Florida under jul och nyår med barn

Av Angel87
13 nov. 2021 16:31 (redigerad)
Visningar: 118
Hej!
Vi hade bokat en resa till Florida under maj-2020, men tyvärr blev den ju inte av pga coronan. Tråkigt nog fick vi inte tillbaka alla pengar, utan en hel del avgifter drogs av eller så blev det vouchers.

Nu vill vi göra ett nytt försök, och vi kan tyvärr inte vänta till våren/sommaren 2022 då jag är gravid med BF i slutet av april. Nu har ju USA öppnat upp för fullvaccinerade, och därför tänkte vi försöka med en resa under jul och nyår istället (ca 3 veckor). Det är jag och min man samt två barn på 6 och 7 år.

Jag är väldigt frusen av mig, så är mest orolig över vädret. Var är varmast? Barnen älskar att bada. Och vi vill gärna gå på nöjesparkerna i Orlando, är det för kallt för det? Ska vi skippa västkusten helt den här gången? Hur är coronarestriktionerna nu?

Vår rutt i maj var planerad såhär:
*Flyg till Miami och 3 dagars boende. Landa och strandhäng.

*Kör mot Sanibel Island, med stopp i Everglades. 3 dagars boende i SI för strandhäng.

*Kör upp mot Tampa, med stopp i Venice Beach för att leta hajtänder (sonens önskan). 4 dagars boende i Tampa. Strandhäng och Bush Gardens (biljettpaket inkl Discovery Cove, Sea World, Aquatica).

*Kör mot Orlando och spenderar ca 2 veckor där. Nöjesparker, vattenland, shopping och bara vara.

*Flyg hem från Orlando.

Vet att det finns en del olika trådar med tips om Florida, men de flesta är gamla blir inte klok på alla olika svar.
16 nov. 2021 12:09
Det där med vädret i december, knepigt att svara på! Vissa juldagar har vi varit på Orlandos parker i linne och shorts och härom året så var det svinkallt och täckjacka på, men några dagar innan och någon dag efter så låg vi på stranden i Clearwater och svettades. Om det är för värmen skull så skulle jag nog hålla mig så långt ner i Florida som möjligt, men att spendera några dagar i Orlando och gå på parkerna skulle jag inte avstå. Ni får väl klä på er lite mer om ni har otur med kyla några dagar. Jag har aldrig varit med om att det varit kallt en hel semester utan enstaka dagar bara. .Temperaturen i vattnet är ingen höjdare i december men varmare på östkusten i regel har jag för mig. Viktigt att välja boende med uppvärmd pool, inte bara att gå efter att det står pool. Hyr ni hus är det ofta ett tillägg för att få den uppvärmd. Vet inte om jag skulle välja Discovery Cove i december, där vill man ha det varmt så man kan vara i vattnet mest hela tiden, dyrt är det men helt fantastiskt tycker jag. Shoppingen är bra på outletsen i hela Florida så det spelar mindre roll var ni är. Det finns så mycket att göra förutom parkerna och stränderna så ni kommer säkert att ha en härlig semester. Om ni inte bokar upp er med förbokade hotell innan så kan ni ju åka lite efter hur vädret är, visar det på sol och varmt runt Tampa och Orlando så styr kosan dit just då. Hajtänder hittade vi massor av på Manatee Key beach, kanske inte den finaste stranden men om man vill hitta hajtänder så är den bra. Buch Gardens är en bra familjepark och i regel är det mycket mindre besökare där än på Universals parker, men långt ifrån samma upplevelser tycker jag. Sen beror det ju på om man varit där förut, då är magin inte lika stor. Ha en fantastisk resa om ni åker, vi åker dit den 14 december och räknar med sol och strandhäng kombinerat med alla berg och dalbanor som finns.
17 nov. 2021 06:18
Hej
Vädret är lite omväxlande ibland, på nyårsafton låg vi i poolen och det var strax över 30 grader i luften i Fort Myers och då hade vi haft så i 1,5 vecka. 2 dagar senare var vi i Orlando och då hade oväder kommit in från norr och det var minusgrader på morgonen.