ESTA ansökan

10 maj 2015 15:45
Visningar: 284
Vi har varit flera gånger i USA och sökt ESTA, men nu när vi ska ansöka så är det mer omfattande frågor. Vad skriver man under förnamn, är det alla förnamn som det står i passet tex. Alma Sofia? Sedan finns det ju ett nytt fält nu som Har du några andra namn eller alias? Är det där det andra förnamnet ska stå, då måste man default också fylla i efternamn. Det står inte helt tydligt när man klickar på frågetecknet.
10 maj 2015 15:51
Skriv första namnet som står i passet, även om du inte kallas för det namnet. Skriv inget under alias om du inte har två namn som du går under.
Av Birgere
10 maj 2015 16:06
Nästan exakt samma fråga dyker upp en gång i veckan på forumet
Och svaret är alltid:

Skriv som det står i passet och för att vara övertydlig, skriv det som står i den maskinläsbara delen längst ner.

Du ska bara skriva det första förnamnet oberoende vad du kallas, Heter du Alma Sofia men kallas Sofia så skriver du Alma.
Under efternamn skriver du som sagt som det står i passet,även om ditt mellannamn står under efternamn i passet (tex Svensson-Hjort... där Svensson är mellannamn och Hjort är efternamn).
Står det bara Hjort i passet under efternamn så skriver du bara....Hjort och glömmer Svensson helt.

Alias kan tex vara om ditt artistnamn är Ronaldo..
10 maj 2015 16:24
Jag vet att frågan med olika nyanser är vanlig, men den är inte tydlig i ESTA. Vet också att det inte spelar någon roll vad du kallas, första namnet ska alltid stå först. Bra att du nämnde den maskinläsbara delen, där står båda namnen...

Är tyvärr inte Ronaldo, så det blir inget alias ;)