Lugn paradisö i Södra Thailand sökes

28 feb 2012 21:25
Visningar: 4884
Hej!

Vi söker:
lugnt, helt ok om väldigt ödsligt
tyst
fin sand
klart vatten
god mat
billigt
lite turister
köpa öl i shop billigt
dricka öl på bar/restaurang - inte för dyrt - gärna nära stranden
boende: gärna bungalow nära stranden, bara hoppa i vattnet typ
dykcenter (turas om att dyka, medan andra föräldern tar hand om barnen, 1-2 dagar vardera totalt).
båtresa till Emerald Cave eller liknande

Phuket går bort, hört att det är dyrt, massor av fulla ryssar, så mycket båtar att man inte ser havet typ...

Fastnade först för Racha Island (Raya Islands), men sen såg jag att det var lite dyrt. Risken med små öar med få resorts kan väl vara att det är dyrt och dålig service och dålig mat?

Kollegan rekommenderar Koh Lanta, men kanske lite för turistigt för oss? Och läste att vattnet kunde vara grumligt?

Vi som söker detta är två vuxna och tre barn i åldrarna 3, 5 och 6. Har fått en del invändningar mot att resa med barn. Låt mig svara på förhand: vi har redan rest med dem, och tänker inte alls avstå från det, de är dessutom väldigt lugna och öppna så det funkar bra. Däremot avstår vi live aboard dykresa till Similan Islands vilket ju vore drömmen, utan vill vara på så få ställen så länge som möjligt, barn gillar ju kontinuitet, så vill stanna ca 10 dagar på en ö nära Krabi eller Phuket. Vi ska sen vidare med tåg till Perhentian Island i Malaysia, där vi stannar 10 dagar till. Tåget går från Krabi nånstans. Vi avslutar med 2 dagar i Kuala Lumpur, shopping, sen flyger hem.

Ön i Thailand där vi ska spendera 10 dagar vill ju gärna ska vara "drömstället i paradiset". Inte massor av fulla 18-åringar alltså (vi är närmare 40).

Hur är Koh Lipe?!?
Av Kentbra
29 feb 2012 04:46
Inte lätt att fylla all de kriterierna, men här kommer ett förslag.

Koh Phamgan. Javisst säger alla Fullmoon Party och en massa backpackers.
Faktiskt inte. Vi är två äldre (56 och 68 år) som stormtrivs här nere. Vi tillbringar varje vinter här.
Södra delen av ön kan det vara lite festande på men lite längre norr ut är lugnt och skönt.
Prismässigt är det en stor skillnad på Phuket. En 33cl chang kostar 33 Bath på 7/11. Äta ute Thaimat för två personer med öl till maten 200 Bath. Boende från 300 Bath natten i egen bungalow, direkt på stranden.
Bra stränder, lite lång grunt på en del ställen. Trevliga människor som ställer upp och hjälper till.
Ja, ön har det mesta. Om ni vill hjälper jag gärna till och skaffar bungalow med mera. Stannar till mitten av april.

Kent / Koh Phangan / Thailand
Av Moth63
29 feb 2012 14:47
Vilken tid på året skall ni resa?
Av Sej
4 mar 2012 18:27
Det är framför allt på Khlong Dao-stranden som vattnet på Koh Lanta är litet grumligt om vinden friskar i. Ju längre söderut man kommer desto bättre blir vattnet. Fast under sommarmånaderna är det ju så blåsigt att det är grumligt nästan överallt i Thailand.
Det här skulle kanske kunna passa passa.

http://www.relaxbay.com/
Detta håller relativt hög klass och ligger vid en liten strand 5-600 meter lång med bra vatten där det bara finns två små anläggningar till av enklaste sort. Promenadavstånd upp till huvudvägen där det finns affärer.
Dykfirmorna finns dessutom överallt på Koh Lanta.

Koh Lipe har vatten som glas och korallrev runt hela ön för att inte tala om korallreven vid öarna inne i nationalparken som ligger alldeles intill. Särskilt lugnt är det dock inte med tanke på att ön är liten med många hotell.
5 mar 2012 17:43
Ganska svårt att få till alla de önskemålen. Koh Lipe passar in på en del av era önskemål, men det är dyrt, mkt folk, inte så tyst. Alternativt kan det vara Koh Muk eller Koh Kradan som ligger relativt nära Krabi, men även de faller på ett par av era önskemål. Ni får nog kompromissa lite och det resmål som allra bäst fyller era krav kan faktiskt vara Koh Lanta. Ta stranden längst söderut Kantiang så kommer ni nog närmast alla era önskemål.
Av Zonja
5 mar 2012 18:34
Kho Jum kanske?
5 mar 2012 20:17
Hej,

Koh Lipe är en fantastisk ö, där jag tycker merparten av dina önskemål passar in.
Dock beror det ju lite på när ni ska åka, Kan vara svårt att få ihop Koh Lipe med Perhentian Island då deras solperioder inte är riktigt detsamma.

