Två veckors resa till Florida över jul och nyår 2016/2017 med två vuxna barn.

Av Lunik
7 nov. 2015 18:09
Visningar: 869
Hej!
Vi hade tänkt dela upp resan.En vecka i key west och en i Miami south beach.
Låter det vettigt? Behöver tips på boende.Bor gärna i lägenhet nära havet och där det är lite lugnare.Vi tänkte hyra bil och göra en del utflykter. Tips på något man inte får missa?
Tänkte även spela en del golf.
Hur brukar vädret vara då?
Tack på förhand.
Av Hawaii
7 nov. 2015 19:38
En vecka i Key West blir kanske i mesta laget. Ett par dagar, max., är nog mera lagom. Personligen hade jag lagt in den tiden på västkusten i stället. Och vädret bör vara utmärkt - stor chans att det är som perfekt svensk sommar.
Av Birgere
7 nov. 2015 20:20
Mmm en vecka i KW låter väldigt lång tid, speciellt över julen då priserna är som högst på hela året.

Att hitta lägenhet på KW eller SoBe är inte lätt, har ni tur så kan det fortfarande finnas något tillgängligt men dom bästa o mest prisvärda är sedan länge uthyrda för julen 16/17. Kolla VRBO och TripAdvisor.

Men visst kommer ni få en fantastisk tid men var beredda på att betala rejält för boendet lite beroende på hur ni vill bo. Om ni bara hittar hotell så räkna med kanske 5000-8000kr/natt för 2 rum om ni vill bo bra. Ni kan kanske hitta något för 2500-3500 men till en betydligt sämre standard. Delar ni däremot rum i 2 "smala" (queen) dubbelsängar så kan ni ju spara en väldigt mycket.

Väljer ni däremot allt annat än SoBe o KW så kommer ni betydligt billigare undan.

Golf finns överallt på fastlandet ...nästan ett understatement.
8 nov. 2015 17:43
Hej.
Ja, jul och nyårsveckor är det väldigt dyrt att bo i SoBe. Sök på Tripadvisor, Homeaway, Vrbo, Airbnb.
Senast våren 2016 kan vara läge att boka när alla andra söker sommarboende. Efter sommaren kan det bästa och billigaste vara uppbokat.
Håller med föregående om att Key West räcker med ett par nätter. Västkusten är fin och ni har hela två veckor på er.
Ett alternativ till SoBe är att söka boende liten längre upp i Miami Beach, och då främst mellan 65 - 77 gatan. Studera på google karta: finns det matbutiker, restauranger mm? Då kan ni göra utflykter dagtid men slipper att ta bilen när ni ska ut och äta. SoBe kan det också vara krångligt och dyrt att hitta parkering.

Ska själv till Miami i januari och bo med familjen några nätter i SoBe i en lägenhet och några - på ett aparthotell runt 75 gatan. Kan återkomma om vi blir nöjda med boenden.

Har skrivit några inlägg om Miami på min reseblogg. Kanske finner du några tips.
http://city-lover-reser.blogspot.se/search/label/Florida
Av Lunik
8 nov. 2015 21:43
Tack för tips. Varför vill man bo i SoBe?
Vad är det för skillnad mellan södra och norra delen?
Av Birgere
8 nov. 2015 23:36
Citerat från Lunik:
Tack för tips. Varför vill man bo i SoBe?
Vad är det för skillnad mellan södra och norra delen?
Ja...det var ju du som sa att ni skulle bo o SoBe en vecka.....;-)

Men frågeställningen är väl densamma som varför man hellre bor i Gamla stan istället för Farsta när man turistar i Stockholm.
Av Leicy
9 nov. 2015 09:10
Vi åker till Florida i mars/april och ska också till key west och south beach men lägger en del av resan på västkusten som vi gillar väldigt bra. Vi börjar med en natt på Regency Hotel Miami
rätt nära flygplatsen då vi landar på eftermiddagen. Nästa dag kör vi över till väst kusten till cape coral där vi hyrt en villa för nio nätter genom Vesteva Rentals , huset heter Santa monica om du vill se hur det ser ut.
Efter detta kommer vi bila ner till KW för två nätter och där bor vi på The truman hotel, bra läge och gratis parkering.
Vi avslutar våran resa med fyra nätter i SOBE på The Fountain i en lägenhet .
Vi reser med två barn 15 och 17 år och väljer helst lägenhet el hus då det kan kännas trångt med ett hotellrum, förutom korta vistelser då hotellrum funkar bra. Känns som vi har fått tag i bra boenden rakt över :)
Bilen hyr vi genom rentalcars, en Fordescape el liknande för ca 5000 kr för hela tiden.
Flyger med Lufthansa via Frankfurt och bet 4000kr/pers.
Har rest flera ggr till Florida med vår familj och är supernöjda hittills :)
9 nov. 2015 11:19
Citerat från Lunik:
Hej!
Vi hade tänkt dela upp resan.En vecka i key west och en i Miami south beach.
Låter det vettigt? Behöver tips på boende.Bor gärna i lägenhet nära havet och där det är lite lugnare.Vi tänkte hyra bil och göra en del utflykter. Tips på något man inte får missa?
Tänkte även spela en del golf.
Hur brukar vädret vara då?
Tack på förhand.
Som sagts, en vecka i Key West kan bli lite mycket, däremot räcker ju inte en dag alls. Iallafall två tre hela dagar ska man ha för att hinna uppleva stan lite.

South Beach är trevligt men båda dessa ställen är som sagts relativt dyra (jämfört med t.ex. Orlando) att bo på (tillgång och efterfrågan).

Sätter kostnaderna gränser så kan man klart kompromissa och bo lite längre bort. Tittar man på en vecka runt denna julen så ligger South Beach som billigast på en drygt 14.000:- om man delar ett rum och inte vill bo på hostel. Vill man ha två rum får man lägga på 3000:- till. Detta är ju då de billigaste hotellen och förmodligen under medelstandard.

Vet inte vilken budget du tänkt men sök på boende denna julen också för att jämföra då många inte lagt ut rum till nästa än. Förmodligen kan ni sen hitta något billigare till nästa år då ni är ute i god tid och utbudet blir större, priserna brukar ändra sig över tid, ibland ganska mycket så det lönar sig ofta att boka något så fort man kan med fri om/avbokning så kan man boka om om/när något annat dyker upp, allra bäst är att boka med betalning på hotellet också, så slipper man ligga ute med pengarna.

Det finns ju en golfbana precis norr om South Beach som lär vara riktigt bra (spelar inte själv) http://www.miamibeachgolfclub.com/
Av Lunik
9 nov. 2015 16:29
Vad gör man på västsidan och hur är klimatet där runt jul?