Bila i Florida , Orlando , Fort Myers , Miami , Bahamas

17 jan. 2016 11:32
Visningar: 1423
Hej! Vi är ett par som ska åka till USA för första gången och behöver lite tips om allt möjligt :)

Vi tänkte flyga till New York JFK och vara i NY i 5 nätter för att sedan lägga resten av semestern i Floridaområdet. Då tänkte vi flyga till Orlando och bo 3 nätter där och sedan bila runt lite. Vi har tänkt oss 20-23 dagar totalt.

Jag har länge varit sugen på Panama City men det ligger helt åt fel håll när vi annars tänkt oss Ft Myers, Miami och kanske t.o.m med en tripp till Bahamas.

Vad bör man se och göra på dessa ställen?

Och sen vara i Fort Lauderdale i 1-2 nättet innan vi flyger därifrån och hem till Stockholm igen.

Vad har ni för tips? Något vi borde skippa och byta ut mot någon annan stad istället? Sol, bad, god mat, lite shopping och kanske någon hockeymatch är vi intresserade av. Everglades National Park verkar som ett måste också :)

Vilken månad på året passar bäst för denna trip? :)
Av Birgere
17 jan. 2016 12:01
Du har inte testat att titta bland dom tusentals inlägg som handlar om just detta?

Ska ni se Hockey så är kanske inte sommaren bästa tiden annars spelar det ingen roll.
17 jan. 2016 12:27
Jo, har läst massor men var även nyfiken på om någon hade något att säga om Panama :)
Av Birgere
17 jan. 2016 14:21
Citerat från Toveandersson:
Jo, har läst massor men var även nyfiken på om någon hade något att säga om Panama :)
Testa då att ställa den frågan under Panama och inte med en Florida rubrik under USA. Kan tyvärr inget om landet men det finns andra som gärna hjälper dig.
17 jan. 2016 18:14
Mitt tips är maj eller nov. Då är det värme i såväl NY som Fl och vädret någorlunda stabilt. Flygbiljetter billiga och inte hysteriskt mycket folk.

Gällande Panama City är jag mycket tveksam till de 3-5 dagar som går förlorade för att ta sig dit och tillbaka. Man kommer lite närmare naturen och lite längre ifrån stressen. Fantastiska stränder men utöver det en grottutflylt i Florida Cavern. Inte värt
för första- eller tredjegångsbesökaren. Möjligvis ett stopp på en roadtrip till New Orleans eller så.

På hösten är ni garanterade hockey, men även tidigt i maj spelas slutspelshockey för de lag som tagit sig förbi första rundan.

Ft Myers beach är ett bra utgångsläge om man vill bo vid bra stränder, besöka Sanibel/Captiva, Naples, Everglades.

Gillar Anna Maria alternativt Siesta Key bättre då man med också kan inkludera alla utflyktsmål i och kring Tampa/St Pete/Clearwater.

Bahamas trippen är såklart görbar från såväl FLL som MIA. Enkelresor från 500kr med bla JetBlue alternativt båt. Ni hamnar i Nassau och därifrån kan man båta till öar längre ut.

Ska ni ändå ut och flyga hade jag sökt mig en timme eller två sydöst om Florida till Karibiens verkliga pärlor. Turks, Antigua eller ngn av St öarna
Av Birgere
17 jan. 2016 19:30
Citerat från Toveandersson:
Panama City är en stad i Florida.
He he, jag var rädd för det. Det riktiga Panama City hade varit mer intressant att besöka.
Även om stränderna är fina och att det finns en aktiv lokalbefolkning tack vare den stora militära närvaron så är det inte värt omvägen. Har en gammal amerikansk vän som bott där i 5 år och vi fick aldrig ändan ur att komma o besöka, inte ens när vi var i centrala o södra Florida.
17 jan. 2016 20:05
Citerat från Birgere:
Citerat från Toveandersson:
Panama City är en stad i Florida.
He he, jag var rädd för det. Det riktiga Panama City hade varit mer intressant att besöka.
Även om stränderna är fina och att det finns en aktiv lokalbefolkning tack vare den stora militära närvaron så är det inte värt omvägen. Har en gammal amerikansk vän som bott där i 5 år och vi fick aldrig ändan ur att komma o besöka, inte ens när vi var i centrala o södra Florida.
Hade förmånen att jobba under en vecka i det "riktiga" Panama City. Ett riktigt höjdarresmål måste jag säga med starka USA influenser kombinerat med fantastisk natur och rik kulturhistoria och naturligtvis kanalen. Har lovat familjen en långweekend från Florida någon gång...
18 jan. 2016 21:23
Citerat från Toveandersson:
Är detta rimligt? Vill inte tokstressa genom alla ställen :)

