Anslutningstid flygplats Changi Singapore

Av Kodde2
9 jan. 2018 21:02
Visningar: 294
Landar 12/2 kl 18:30 Singapore Changi Terminal 1
Ska vidare till Ho Chi Min kl 20:35 Terminal 4
Kommer jag hinna om allt funkar som det ska?
10 jan. 2018 12:06
Saknas lite information för att kunna ge ett bra svar. Är flygningarna på en och samma bokning eller två olika bokningar där du måste hämta ut och checka in bagaget mellan flygningarna?
Av Kodde2
10 jan. 2018 18:10
2 separata Landar 18,30 terminal 1 Vänta in bagage och därefter till terminal 4 med avgång 20,25
Av Hawaii
10 jan. 2018 20:27 (redigerad)
Inte för att vara kritisk men den här typen av planering (eller brist på planering) är sällan lyckat. Ett natt stopp på Changi hade varit bästa alternativet, och ett av mina favorit hotell, Crowne Plaza, är gångavstånd från terminalerna. Skillnaden mellan stress & oro och en avslappnad och orosfri reseupplevelse. Lite fakta:
Misstänker att du kommer med British Airways nonstop från London Heathrow, som ankommer SIN 18:30. Sådana långa flygningar är notoriskt svåra när det gäller ankomst-tiden. Beroende på vindar och en del andra faktorer, kan det ankomma en halv timme tidigt om du har tur, ELLER en halv timme (eller mera) sent, vilket troligtvis innebär att det är kört med anslutningen. En fördel för dig är att Changi är en av de mest effektiva flygplatser i världen, men det innebär inte att man kan förvänta sig mirakel. För att ta dig från T1 till den helt nya T4 måste du ta Skytrain från T1 till T2 och byta till en Shuttle Bus där, som tar dig till T4. Har själv inte gjort den transfern så jag vet inte hur mycket tid det kan ta men både Skytrain och Shuttle Bus går ofta. Men i alla fall, ett par extra orosmoment. Plus att du sedan ju måste checka in igen. Utgår från att du flyger Vietnam Airlines, och de stänger givetvis incheckningen en viss tid innan avgången. Vet inte vad det innebär, men du har kanske den uppgiften? Kanske 30 minuter eller 45 minuter. Som sagt, du behöver en rejäl dos med tur!

PS. Kollade Vietnam Airlines check-in policy och om man har gjort en Web check-in så måsta men infinna sig vid Vietnam Airlines Web check-in counter senast 45 minuter innan avgången. Annars rekommenderar de TVÅ TIMMAR!
Av Kodde2
10 jan. 2018 22:53
Tack för svar både hawaii o M.olsson
Tar en natt på hotell innan vi flyger vidare