ESTA-ansökan genomresa+vistelse

6 juli 2019 11:18
Visningar: 262
Hej!

Vi ska först göra en genomresa i USA (mellanlandning Miami) vidare till Aruba för att sen flyga tillbaka och semestra 7 dagar i Miami.
När vi gör ESTA-ansökan ska jag då välja "vistelse i USA", "genomresa" eller ska jag göra två ansökningar (en av varje)?

Tacksam för svar och hjälp!
Av Birgere
6 juli 2019 15:24
Gör du en ansökan för uppehälle i US, den gäller för alla varianter
6 juli 2019 18:26 (redigerad)
Det är egentligen obegripligt varför valet ens finns. Amerikanska flygplatser är byggda utan transferzon, så även resenärer som ska direkt vidare till ett annat land måste formellt sätt resa in i USA och sedan gå igenom samma säkerhetskontroll som alla andra utresande. Även de som ansöker om transfer-ESTA kan stanna i USA i upp till 90 dagar, om man vill det. Har man tidigare fått ESTA beviljad för transfer kan man nästa gång använda samma för en vanlig resa till USA. Enda skillnaden verkar vara att man inte behöver ange någon adress i USA för transfer-ESTA. Det hade de kunnat lösa med en enkel kryssruta också.

Slutsats: Du behöver bara en ESTA. (Man kan bara ha en giltig ESTA, tidigare ESTA annulleras när en ny skapas.)
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Birgere
28 juli 2019 23:51
Citerat från Spirello:
Skumt sak på ESTAN är fråga 1. Jag menar många av sjukdomarna på Fråga 1 existerar inte ens. Som Smittkoppor är ju en sjukdom som ej finns längre mm. Och vad bryr de sig om om nån har psykisk sjukdom. Det vimlar ju av det i hela USA i skidrowet i La downtown
Inte så skumt, jag har för mig dom refererar till någon "lagtext" och eftersom smallpox fortfarande finns i labmiljö så kan det vara ett hot.
Sedan måste man förstå syftet med ESTA, det behöver du för att kunna flyga eller åka med ett fartyg till USA.
Dom vill väl inte att en person ska smitta ner ett helt plan eller att en knäppgök ska kapa planet eller göra något annat dumt.
Medlemmen har tagit bort svaret
Medlemmen har tagit bort svaret