Flygbolag?

Av Fridii
16 dec. 2015 10:23
Visningar: 364
Hejsan! Jag och sambon ska boka resa till singapore nu i januari.. men vilket flygbolag ska man välja? Är väldigt flyg rädd 😕 så är ute efter ett bolag som har nyare plan, bra utrymme vid platsen m.m. Ni som har erfarenhet får gärna skriva vad som var positivt och negativt 😊
Av Moltas
16 dec. 2015 12:34
Är man flygrädd kanske problemet är mellanlandningar?
Ni kan i sånt fall åka direkt Köpenhamn - Singapore med Singapore Airlines. Till Köpenhamn är det ju bra förbindelser med tåg t.ex. Inte billigast men....
Annars är nog Qatar ett bra alternativ men då blir det en mellanlandning.

//M
Av Emolis
16 dec. 2015 14:08
Vi flög till Singapore förra julen med Lufthansas Airbus A380. Den klart bästa flygresan jag någonsin gjort (eller ja båda, vi åkte ju hem också). Kan naturligtvis bero på dagsläget det här med turbulens och så, men inte så mycket som en skakning på hela resan, varken dit eller hem. Sen gjorde det ju inte saken sämre att de var klart billigast också (förutom Turkish Airlines som jag av någon oklar anledning alltid undviker).
16 dec. 2015 15:09
Ja, Turkish Airlines är heller inte så högt upp på min lista. Jag hade valt Singapore Airlines (men tycker att de oftast är dyra), Emirates eller möjligtvis Qatar.
Av Birgere
16 dec. 2015 15:55
Jag tror det mer handlar om flygplanstypen än bolag. Är det tex någon som flyger med Boing 757 så bör det undvikas då det är ett narrow body plan.
Ju större plan desto bättre.
Utrymmet där man sitter beror i princip inte heller på flygbolag, ålder på flygplan eller flygplanstyp. Här gäller det att välja en sittplats med utrymme och kanske betala en del extra för detta. Välj kanske premium economy o ni sitter riktigt bra.
Av Fridii
16 dec. 2015 17:21
Tack för era svar ☺ Har kollat på singapore airlines men som sagt så är dom ganska så dyra 😕 Qatar har jag åxå kollat på, men känns lite olustigt med mellan landning i Doha pga att det är så otroligt där omkring.. hur är Finnair och swiss?
Av Birgere
16 dec. 2015 18:49
Alla flygbolag är bra som flyger från Europa till Singapore. Alla kan ha sina personliga preferenser men överlag är det ingen större skillnad. Det som kan skilja mest är väl tillgången till fri sprit :-D

Är det oroligt runt Doha? På vilket sätt då?
Av Sierra
16 dec. 2015 19:12
Vi har använt Finnair ett antal gånger till Singapore. Helt ok till bra pris. Kort stopp för flygplanbyte i Helsingfors.

Lufthansa har även utnyttjats och vi kommer att göra det igen nu i januari. Detta med flygplanbyte i Frankfurt och med deras A380 för första gången. Ok pris
Av Sayang
17 dec. 2015 22:40
Finnair är ett mycket bra alternativ till Singapore,går att få bra priser.
Inom kort kommer dom att börja köra deras helt nya
kärra A350 på Helsingfors-Singapore.
Går ju oxå att välja premium economy hos Finnair med extra ben utrymme om man ej vill lägga ut för en buisness biljett.
Av Bibby
3 jan. 2016 18:10
Funderat på att ta tag i grundproblemet?

Flera flygbolag har "kurser" för flygrädda, finns säkert mer professionella som erbjuder den servicen också.
Kan tänka mig att det finns litteratur också samt en del på Youtube.