De gula hyddorna på Koh Lipe!.

25 okt. 2011 01:30
Visningar: 961
Hejsan !.
Jag undrar om någon av er vem vad en medlem här menar när hon nämner de "gula gula hyddorna" på Koh Lipe?.Verkar som om det är en trevlig kvinna som hyr ut dem.Bara flr 100 Baht!.Jag har mailat denna medlem men ej fått svar och då vi sitter och planerar boende så vill vi kunna beställa hemifrån snarast till December.
Om ni vet något och om det finns ett namn på detta boende är jag mycket tacksam för ert svar.

gillarattsola
Av Mpc
25 okt. 2011 09:29
kan du ge oss lite mer info så ev kan vi berätt lite mer för dig vad det handlar om .
Av Sierra
25 okt. 2011 11:22
Det enda jag kan tänka mig att du menar är Varin 2 eller Varin Village som det även kallas. (Notera att detta boende inte har något att göra med Varin Beach Resort på Pattaya Beach. Det är inte samma ägare.)

Det är ett 40-tal enkla gulaktiga hyddor av bambu och trä som ligger på Sunrise Beach mellan Gypsy Bungalows och Tarutao Cabana Resort. När du går på Walking Street mot Sunrise finner du Varin 2 där Walking Street slutar. Den främsta raden ligger precis vid beachen. De har en enkel dubbelbädd med myggnät och fläkt. Ett enkelt "badrum" är hopbyggt med hyddan på baksidan. De ligger öppet och med det menar jag att det är ingen växtlighet i området utan den nordostliga brisen svalkar under högsäsong.

För det pris du nämner på 100 baht hittar du inget boende i dag på Lipe. För dessa hyddor får du betala 500 - 1000 baht i dag och de går inte att boka. Det är endast walkin som gäller och du får söka upp en gammal thailändsk man som finns bland hyddorna som ger dig svar på dålig engelska om det finns plats.
25 okt. 2011 21:47
Mpc!!Tack för att du vill hjälpa till men jag har fått kontakt med kvinnan som hade skrivit om dessa stugor men jag tror jag stannar här.
Vi tänker ta in 14dagar på Varin Beach Resort ,fan room med frukost,,rum med dusch för 800Baht.Det viktigaste är att det är rent och att man har en säng att sova i.
Sedan får vi upptäcka ön och bada,sola ,äta och bara vara för det är är det vi vill.

Jag kommer säkert att ställa ett flertal andra frågor ska du se och jag tar tacksam emot alla bra tips jag kan få.Tack snälla /Sawadee ka
Av Mpc
25 okt. 2011 22:46
Varin Beach Resort är mycket bra men - är restaurangen där det kan vara lite stökigt vid mat tiderna
17 okt. 2012 18:35
Hej! Främst riktar jag mig åt dig "gillarattsola" Jag skulle vilja veta hur ni hade det? Är det ett boende som du rekommenderar?
Eller kanske ngn annan som har varit där på senare dagar?
Av Macho
17 okt. 2012 20:55
Hej.
Jag bodde på Varin beach resort i vintras och kan varmt rekommendera det.
Blev lite trött på frukosten efter 17 dagar men det blir man väl nästan överallt.
Alldeles bredvid Varin så finns det ett litet cafe där man kan äta frukost om man tröttnar.

Macho
Av Sierra
17 okt. 2012 22:26
Jag håller med Macho. Vi har bott där de senaste 4 åren och trivs gott.
13 nov. 2012 12:23
Vi tänkte satsa på at tåka till varin 2 när vi kommer till Koh lipe (21/ 12) är det någon som vet om det brukar vara fullbokat?
Av Sierra
13 nov. 2012 12:50
Det är alldeles säkert fullt när du kommer dit då det är poppis att bo där bland backpackers och det går som sagt ej att boka. Kring jul och nyår är det fullt på de flesta ställen men är det fullt på Varin 2 finner du alltid någonstans att bo. Numera är det inte en gammal man som sköter stället utan en yngre man....
14 nov. 2012 09:55
Okej låter bra! Får se hur vi gör om vi bokar en natt ngn stanns och sedan ser oss för... precis som du har skrivit innan i tidigare inlägg kan det ju vara skönt att veta vart man ska och ha en plats att sova på! Men tack för svaret!!