Flygplatser

Av Gonka
12 juli 2012 10:18
Visningar: 725
Hej! Har nu bokat flyg tor Arlanda-Singapore med 2 dygn på Marina Bays.Flyg Singapore- Langkawi, stannar 1 v sedan båt till Koh Lipe 1 v. Sedan på väg hem flyger vi fr Langkawi till KL men vilken flygplats ska jag boka till? Och ngt bra boende förslag 3 dygn i KL? Från vilken flygplats KL-Singapore? Eller ska man åka buss KL-Singapore?
Hela min resa är upplagd efter tips på denna sida :)
Tacksam för svar igen...
12 juli 2012 16:41
Hej, det var en trevlig resrutt du har lagt upp där! Och den börjar inte dåligt med Marina Bay! ;)
Gjorde en liknande resa själv i vintras, då flög vi KUL-SIN, det är möjligt att det finns andra alternativ. Bodde på Grand Millennium och på Istana i KL. Bra, 5 stjärniga hotell, kan rekommendera båda två, dock är Millennium snäppet bättre. Hade inte bokat något i förväg utan gjorde det på nätet samma morgon. Hade turen att hitta ett dubbelrum för ca 800 kr, i receptionen bad vi om att få ett rum så högt som möjligt, för utsiktens skull, vilket gick bra (du hittar priser här: sok.hotellin.se/Hotel/Grand_Millennium_Kuala_Lumpur.htm)
På Istana bokade vi ett rum för 600 kr, vilket visade sig vara väldigt stort, dock lite slitet. Inte heller samma fina utsikt som fr Millennium, men helt ok för priset.
/M.
Av Sierra
12 juli 2012 23:26
När du flyger från Langkawi till KL har du tre alternativ:

1. Flyg med lågprisbolaget AirAsia till Kuala Lumpur International Airport, KUL (KLIA). Då kommer du till terminalen för budgetbolag som kallas LCCT (Low Cost Carrier Terminal). Därifrån till Main Terminal tar det ca 20 min med taxi då den ligger på andra sidan flygplatsen.
2. Malaysia Airlines till KLIA (KUL), Main Terminal.
3. Lågprisbolagen Firefly eller Berjaya Air till Subang International Airport, SZB (WMSA). Den ligger närmare KL centrum.

Flyg från KL till Singapore:

Från KLIA: Malaysia Airlines, Jetstar Asia Airways, Silk Air, Singapore Airlines,
Från KLIA (LCCT): AirAsia, Tiger Airways,
Från Subang: Firefly

Om du väljer att flyga från LCCT till Singapore skall du säga till taxikillen att du skall till LCCT annars kör han dig till Main Terminal på KLIA.

Jag har bott på "Melia Kuala Lumpur Hotel" som är ett bra hotell mitt i smeten.
Av Annl
15 juli 2012 09:38
Marina Bay Sands 'r kanon och d'r kommer du att ha det bra.

Har du bokat clubroom s[ har du tilltr'de till klubben p[ poold'cket hela dagen med frukost, afternoontea och drinkar och snacks och mat p[ kv'llen. D'r 'r verkligen kanon och det kan varmt rekommenderas. Be d[ att f[ rum mot stan och inte mot havet och Indonesien -vyn mot stan p[ kv'llen med alla lampor 'r v'ldigt spekakul[r.