Highway 1 Tips!

16 dec. 2013 10:43
Visningar: 828
Hej! Har bokat en resa av Kilroy den 17/6-4/7 till San Fransisco. Vi har sedan tänkt ge oss ut längs med Highway 1. Vad kan vi förvänta oss för väder? Ska till Hawaii efteråt och vara där i 10 dagar. Väder där?

Några andra generella tips?
Av Paulina
17 dec. 2013 08:40
Hej,

Åh va härligt! Californien är fantastiskt. Dock kan man lätt luras av att tro att det ska vara högsommarvärme i juni-juli där borta. San Fran är oftast lite småkyligt. Det blåser kallt från havet och temperaturen brukar ligga runt 20 grader den perioden. Det blir dock varmare ju längre söderut på Highway 1 ni kommer, eller om ni åker inåt landet. Nere i LA är det ofta betydligt varmare, men det kan skifta även där och vara lite småkylig, som svensk sommar ungefär.

När ni åker längst kusten är det bäst att ta det lite som det kommer, gillar ni något ställe, stanna där, eller åk vidare till nästa ort. Det går oftast att hitta bra motell/hotell utmed vägen. Jag kan rekommendera Carmel, Monterey och Santa Barbara. Väl nere i LA gillade jag Santa Monoica och Hollywood bäst.

Om ni ska åka ännu längre ner, dvs mot San Diego är vädret desto varmare.

På Hawaii är det varmt med temperaturer runt 28-29 grader mitt på dagen.

Kanske kan du få lite fler tips i den här artikeln: http://www.reseguiden.se/reseguider/med-hyrbil-genom-kalifornien-7506

På den här sidan kan du hitta mer info om Hawaii: http://www.reseguiden.se/resor/hawaii/r5855797

Lycka till med planerandet och hoppas ni får en fantastisk resa!

/Paulina
17 dec. 2013 10:33
I juni är det stor risk för dimma längs kusten medan det är strålande sol i inlandet.
Hearst Castle är också kul att besöka längs Hwy 1.

På Hawaii är vädret säkert kanon. Det finns mycket att se på Oahu, men om ni har tid kan ni också besöka t.ex. Maui eller Kauai.
Av Alexp
20 dec. 2013 14:23
Om ni planerar att stanna till i Santa Barbara kan jag rekommendera baren "Neighborhood". Vi hann inte se så mycket i övrigt då vi bara stannade över natten men de hade utsökt mat på den restaurangen vi besökte.

Ett par tre timmar norrut kommer du högre upp bland bergen, passa på att stanna och njut av utsikten då den är fantastisk. Att bara åka högt upp på de kringelkrokande vägarna är en höjdpunkt bara det!