycket folk tror jag. Upplevelsen kan variera beroende på vilken period du åker då det kan variera från lite folk till en hel del.

På Cebu finns även ön Bantayan som jag hört ska vara fin & längre söderut finns Moalboal där jag var nu i januari. Det var ok men inget ställe jag kommer åka tillbaka till, det finns så många andra ställen som är bättre. Dock hörde jag av flera att dykningen ska vara bra där.

Sen är Cebupacific bra flygbolag brukar funka fint & massor av avgångar nästan överallt & bra hemsida & lätt att boka & man väljer själv vilken vikt man vill betala för som incheckat bagage.
Här är en bra karta där du ser alla flyglinjer
https://www.cebupacificair.com/Pages/route-map.aspx

Var i El Nido i december & det är verkligen fantastiskt! Vanligaste är att ta flyget till Puerto Princessa & sen ta buss eller allra helst hyra en privat van sen är det 6 timmar resa upp i norr. Du lär inte bli besviken när du är framme!
Kolla in denna trevliga videon https://www.facebook.com/photo.php?v=654106674662639

På vägen tillbaks kan du stanna i Sabang ett par dagar (ligger halvvägs till El Nido) & se ett av världens nya underverk Underground River. Riktigt grymt!
http://www.tripadvisor.se/Attraction_Review-g294257-d320343-Reviews-Puerto_Princesa_Underground_River-Puerto_Princesa_Palawan_Island_Palawan_Province_.html

Mycebuguide.com
myboracayguide.com

har en del bra info som du kan kika på.

Sen läs mer här på forumet finns massor av bra info :)
Av Emh87
7 juni 2014 00:27
..."Sen är jag inte överdrivet förtjust i folk som säger ex. Håll dig borta från Boracay. Varför då!?
Det beror ju helt på vad man gillar. Personligen tycker jag Boracay är ett måste om man åker till Filippinerna! Vem vill missa världens finaste strand?"...

Boracay är ju endast en överexploaterad ö som inte alls erbjuder Filippinernas genuina. Kom igen, världens finaste strand? Det är ju bara något kommersiellt påhitt. Thailand, Grekland, Maldiverna har ju bättre stränder. Ett mysterium för mig helt enkelt. Jobbiga strandförsäljare. Högljudda ryssar. Packat med folk. Går ju inte att jämföra med Koh Lipe t ex.
Man hittar ju samma saker i Boracay som i en vecka på en charter i Turkiet. Jag tycker det är synd om man ska besöka Filippinerna och man lägger 1 vecka av sin dyrbara tid i Boracay helt enkelt. Nu kanske jag låter hård. Jag tyckte Boracay var OK. Men OK duger inte för mig efter allt jag hade hört. Jag menar på att, jag tror det finns mer gemytligare ställen än Boracay i Filippinerna, som jag absolut hellre hade satsat på. Är man en återbesökare till Filippinerna - absolut. Men är man nyturist i landet så kvarstår mitt tips - håll er borta från Boracay.
Av Php
7 juni 2014 10:48
Det är inte jag som röstat fram Boracay till världens finaste strand mer än 1 gång.
Som sagt, det beror ju på vad man gillar :)

Självklart finns det gemytligare ställen, El Nido hade du säkert gillat, eller Coron verkar jättefint.
Vi tänkte bokat dit för resan i december men ångrade oss till förmån för El Nido för vi ville gärna även se underground river. Lite tur att vi gjorde det med tanke på Yolanda ovädret då Coron blev ganska utsatt i jämförelse med Palawan.
8 juni 2014 16:19
Bohol är väldigt trevligt med chocolate hills och tarsier aporna. Loboc river är också värt ett besök med sina flytande restauranger. Många dykare föredrar ANDA framför Panglao när det gäller dykning på Bohol. I Anda finns det många billiga och schyssta resorter också.Långt billigare än tagbilaran/panglao. <anda ligger ca 10 mil nordöst på ön från tagbilaran räknat mot Leytehållet till. Mycket lugnt med kritvita stränder. Få utlänningar där men dom finns.Finns även speciella dyk resorter där då dykningen är superb.

Ha det så kul o lycka till
10 juni 2014 09:04
Tack så jätte mycket för alla svar!! Har hjälpt mycket. :) Har dock inte bestämt mig exakt vart jag ska ännu men får klura på det. Är inte så jätte intresserad av stränder i sig, åker inte till Asien för att sola och bada. Söker snarare upplevelser och äventyr. Dykning, trekking, se vacker natur och landskap och så vidare. :)

Behöver man boka kurs för dykcertifikat i förväg i Malapascua? Är det någon som vet om boende ingår i det?
Av Lasse79
11 juni 2014 20:52
Kuyamike jag har varit på Bohol 3 gg men missat Anda trots att jag åkt runt med Moppe där. Panglaos resorter har inte nämnt den stranden. Det ser ut att vara en bit att åka. Hur är snorklingen, boenden och stranden där?
13 juni 2014 20:58
Klart att resorterna i Panglao inte nämner Anda. Då kanske gästerna åker dit istället hehehe. tar ca 1½-2 timmar med "moppe" från tagbilaran ca 11 mil att åka, Finns ett koppel med resorter där med inriktning på dykning. Googla får du se. I övrigt är Anda ett väldigt lugnt ställe med vita fina rena stränder. Det är väl värt ett besök om du är på Bohol.