Frukost i New York

Av Lindao
17 mars 2015 23:19
Visningar: 3718
Ska till New York i sommar med familjen och tyvärr ingår inte frukost på hotellet
Nu undrar jag hur enkelt det är att hitta billiga frukostar, vill bara ha något enkelt men inte slänga ut en förmögenhet med all dricks och tillkommande skatter på en frukost
Finns det typ snabbköp där man kan köpa en macka, yoghurt som sedan kan intas i någon park.
Vi kommer att bo i närheten av ESB
Av Peter_o
18 mars 2015 10:36
Det finns mängder av matställen som passar dig, själv åt jag alltid på PAX då jag bodde i de trakterna. Just den PAX ligger på 6e avenyn korsningen med 39e gatan (vid Bryant Park) men om du anger din närmaste korsning kanske jag kan tipsa om närmare ställe.

På PAX plockar man för sig en del samt beställer annat vid disk. Betalar gör man (gärna med kort) i kassa innan man äter.

I första hand äter man vid bord på PAX, men inget hindrar att man går ut. Det finns givetvis även mataffärer men lite tveksamt om det finns så många lämpliga parker i närheten av där du bor.

/PeterO
Av Totopez
18 mars 2015 14:10
Som Peter säger finns det mängder med frukostställen, både att äta på plats och ta med sig. Man ska nog se till att äta frukost på någon riktig sylta till diner någon gång, det hör till staden.

Någon gång med familj har vi gjort så att vi har haft kylskåp på rummet (kolla med hotellet om det finns, eller om de mot avgift kan ställa upp ett), med lite yoghurt, juice och pålägg. Perfekt när man vaknar galet tidigt första dagarna på grund av tidsomställningen. Vattenkokare eller kaffemaskin finns oftast, ta med lite extra nescafé för att fixa till det blaskiga jänkarkaffet...
18 mars 2015 15:58
Totopez - Har du tips på diners med rejäl frulle på Manhattan?
Av Lindao
18 mars 2015 18:12
Tack för tipsen
Någon bra diner som rekommenderas?
20 mars 2015 18:43
Relativt nära ESB:

Skylight Diner - W34 street / 9 avenue

Andrew's Coffee Shop 7 avenue / W 35 street

Andra mycket trevliga ställen i olika områden:

Balthazar - Spring Street / Crosby Street

Sarabeth's har flera ställen att välja på

Gee Whiz - Greenwich Street (mellan Chambers Street och Warren Street)

Om man vill ha lite mer "brödig" frukost (eller lunch / snacks) istället för diners så finns det en kedja som jag tycker mycket om, med flera ställen, och som två av mina reskamrater sist föll för också:

Le Pain Quotidien
Av Peter_o
20 mars 2015 19:19
Om vi ska återgå till ställen där man inte behöver betala dricks, som frågan gällde, så äter jag normalt frukost på Au Bon Pain. De finns på rätt många ställen på Manhattan. Ska finnas på 34e gatan mellan 6-7 avenyerna även om jag inte kan se den på Googles gatuvy..

Men för att backa tillbaka ända till frågan om det finns snabbköp. Jodå, de största kedjorna är nog Duane Read och Wahlgrens. Dessa affärer ser ofta ut som apotek frän gatan, men är vanliga snabbköp.

/PeterO
21 mars 2015 10:55
Sen, som nån skrev, är ju en klassisk diner ett måste. Amerikansk frukost på vilken sylta som helst är alltid schysst.

För mig är maten en stor del av resemålet så själv ser jag alltid till att maten är en stor del av budgeten - för mackor med ost kan jag käka hemma.
Av Birgere
21 mars 2015 14:35
Håller med Robbowan här.
Att äta den lokala maten är en mycket viktig del i resandet. NYC erbjuder ju en massa spännande frukost och brunch alternativ som absolut hör till upplevelsen. Däremot är hotellfrukostarna oftast riktigt kassa.
Att sitta på en trappa o knapra på en torr brödbit o en yogurt hör till tågluffarlivet som tonåring och inte till en familjeresa till Manhattan.