Boracay – en riktig paradisö

S_sandra
Medlem sedan 2011, besökt 34 länder

Foto: s_sandra, medlem sedan 2011
Foto: s_sandra, medlem sedan 2011
Foto: s_sandra, medlem sedan 2011
Boracay är verkligen en paradisö med vackra fina stränder med tillhörande palmer. Det är en ö du åker till när man vill ha det tropiska fina strandlivet men ändå ha ett stort urval av restauranger, lokala affärer och uteställen. Reseguidens medlem Sandra, alias S_sandra, guidar här till sitt paradis.
Publicerad 18 januari 2013

Boracay är en ö som tillhör Filippinerna där du kan njuta av underbar mat samtidigt som fötterna gräver i sanden och där strandstigen på kvällen blir en marknad med hemgjorda smycken och andra handgjorda saker.

White beach

White beach är en fin vit sandstrand som är nästan 4 kilometer lång. Så trots att det finns mycket turister på stranden får man ändå en del av stranden för sig själv. Havet är så fint turkost som man kan se på många bilder och palmerna som finns längs med stranden ger en skön skugga när det blir för varmt i solen. När solen är på väg ner känns stranden mer full med folk än under dagen då många tycker det är behagligare att bada då. Det är en underbar känsla att bada i havet och samtidigt se solen gå ner över vattnet.

Västra sidan

Öns västra sida, längs med White beach, är den sida där de flesta hotellen, restauranger och butiker finns. På stranden finns det tre stationer som man utgår ifrån. Station 1 ligger längst norrut och har flera fina hotell, station 2 ligger i mitten och där finns D*Mall och station 3 ligger mer söderut och har de lite billigare hotellalternativen.

Runt ön

Östra sidan har några mindre stränder varav Bulabog beach’s besökare oftast är de som kitesurfar eller vindsurfar när väderförhållandena är bra. Nordöstra delen av ön har fladdermusgrottor för dig som är intresserad av att se dem. Puka Beach på den norra delen av ön är en fin strand som är värt ett besök då det är lite folk som är där och ger dig den lite mer folktomma tropiska känslan.

Aktiviteter

De flesta spenderar dagarna på stranden eller anmäler sig till en av de många utflykter och aktiviteter du kan göra. Snorkling, dykning, segling runt ön, spela golf, ridning och parasailing är bara några av de aktiviteter du kan hålla dig sysselsatt med och kan bokas på många ställen på ön. När det kommer till restauranger så finns det många att välja på och strandstigen tar dig förbi de flesta ställena som finns längs med White beach.

D*Mall

Det är lokala butiker som ligger blandat med restauranger och hotell så om du söker ett ställe där de kan ha det mesta så ska du besöka D*Mall. Det ligger nästan i mitten av White beach och har massa små affärer med de vanliga turistgrejerna men också lite mer speciella affärer där du kan hitta lite mer unika saker att ta med hem. Där finns också turistinformation, internetcafé, en klättervägg för de som vill prova på, ett litet pariserhjul och en massa ställen att äta på.

Strandliv

På kvällen så byggs det upp stora fina sandslott på stranden och vissa restauranger och pubar har satt ut små bänkar och kuddar på stranden och inbjuder till riktig semesterkänsla. Äta god mat eller bara ta en drink och njuta av att ha fötterna i sanden. Som underhållning bjuds det på eldshower på vissa ställen, det inger lite magisk känsla med eldshow på stranden, sand under tårna och stjärnorna som lyser på himlen.

Nattliv

När man är sugen på att gå ut så finns partyställena längst norrut vid station 1 på White beach eller vid D*Mall. Cocomangas är en känd bar på ön och den är lite rolig och annorlunda. Du kan köpa ett set med 15 förvalda shots, så får du en T-shirt med texten ’still standing after 15’ för att du vill göra ett försök. Dricker du upp alla och fortfarande kan stå på benen så får du ditt namn på väggen och ett poäng för ditt hemland på den stora svarta tavlan som finns ovanför bardisken.

Boende

Det finns en hel del och välja på bland hotell. Lättast är att boka innan du åker så du garanterat får det rummet du vill ha och du slipper gå mellan ställena för att kolla vad som finns ledigt och vad det kostar.

Så tar du dig hit

Boracays flygplats heter Caticlan men ligger inte på själva ön utan du får åka båt över till Boracay i cirka 20min. Med Cebu Pacific Air kan du boka inrikesflyg i Filippinerna och ta dig till och från Boracay men även till andra asiatiska städer.

Att tänka på

Det finns bara några få bankomater på ön som inte alltid fungerar så tänk på att ta ut pengar innan så du klarar dig.


Flyg till FilippinernaHotell på Filippinerna