Flyga till NY 5 nätter
Flyga till Orlando 3 nätter
Bila till Fort Myers 4 nätter
Bila till Key West 4 nätter
Bila till Miami 5 nätter
Flyga från Miami / Ft Lauderdale till Sthlm eller via NY beroende på priser :)
Fullt rimligt om det är den tid ni har (det kan ju aldrig bli för länge).

Möjligtvis hade jag plockat en av nätterna i Key West och lagt den på Orlando eller Miami Beach (bo inte i Miami om ni inte har speciella själ för det) men detta beror ju helt på era intressen och vad ni vill hinna med på varje ställe.
18 jan. 2016 21:41
i NY är det shopping, hockey, god mat som vi tänkt oss. I Orlando vill vi besöka 1-2 parker, i Ft Myers vill vi se fina stränder och de öar som ligger utanför :) Sen är Key West en stad jag inte vet så mycket om, verkar bara som att det är värt ett besök! Och Miami.. är ju Miami ;)
18 jan. 2016 22:50
Citerat från Toveandersson:
i NY är det shopping, hockey, god mat som vi tänkt oss. I Orlando vill vi besöka 1-2 parker, i Ft Myers vill vi se fina stränder och de öar som ligger utanför :) Sen är Key West en stad jag inte vet så mycket om, verkar bara som att det är värt ett besök! Och Miami.. är ju Miami ;)
Skippa två nätter i Key West till förmån för Orlando resp Ft Myers.
Key West gör man lätt på två dygn, kanske tom snabbare. Orlando finns oändligt med aktiviteter och stranden och vattnet på västkusten tröttnar man inte på. Gör man det finns det 100 utflyktsmål inom två timmar.
Av Birgere
18 jan. 2016 23:42
..och shoppingen är bättre i Florida än i NYC, iaf om man är ute efter tex vanliga amerikanska märken.
Orlando har mest men även mycket runt Miami o FtL.

Håller med om att korta KW och visst är Miami Miami men det är till Miami Beach ni ska o inte till Miami. Har ni tid kan ni besöka Miami därifrån istället.
21 jan. 2016 11:12
Jag skulle åka i april-maj, perfekt väder tycker jag. Mycket sol!
Varför shopping i NY? Det finns massor av bra shopping i Florida

Skippa Panama City , långt att åka och stränderna är lika fina längre ner tycker jag. Lägg istället någon/några dagar i St Augustine. Jättefint och mycket att se.

Vi bruka ta kortare kryssningar till Bahamas, 3-4 dagar, vi bokar några dagar (via nätet) innan vi tänkt kryssa och har alltid fått riktigt bra priser. Vi har kryssat från Miami men även Fort L och Tampa.
Använd olika sidor med turistinformation om Florida så ser ni när det är bra konserter, marknader, båt eller bilrace, matcher mm då kan ni lätt hitta bra saker att se och göra.
23 jan. 2016 02:33
Tove,

Jag har nog publicerat denna information tidigare men gör det igen. Det är då avsett till dig eftersom du förmodlgen inte sett det. Alla andra som har sett det kan ju skippa det (inget on menat).

Key West

Key West är en av de mest unika turistdestinationer i Florida och får flera millioner besökare varje år. Men, det är också ett av de mest undervärderade och missförstådda destinationer på grund av bristande kunskaper om området. Få har införskaffat kunskaper om ortens alla sevärdigheter innan de åker dit.

Men, det verkar som de flesta känner till tre saker om KW, att det är en lång bilväg dit ned, de känner till den omtalade solnedgången på Mallory Square och att huvudgatan heter Duval Street. OK, de flest känner också till Sloppy Joe’s bar och kanske Jimmy Buffet’s Margaritaville Café (ett måste).