På Lipe kan du hitta stränder där du mer eller mindre är ensam hela dagen, små mysiga ställen att äta på.
Ni kan ju även göra en hel del snorkelutflykter och bara ta dagen som den kommer.

Lipe är fantastikst.

/ Cecilia
5 mar 2012 22:36
Suveränt med alla svar. Vi funderar allvarligt på att åka över nyår och stanna totalt 3 veckor. Typ 28 dec 2012 - 18 jan 2013. Och funderar på att lägga backpackerprylen på hyllan, och stanna på få, rentav ett ställe hela perioden. Pga av att barnen är små, de vill helst vara på stranden. Men vi fasar som sagt för Mallorca-stuket/Phuket Town osv. Vad tror ni om att boka tom 2 jan nån gång och sen chansa på att hitta boende på plats? Tänker att det kan vara lite svårt över nyår. Nyårsafton på Koh Lipe eller Koh Lanta? Om Koh Lipe så kommer vi fram typ 31 dec mitt på dan nånting, men det kan ju funka. Kanske.
Koh Lipe verkar ju inte så dyrt som Racha Islands i alla fall? Man kanske kunde hänga på Koh Lanta + Koh Lipe i 3 veckor totalt? Pga när vi planerar att åka och pga att vi tänkte turas om att dyka nån dag vardera så lutar vi åt västsidan av Thailand. Men nån gång vore det förstås kul att se östsidan också. Särskilt så länge barnen är små och man inte har möjlighet att dyka så mycket (sämre dykning sägs det).

Perhentian: vi tänkte först åka i slutet på februari och avsluta med början av mars där då vi hört att det är bra väder fom 1 mars den sidan. Men vi kanske åker över nyår, verkar härligt att fira det i Thailand! Kan man köpa mousserande/Champagne där förresten? Eller är det bara Singha för hela slanten?

Cecilia: det låter ju helt underbart... :)
6 mar 2012 06:10
Nog bättre med Thailands västsida än Malaysias östkust den perioden runt jul, april-maj är bäst på Malaysias östsida och dess öar.
Varför inte Koh Phayam, det verkar iaf ödsligt än så länge. Koh lipe var bra, iaf för 5 år sen, nu finns dock charter dit. Koh Muk och Koh Ngai likaså.
6 mar 2012 07:25
Vi tänkte boka flyg ganska snart för emsidabästa pris, typ Qatar airways eller så duger, billigast vinner. Om det blir Koh Lipe - rädd att det blir stressigt att hinna fram i god tid till nyårsafton. Av nån anledning hittar jag bara billigt flyg med utresedatum 28 dec. Tar jag nån dag tidigare eller senare blir det avsevärt dyrare. Tänker att man därför ska satsa på Koh Lanta över nyår och sen förflytta sig till tex Koh Lipe i lugn och ro?

Har tittat på flyg till Krabi. Verkar något billigare till Phuket? Men kanske äts upp av ökade transfer kostnader? Om man kommer fram på eftermiddagen till Krabi - ska man satsa på första natten där? Eller kan man ta sig till Koh Lanta? Flygplatsen verkar ju ligga inne i landet en bit enligt Google Maps?

Relax Bay - fint, cool hemsida. Klickade på rates - typ 900 kr per natt för ett familjerum. Det var dyrt! Hade väl hoppats boende kunde komma ner mot ett par hundra/natt?

Koh Phayam
- fint, hur tar man sig dit? Flyga till Phuket?
6 mar 2012 17:34
Flyg till Phuket vidare med buss/taxi några timmar norrut sen båt över, eller Bkk och sen inrikes Ranong, (3 dar i veckan) och båt, googla på tex Kho Phayam lodge så står det hur man tar sig dit.
Av Bengtar
6 mar 2012 17:50
Jag ser att det finns stendöva medlemmar som rekommenderar Koh Lipe. Det skulle jag aldrig göra till nån som söker lugn och ro. Mängder av longtailar brötar runt den lilla ön så länge det är ljust och även då det är mörkt. Värst är det vid Pattaya beach.
6 mar 2012 19:28
Hej!

Jag har varit på samtliga öar som diskuteras ovan...

Finns bara ett ställe som har allt ni eftersträvar:

kohjumresort.com

Det är helt fantastiskt, går inte att förklara.
Det enda som är negativt är att de flesta bungalowsen samt reston ligger på ett berg från stranden sett vilket kan bli jobbigt med barn.

I övrigt, detta ställe har allt....
21 mar 2012 18:54
Åk till Koh Jum...........................
10 okt 2012 18:19
Hej! Jag skulle gärna vilja veta mera om koh jum! Är det ngn som har varit där nyligen? Eller ja ngn som vill berätta :) låter som ett mycket trevligt ställe!
Av My53
11 okt 2012 12:02
Skulle bara vilja säja att om ni åker till Lipe trots att det är mkt folk där så kan ni(som vi gjorde)åka över till Koh Adang (10 min med longtail).Där hade de ca 15 bungalows,en tältplats och ett matställe,Fin strand, ett par småvandringar till toppen av berget och definitivt lugnt! Sedan om man vill ha lite liv så tar man båten över till Lipe för att ex variera restaurang eller se lite folkliv. Det ligger ett kontor som har hand om nationalparken på Koh Adang o det var de som hade hand om bungaloverna. Man måste nog boka i förväg.Det gjorde inte vi (var där runt nyår.fullt över hela Lipe) så vi bodde i tält två nätter vilket faktiskt var rätt mysigt o kanske ett äventyr för små barn?
Av Kentbra
13 okt 2012 05:37
Kan erbjuda dig följande

Trevlig Bungalow på Koh Phangan.

