Från lugna paradisöar till större ort med shopping

19 mars 2012 16:16
Visningar: 466
Hej på er,

Om några dagar åker vi till Thailand med sikte mot Adamanhavet och dess öar.
[Vi flyger till och från Krabi]

Våra tankar är att börja söderut på Koh Lipe och ta oss uppåt mot Krabi. Vi har dryga 2,5veckor till vårt förfogande och hoppas på att kunna få lite av allt. Från lugna öde öar med boende i tält (Koh Laoliang) till en något större ö (Koh Lanta kanske?) med mer liv.

Att hitta fina badvatten och vackra strändet har vi förstått inte är något problem i denna del av världen. Så min fråga riktar sig egentligen till den andra delen vi söker. Vart gör vi bäst att åka om vi söker en ö med lite mer shopping, sevärdigheter och någon utflykt av något slag? Jag gillar att snorkla och dyka men inte min resepartner.

Kanske skall vi vänta med shoppingen tills vi når Krabi stad igen? Tyvärr kommer vi inte kunna stanna i Bangkok denna gång där jag vill minnas att bästa shoppingen finns.

Min andra fråga är om det är klokt att boka det mesta av öresorna på Pak Bara Travel innan man åker ut till Lipe eller om det går lika bra att ta det på var ö man bestämmer sig för att åka till? Vi känner ingen direkt stress över att boka i förväg så länge det inte är ett krav.

Tacksamma för svar!

MVH

Ella
19 mars 2012 17:03
Tack för snabbt svar!
Jag var faktiskt inne och kikade på dina bilder tidigare idag. Tror vi kommer trivas fint på Lipe.

Tror som du säger också att vi ska vänta med bok ingen av resterande öar tills vi kommit till Lipe. Vi är inte event hundra på vilka öar vi ska besöka så lite expertråd på plats blir värdefullt. :-)

Ella
21 mars 2012 18:51
Boka efterhand, inga problem. Shopping i Krabi betydligt billigare än på öarna. Koh Jam liten ö men fint, Koh Lipe liten ö men skitmysigt dock jätte mkt svenskar precis som på Koh Lanta. Hur vespa om ni kommer till Koh Lanta och ål söderöver men ta det försiktigt, de kör som idioter. Ha det gott Kram Nilla