Man kan absolut inte uppleve KW genom att köra fram och tillbaka på en dag (från Miami). Det är också lika svårt att få någon känsla av staden på bara en övernattning. Nej, reser man dit ned bör man ta minst en full dag på själva bilresan till KW. Det finns så mycket att se och upleva bara på den resan.

Väl framkommen till staden reckommenderar jag personligen att bo “mitt i stan” så att man kan gå till alla attraktioner. Visst är det dyrare men så mycket bekvämare. Kom ihåg att parkering i centrum är både svårt och kostsamt. På morgonen slipper man tänka på att hitta parkering och på kvällen är det inget som hindrar att ta ett glas vin till maten om man slipper att köra bil.

Ett bra sätt att börja besöket i Key West är att ta en tur med Old Town Trolley. Det är en guidad tur ombord “tåget” med 12 hållplatser och över 100 “points of interest”. Ett par besök till Key West Shipwreck Museum och Mel Fisher Treasure ger en otrolig tillbakablick på alla rikedomar som gick förlorade på havet strax utanför KW. Mel Fisher’s Treasure museum som inehåller skatter från det spanska skeppet Atocha vilket förliste år 1622. Guld och silver värda över US $450 millioner togs upp ur djupet och finns delvis att beskåda på museet. Här har man chancen att få see en riktigt piratskatt.

Varför inte äta en tidig frukost på Pep’s lilla mysiga restaurang på Carolines Street eller ett aftermiddagsbesök på det svensktägda Schooner Wharf Bar i båthamnen? Ofta har de levande musik framträdande av någon lokal förmåga. Ta en segeltur på en riktig Schooner eller en heldagsutflykt till Dry Tortugas National Park. Hyr en båt eller vattenskoter för en självguidad tur runt öarna. Glöm inte bort Southernmost Point och Hemmingway huset. Det finns massor av små private konstgallerior för den som är intresserad av konst och antikt.

För den som inte har någon form av målsättning med besöket till KW så kan man bara vandra runt i staden och man kommer upptäcka hur många guldkorn som helst. Kvällstid erbjuder Duval Street mycket att beskåda och uppleva. Gatulivet förvandlas när solen går ned och fram kommer leklusten hos den mogna publiken. Går ej att jämnföra med andra platser i Florida.

Givetvis bör man förbeställa rum om man plannerar att bo bekvämt i centrum. Det finns allt från mysiga små Bed and Breakfast till stora lyxhotell. En del mindre hotell och framför allt B&B favoriserar gay communities och därför bör man ställa frågan när man bokar, speciellt om man har barn med sig.

Har man valt Floridas västkust som bas under sitt besök kan man som alternative ta en snabbgående färja frå Ft. Myers.

Key West skall upplevas med alla fem sinnen, syn, hörsel, smak, lukt och känsel. Men, tyvärr kommer du att uppleve ett problem, det räcker knappast med 3 – 4 dagar här nere.

Welcome to Florida,
Gunnar Hedqwist
St. Augustine, FL
23 jan. 2016 11:11
Citerat från Floridanu:
Tove,

Jag har nog publicerat denna information tidigare men gör det igen. Det är då avsett till dig eftersom du förmodlgen inte sett det. Alla andra som har sett det kan ju skippa det (inget on menat).

Key West

Key West är en av de mest unika turistdestinationer i Florida och får flera millioner besökare varje år. Men, det är också ett av de mest undervärderade och missförstådda destinationer på grund av bristande kunskaper om området. Få har införskaffat kunskaper om ortens alla sevärdigheter innan de åker dit.

Men, det verkar som de flesta känner till tre saker om KW, att det är en lång bilväg dit ned, de känner till den omtalade solnedgången på Mallory Square och att huvudgatan heter Duval Street. OK, de flest känner också till Sloppy Joe’s bar och kanske Jimmy Buffet’s Margaritaville Café (ett måste).

Man kan absolut inte uppleve KW genom att köra fram och tillbaka på en dag (från Miami). Det är också lika svårt att få någon känsla av staden på bara en övernattning. Nej, reser man dit ned bör man ta minst en full dag på själva bilresan till KW. Det finns så mycket att se och upleva bara på den resan.

