Flygplatsen i Manila

Av Eirat
29 sep. 2019 21:36
Visningar: 616
Hej!
Jag ska till Puerto Princesa för att möta mina vänner där. Jag åker själv från Arlanda och mellanlandar i Manila där jag har 10 timmar innan nästa flyg går. Jag undrar hur flygplatsen där ser ut, finns det något att göra? Stolar att sova i? Wifi? är det tryggt att vara där själv på natten? Väljer mellan ett billigare flyg som är detta och ett dyrare med kortare mellanlandning.
Av Hawaii
29 sep. 2019 22:58
Rent allmänt: det finns tre terminaler på Manila Airport, och de är på olika platser runt fältet. D.v.s., ankommer man till en terminal och ska vidare från en annan måste man passera pass och tull kontroll och ge sig ut i Manila trafiken. Vet du vilken terminal du ankommer till och sedan reser vidare från? Överhuvudtaget, skulle jag aldrig råda någon att tillbringa natten på Manilas flygplats. Frågan är kritisk - vilket betraktar man som viktigast - ens personliga säkerhet (och speciellt som ung kvinna, och kanske ensam resande) ELLER att försöka spara lite pengar?
30 sep. 2019 18:02
Vi tog in på ett mindre hostel i närheten av flygplatsen en av gångerna. Den andra gången tog vi in på ett bättre hotell. Det var helt klart värt att få sova efter en lång flygning även om det bara är för några få timmar. Flygplatsen var en mardröm för 4 år sedan. Terminalerna är utspridda och det gäller att ha koll på var man ska åka ifrån för det kan ta timmar att ta sig runt till rätt terminal.
Vissa terminaler var stängda under nattetid när vi var där.
1 okt. 2019 11:56
Inrikesterminalen har metallstolar och litet utbud med mat, men den är stängd under natten och öppnar ca 5-6 på morgonen. När det gäller pay in loungerna så gäller dem inte när du ska vidare inrikes. Skulle råda dig att ta in på ett hotell NÄRA flygplatsen, Manilas trafik är brutal och taxichaufförerna är inget att lita på, se till att dem sätter på taxameter annars gör upp pris innan du hoppar in i taxin. Du måste ta taxi mellan internationella och nationella terminalen, alternativt så finns det även bussar men har bara åkt från Victory liner i pasay till Naia så vet inte om det funkar mellan terminalerna.