Förvirrad!! Koh lipe

10 feb. 2012 19:43
Visningar: 1189
Vi ska till koh lipe 4 nov. Håller på och tittar på hotell( det är ju halva resan).
Meen, det hotellet som vi bokat på koh lipe vid walkingstreet via booking.com ligger enl adressen på koh lipe. Det heter Ricci house resort.
Agoda har ett hotell med samma namn samma bilder men adressen är koh Adang Koh Lipe.
Recensionerna tyder dock på att det ligger på koh lipe, eftersom de skriver om affärer o sådant.
På kohlipeportalen står det att det ligger på koh Adang.
Finns det två olika hotell med samma namn så nära( prisskillnaden på rummet tyder på det )
Snälla om någon vet något om detta, Hjälp. Är det samma hotell så skiljer det 2000 kr på kostnaden för boendet för oss.
Av Sierra
10 feb. 2012 23:27
Ricci House ligger som Muangthai skriver helt riktigt på Lipe vid Walking Street nära Sunrise Beach.

Kohlipeportalen och Agoda har fel! Det finns inga resorts över huvud taget på Koh Adang och kohlipeportalen.se har fel på fler ställen i sin info. Den enda ön i Tarutao Marine National Park som har tillstånd att bebyggas i turistiskt syfte är Koh Lipe. Även där börjar det bli stopp då myndigheterna i Satun Province äntligen börjat inse att det räcker nu då ön är liten. Det boende som finns på Adang tillhandahålls av Ranger Station där ev bokning skall ske.

Här är Ricci House egen website, dock har bokning för nästa säsong ännu ej öppnats.
http://riccihouse.com/index.htmlär

Här har du en bookingsite som är baserad på Lipe och tillhör KLT Travelshop på Walking Street. Bokningar för nästa säsong beräknas kunna ske omkring 1 juli.
http://kohlipethailand.com/show_resort.php?id=37&name=Ricci%20House
11 feb. 2012 08:46
Tack Sierra
Du är baske mig värd din vikt i guld.
Du säger att de inte öppnat för bokning än, men jag har fått bekräftele på o bokning o woucher från agoda. Verkar som många hotell redan är fulla , typ Montain resort. Fast på booking.com var som sagt mycket dyrare.( den här gången)
Tack tack
Av Sierra
11 feb. 2012 09:10
Ok, fint att du fått klart med din bokning genom Agoda :-)
Vad jag menade med att de inte öppnat sin bokning ännu gäller Ricci House självt.
Du fick förresten fel länk av mig. Här är den rätta: http://riccihouse.com/
2 mars 2012 16:32
Hej igen!

Ville bara visa en färsk bild från Ricci House som ligger på ön Lipe ej Adang som vissa forum ger ut fel information om bla (Kohlipeportalen.se)

Ricci House ligger ca 10 min promenad från Pattaya Beach och ca 5 minuter från Sunrise Beach, och endast ett stenkast från Walking street där alla affärer/restauranger finns.

http://www.reseguiden.se/forum/bilder/412690

Ricci är mycket fint ställe, ser nästan helt ny ut.! Om ni funderar på att ta någon slags utflykt när ni är på Lipe kan jag starkt rekommendera "Ko Lipe Thailand Travel Shop" dom har helt suverän service i bägge deras "Travel Shops"....Fråga bara efter Boi eller Johann så hjälper dom er med allt ni önskar er :-) http://www.reseguiden.se/minsida/muangthai/bilder/412781

Mvh/Muangthai
5 mars 2012 18:16
Tack snälla Muangthai.

Vad fint det ser ut på bilderna. Vad roligt det är när man får tips och bilder..
Och vi ska absolut anlita koh lipe travel shop. Ska bli spännande o slappt att vara på samma ställe för en gångs skull. Vanligtvis brukar vi flytta på oss o boka hotell vart efter....
Längtar efter att bli pensionär o kunna vara borta lääänge.
Tack
Av Suss58
7 mars 2012 09:29
Tack Sierra
Här fick även jag besked om att det inte finns resorts på de andra öarna runtomkring. Har letat lite- men tält? Njae.. Är det någon som luffat söderifrån Lipe o uppåt som kan tipsa om bra ställen? Är Langkawi bra? 3 veckors resa hägrar nästa år. Har varit på Koh Mook, Koh Ngai & Lanta, som ju alltid är nice.
Av Sierra
7 mars 2012 10:09
Citerat från susz:
Tack Sierra
Här fick även jag besked om att det inte finns resorts på de andra öarna runtomkring. Har letat lite- men tält? Njae.. Är det någon som luffat söderifrån Lipe o uppåt som kan tipsa om bra ställen? Är Langkawi bra? 3 veckors resa hägrar nästa år. Har varit på Koh Mook, Koh Ngai & Lanta, som ju alltid är nice.
Langkawi är ok. Det finns en hel del att göra där och eftersom ni ändå skall till Lipe kan det vara kul att lägga ett par dagar på Langkawi som ligger endast 50 min bort med speedboaten.

Lipe och norrut? Ett stopp på Bulon rekommenderas. Det är en mycket lugn ö 1 tim norr om Lipe.