Väl framkommen till staden reckommenderar jag personligen att bo “mitt i stan” så att man kan gå till alla attraktioner. Visst är det dyrare men så mycket bekvämare. Kom ihåg att parkering i centrum är både svårt och kostsamt. På morgonen slipper man tänka på att hitta parkering och på kvällen är det inget som hindrar att ta ett glas vin till maten om man slipper att köra bil.

Ett bra sätt att börja besöket i Key West är att ta en tur med Old Town Trolley. Det är en guidad tur ombord “tåget” med 12 hållplatser och över 100 “points of interest”. Ett par besök till Key West Shipwreck Museum och Mel Fisher Treasure ger en otrolig tillbakablick på alla rikedomar som gick förlorade på havet strax utanför KW. Mel Fisher’s Treasure museum som inehåller skatter från det spanska skeppet Atocha vilket förliste år 1622. Guld och silver värda över US $450 millioner togs upp ur djupet och finns delvis att beskåda på museet. Här har man chancen att få see en riktigt piratskatt.

Varför inte äta en tidig frukost på Pep’s lilla mysiga restaurang på Carolines Street eller ett aftermiddagsbesök på det svensktägda Schooner Wharf Bar i båthamnen? Ofta har de levande musik framträdande av någon lokal förmåga. Ta en segeltur på en riktig Schooner eller en heldagsutflykt till Dry Tortugas National Park. Hyr en båt eller vattenskoter för en självguidad tur runt öarna. Glöm inte bort Southernmost Point och Hemmingway huset. Det finns massor av små private konstgallerior för den som är intresserad av konst och antikt.

För den som inte har någon form av målsättning med besöket till KW så kan man bara vandra runt i staden och man kommer upptäcka hur många guldkorn som helst. Kvällstid erbjuder Duval Street mycket att beskåda och uppleva. Gatulivet förvandlas när solen går ned och fram kommer leklusten hos den mogna publiken. Går ej att jämnföra med andra platser i Florida.

Givetvis bör man förbeställa rum om man plannerar att bo bekvämt i centrum. Det finns allt från mysiga små Bed and Breakfast till stora lyxhotell. En del mindre hotell och framför allt B&B favoriserar gay communities och därför bör man ställa frågan när man bokar, speciellt om man har barn med sig.

Har man valt Floridas västkust som bas under sitt besök kan man som alternative ta en snabbgående färja frå Ft. Myers.

Key West skall upplevas med alla fem sinnen, syn, hörsel, smak, lukt och känsel. Men, tyvärr kommer du att uppleve ett problem, det räcker knappast med 3 – 4 dagar här nere.

Welcome to Florida,
Gunnar Hedqwist
St. Augustine, FL
Älskar Gunnars uttömmande svar kring olika resmål i Florida. Hans samlade erfarenhet är helt klart unik för Florida i detta forum och uppskattas. Inlägget här kring Key West till exempel. Dock snuddar det vid ett problem vi alla står inför; prioriteringar under semestern. Självklart vill man se och göra allt under sin alldeles för korta tur, men man ställs inför det faktum att man bara hinner skrapa resmålet på ytan under första, andra och tredje besök i the Sunshine State och tvingas välja bort fantastiska resmål för något annat minst lika fantastiskt. Key West är ett unikt resmål som förtjänar sin plats i solen, men enligt min uppfattning det första som får stryka på foten till förmån för Orlando, Miami Beach och delar av västkusten. Detsamma gäller kryssningar. Florida kan inte göras rättvisa på två-tre veckor på
samma sätt som ett resmål inte kan göras på två-tre dagar, helt enkelt.
23 jan. 2016 14:45
Tack Marcus, det var snälla ord. Mycket uppskattat. Kul när någon observerar.

Här är min syn på saken: Pga att jag ä en professionell aktör iniom turistindustrin här i Florida så tar jag Reseguidens diskussionsforum mycket allvarligt. Folk skriver hit för att få råd om saker och ting och som de sedan kommer att spendera massor av pengar och tid på. Jag antar att många har både begränasde budgetar och tid och det är därför viktigt att försöka ge dem som mycket aktuell information som möjligt.
Så jag förstår din kommentar Marcus, jag är medveten av vad du säger och håller med dig till 100 precent.

Men, det är just därför jag skriver uttömmande svar. Så att den som ställer frågan får så mycket information som möjligt. Hon/han måste ju få fakta så at hon/han kan göra sin egen bedömining. Trots allt skall de ju göra en investering i resan.

