Visumfråga, 45-50 dagar i Filippinerna

15 jan. 2019 08:35
Visningar: 765
Hej Globetrotters!

Ska boka biljett från Australien till Filippinerna i snartid men innan jag gör det så är det några saker som jag undrar över.
30 dagars visum går att fixa on-arrival? svagt minne av att jag gjorde det sist.
Jag var i Filippinerna i Maj- 2018. Kan det vara ett hinder för mitt visum med tanke på att jag åker dit en gång till inom 1års tid?
Jag vill stanna där ca 45-50 dagar. Alt.1: Jag vet att man kan förlänga sitt visum enkelt på plats men jag behöver en utbiljett för att komma in. Köper jag en utbiljett och förlänger visumet på plats så är den biljetten kastad i sjön, tips på hur jag kan köpa billigaste möjligaste biljett i syfte att inte åka med den?
Alt.2: Skaffa visum som gäller för ca 50 dagar och köpa en utbiljett jag tänker åka med. Antar att man söker visumet smidigast via den statliga hemsidan?

Hur har ni gått tillväga när ni varit där längre än 30 dagar?

Må väl,
Andreas
15 jan. 2019 09:11
Hej Andreas,
Tror knappast det är ett hinder att du var där i Maj-18.
Tips för Alt.1 är att boka en biljett med något lågprisbolag till t.ex Hong Kong för att komma undan så billigt som möjligt alternativt en ombokningsbar biljett till nästkommande destination.
Alt.2 vet jag faktiskt inte då jag är Balikbayan (gift med Filippinska) och får därför automatiskt 1 års visa vid ankomst. Finns ingen ambassad i närheten där du är i AU?
MVH
Micke
20 jan. 2019 04:15
TJenna
Du kan ha en biljett ut efter dom 30 dagarna men du får ditt första VISA on arrivial som är 30 dagar. så planera 45 dagar och ha din biljett.

I cebu city flygplats och i manilla finns det immigration office på flygplatsen då du kan förlänga direkt på flygplatsen när du landar.. annars så har du massa immigration offices runt om i landet och det tar en halv dag att fixa.

jag skulle inte göra besväret med att kolla upp ambasader osv. så fixa det i landet är mitt tips
Av Tiiim
17 feb. 2019 17:33
" I cebu city flygplats och i manilla finns det immigration office på flygplatsen då du kan förlänga direkt på flygplatsen när du landar.. annars så har du massa immigration offices runt om i landet och det tar en halv dag att fixa. "

Ytterligare några frågor på ansökan om visum direkt på flygplatsen.

1. Är det fortfarande att man måste ha med sig pesos innan man har landat för att kunna betala visum för att vara där mer än 30 dagar?

2. Ca pris?

3. Behövs nåt foto?

4. Och då totalt visum på 59 dagar?

//
Tim J.
Av Tiiim
20 feb. 2019 18:43
Jag kan själv nu svara på frågan, ifall det är nån som är i samma situation 😅

1. Ja

2. 3000pesos per person håller

3. Nej

4. Ja

Tog 30min... rekommenderar detta om du vet att du behöver visum direkt, än att du ska behöva åka inom nån ambassad.

Blev först nojjig vart det var man bad om förlängt visum, men det är där du visar upp passet i passkontrollen och då meddelar man bara det direkt till dom att du vill ha förlängt visum, så ordnar dom det. Men ska du med ett ytterligare flyg så ha god marginal emellan så att du hinner ... För dels så är det bussresa/taxi mellan terminalerna och bussen går bara var 40:e min. Sen om det är mycket folk så kan det ta längre tid att få fixat visumet.

// Tim
23 aug. 2019 14:52
Har bokat inresa till Cebu den 20 november och från Manila den 21 december. Därmed överskrider jag de visumfria 30 dagarna. Om jag inte ansöker på plats vid passkontrollen enligt ovan, någon som vet om jag kan ta ett flyg till Seoul under 3 dagar och därmed få nya 30 dagar vid inresa till Filippinerna igen utan att behöva ansöka om visum?