Florida Miami/Orlando i Juni

5 feb. 2018 17:24
Visningar: 160
Hej!
Har nyss bokat flyg till Florida. Landar 29 maj i Fort Lauderdale och reser hem 11 juni från Orlando. Jag kommer att resa ensam med 3 barn 8,9 och 11år gamla. Vi kommer att ha hyrbil hela resan. Vårt upplägg den här resan är 3 nätter Miami Beach och 10 nätter Orlando. Dom första dagarna skall vi mest slappa och bada och lite sightseeing i South Beach.
Har tänkt boka Shepley hotel som vi var väldigt nöjda med för 2 år sen men skulle kanske vara kul att pröva ett annat hotell. Nån som har ett bra hotelltips i ungefär samma prisklass? Tips på nån kul barnvänlig restaurang till kvällen?
Till Orlando har vi köpt 14 dagars pass till alla 3 Universal parkerna via en UK sida. Här kommer vi att vara mycket i parkerna så ska försöka hitta ett billigt enkelt boende. Har kollat på Clarion inn i Lake Buena Vista och Hawthorne Suites by Wyndham International drive. Båda finns till ett riktigt bra pris men blir lite fundersam av vissa recensioner. Nån som har erfarenhet av nån av dessa hotell? Tacksam för svar/Andreas
Av Birgere
5 feb. 2018 19:57
Vill man bo runt I-drive så reflekterar priserna mycket av standarden på stället. Se bara till så att ni har gott om utrymme och riktigt kök. 14-dagars på Universal är en trevlig sak, mitt råd är att förutom Volcano Bay bara gå på kvällarna.
Då har ni hela dagarna på er att göra roliga saker eller bara slappa vid poolen och sedan vid 6 åker ni till parkerna.
Parkeringen är gratis, inte så mycket folk och inte å varmt plus att ni slipper expresspassen.
Själva har vi tröttnat på stimmet runt I-drive o brukar söka oss utanför för att istället få riktigt bra boende då vi brukar behöva trevliga vilodagar i Orlando.
5 mars 2018 18:04
Missa inte South Beach, men ännu viktigare missa inte andra delar av Miami Beach och Miami. South Beach är det alla tipsar om och alla resereportage skriver om, men helt ärligt det är övriga Miami som är det man skall uppleva!

Wynwood, North Beach, Key Biscayne med mera!
Fråga lokalbefolkningen, mer eller mindre ingen av dem besöker South Beach, det är bara vi turister som inte vet vad vi missar! Men South Beach är helt klart bättre än många andra ställen i Florida, men det är det underbara kulturlivet i övriga Miami/Miami Beach som gör Miami underbart.