Koh Phangan har varit party-ön nr 1 i Thailand, under flera år.
Nu börjar även de vuxna resenärerna hitta hit.

Visst är det fest vid fullmåne, men detta längst ner på södra delen av ön.
Åker man norr ut är det betydligt lugnare. Här hittar man lite lyxigare resorter.

Det mesta på ön är relativt billigt jämfört med Phuket och Krabi och här finns det mesta.
Underbara stränder, orörd och vacker natur.
Hela ön är skyddad som naturområde av Thailands kung.
Folket är trevligt och inte allt lika påstridiga som försäljarna på andra turistorter.

Privat bungalow på ett rum och kök, wc samt stor altan.

Belägget cirka 15 km norr om staden Thong Sala, strax innan byn Sri Thannu.
Läget är relativt myggfritt och lugnt. Cirka 60 meter till vägen = Lätt att få tag på taxi.
5 minuters promenad till restauranger, butiker, seven eleven och badstrand med mera.

Rummet har en stor dubbelsäng, stor fläkt, klädskåp och förvaring, skrivbord med stol.
Soffa och bord. Extra säng kan ordnas vid behov.

I köket finns gasolbrännare för matlagning, kylskåp hyllor och arbetsbänk,
vattenkokare, ris-kokare samt kastruller, wok och stekpanna.
Servis med glas, bestick och kaffemuggar till 4 personer.

Toalett med varmvattendusch, handfat och wc-stol.

Stor uteplats med stolar och bord.
Internet via Wifi upp till 9 Mgb.
Från lugna paradisöar till större ort med shopping
Thailand Tuppjuck, 19 mar 2012
Updaterad av Felixen7 för 5 år sedan
3
Hej på er, Om några dagar åker vi till Thailand med sikte mot Adamanhavet och dess öar. [Vi flyger till och från Krabi] Våra tankar är att börja söderut på Koh Lipe och ta oss uppåt mot Krabi. Vi har dryga 2,5veckor till vårt förfogande och hoppas på att kunna få lite av allt. Från lugna ...
Koh Bulone, Koh Jum eller annan paradisö?
Thailand Hani81, 19 jan 2017
Updaterad av 510612 för 31 veckor sedan
7
Jag och min Sambo flyger till Krabi i februari. Vi ska bo de två första nätterna i Koh Lanta för att sen ta oss till Koh Lipe där vi stannar i en vecka. Vi har sedan sex dagar kvar innan vi behöver vara på Krabis flygplats för att flyga hem. Så frågan är nu vart åker vi efter Koh Lipe. Vår önskan ...
Lugna öar i närheten av Ao Nang
Thailand Popolano, 31 mar 2012
Updaterad av Torapiotr för 3 år sedan
2
Hej! Vi kommer att spendera 2 veckor i februari 2013 med Ao Nang som utgångsläge. Vi vill planera in vistelser på 2 öar med några nätter på vardera ö och då bo med beach-läge (helst). Önskemålet är vita paradisstränder med lugn, ro och fina snorkelvatten. Är jättetacksam för tips på fina öar och ...
Tips på vackra paradisöar och stränder i Thailand
Thailand Mandaelin, 13 aug 2017
Updaterad av Ischaaa för 5 veckor sedan
3
Jag är en 24 årig tjej som har tänkt att resa till Thailand för första gången nu i höst! Jag kommer att resa ensam och är det någon som kan tipsa om vilka öar man inte bör missa? Tanken är att vara i Thailand en månad. Vill gärna uppleva paradisstränder, turkost vatten och sköna uteställen! Helst ...
Tips på lugn ö?
Thailand Efees, 28 nov 2016
Updaterad av Sierra för 41 veckor sedan
9
Är nu i norra Thailand på en backpackerresa. Varit här i 3 veckor nu, känner mig rätt mätt på det för tillfället. Jag for hit med inga speciella planer, gör bara det jag känner för :) Tänkte höra om någon lugn och trevlig ö/öar för sol och bad i några veckor. Stora fester osv är ej intressant. ...
Tips på paradisöar i Thailand
Thailand M0iiz, 17 aug 2015
Updaterad av Malinhs för 2 år sedan
5
Hej! Jag och min dotter planerar att åka till Thailand för femte gången nu i vinter. Vi tänker oss en resa på ca 5-6 veckor. Tidigare har vi varit på bland annat Koh Lipe och Koh Ngai i 3 v vardera. Vi skulle gärna vilja ha lite tips och förslag på andra paradisöar med klaraste vatten. Kan du ...