Cala d'Or, Can Picafort eller Puerto Alcúdia ?

1 apr. 2010 13:47
Visningar: 3440
För första gången på 12 år skall vi inte till Asien i sommar utan har bokat flyg tre veckor till Mallorca. Nu kommer ju dock den stora frågan vart vi skall bo.... Var helt inne på Puerto Alcúdia i början men nu skrämmer det mig lite med alla varningar om totalt krig för en solstol vid hotellpoolen etc.

Funderar lite på att vara första veckan i Cala d'Or som ser väldigt pitoreskt ut. Någon som har varit där och kan delge lite info? Dyr ort eller finns det lite av varje? Får man plats på de små stränderna i slutet av Juni? Är det som en liten stad med någon liten hamn, restauranger och lite shopping för kvällarna?

Har också tittat på Can Picafort d.v.s. södra änden av Alcúdia-bukten, har någon varit där? Samma frågeställning som innan, tycker den stranden ser mysigare ut kanske än i Alcúdia.

Det är många år sedan vi var på Mallorca och då bodde vi inne i Palma och tog bussen till Illetas och Palma Nova på dagarna. Nu reser vi med vår 12 åriga dotter så det blir lite lugnare men ändå inte i säng vid nio.

Tar tacksamt emot alla erfarenheter :o).
Av Snusan
5 apr. 2010 17:25
Hej!

Vi var på Mallorca förra året i augusti, vi var just i Cala d´or, helt underbart, bodde på ett hotell som ving har Cala Azul park vi hade en 2 rumslägenhet med havsutsikt, det var jätte lugnt man kunde sitta på balkongen och njuta, När man skulle bada i havet så var det inte strand man fick gå ned på en stege eller dyka i. Men man kunde gå ned till systerhotellet Esmeralda där var det sandstrand, vi hade halvpension så vi åt middag på hotellet Esmeralda eftersom vi åkte så pass sent på säsongen, det var toppen mat. På kvällarna kunde man gå och titta i affärer det fanns det gott om och även restauranger. Vi ska tillbaka någon gång. Vi hade tänkt redan i år, men bestämde oss för två andra orter på Mallorca, vi börjar första veckan på Cala Millor och andra veckan i Porto de Soller.även i år blir det augusti.

Förra året hyrde vi bil i 2 dagar och åkte runt det var jätte bra, inga problem att köra där heller. Jag hoppas att Ni får trevliga veckor på Mallis.

Sus