Jag blir både ledsen och arg när jag ibland ser att den som svarar på inlägget inte läser frågorna utan bara svävar ut i det blå med något svammel. Kastar ut något som han/hon kommer svagt ihåg från sin resa för 2 – 3 år sedan (eller kanske mer). Dessutom kan man även se spydiga och helt felaktiga svar. Då sjuder blodet i mig men jag avstår då hellre att lägga mig i. Visst kan jag också svara fel eller missa något i frågan men jag försöker iaf hålla mig till ämnet. Jag är absolut inte felfri och får ibland veta det.

Men igen Marcus, om vi tar en destination som Key West så anser jag att den ofta minimeras som en besöksvärdig destination. Åker man dit ned så är det värt att plannera i förväg för att få ut så mycket som möjligt av det besöket. Det går att få ut så enormt mycket mer av ett snabbt besök dit ned förutom Mallory Square och Duval St. Det är ett guldkorn att besöka för den som är intresserad. Vidare så brukar min business partner ofta skriva att själva resan dit ned är halva nöjet. Jag kan nog hålla med om det men, igen, så kommer vi då in på precis vad du säger Marcus, tiden är guld värt när man har bara några dagar i Florida.

Jag vet att ni som regelbundet svarar på frågor har enormt mycket att erbjuda och det är nog frågeställaren mycket tacksam för. Det finns en enorm samlad kunskapskälla här på Reseguiden så det som jag skrev ovan kanske inte gäller er. Med detta sagt hoppas jag att ni inte slacktar mig fullständigt.
Som avslutning så vill jag säga att jag önskar att jag hade mer tid att spendera här på RG. Men, den tiden finns oftast inte.

Så önskar jag dig Marcus, alla som bidrager till all fantastisk (och inte så fantastisk) information samt till era alla frågeställare en God Fortsättning på det nya året.

Tack Marcus.

Hälsningar från ett enromt kallt Florida (iaf idag).
Gunnar
St. Augustine, FL
23 jan. 2016 14:56
Tack för fin info!! Jag som inte kan så mycket om just Key West uppskattar verkligen infon jag just fick :) det gör det lite enklare att prioritera. Är väl medveten om att om man vill ta sig under ytan så krävs det betydligt fler dagar än vad vi tänkt planera. Men vi har aldrig varit i USA och så kan tänka mig att många första-gången resor hit blir mycket "ytliga" man vill hinna se mycket på kort tid. Inte det optimala men som sagt om man åker tillbaka vet man lite mer och var man ska lägga sin tid! :)

Tusen tack för alla svar !! <3
8 mars 2016 14:09
Hej,

Min man och jag (plus våra barn de senaste två gångerna) har varit i Florida fyra gånger de senaste 8-9 åren. Av någon anledning åker vi alltid till samma ställen, South Beach och Key West. Nu ska vi dit i oktober-november igen och jag funderar på om vi ska köra samma upplägg eller våga testa något nytt... ;)

Personligen älskar jag både South Beach och Key West. Vi har delat upp resan ungefär 50/50. På vägen från Miami till Key West har vi stannat till Everglades. Det finns en "trail" som man kan gå, Anhinga Trail, som ligger nära Homestead. Bra ställe att se alligatorer, fåglar och sköldpaddor.

Key West är en oas, i mitt tycke. Hade lätt kunnat spendera en vecka där. Vi har alltid bott på södra änden där det är lugnare. Två bra (dock ganska dyra) hotell är Southernmost on the Beach Hotel eller Santa Maria Suites. De ligger precis vid havet och på lagom avstånd från Duval Street.

Jag tänkte hoppa in i tråden och se om det är några av de andra trådsvararna kan rekommendera nya ställen att utforska. Har tittat på Siesta Key, Fort Myers Beach, Naples och Sanibel/Captiva. Vilket ställe är trevligast och mest genuint? Barnen gillar att bada i pool, men vi vuxna vill ha närheten till havet. Och kunna promenera till trevliga och bra restauranger, utan att behöva packa in sig i bilen så fort man ska någonstans (där är både South Beach och Key West perfekt!). Om vi trivs i lugna delen av Key West och i South Beach, vilken stad kan tänkas passa oss bäst?