Alcudia / Playa del Muro tips efterlyses!

12 apr. 2010 10:32
Visningar: 2489
Hej, vi reser till Mallorca i sommar och kommer bo mitt emellan Alcudia och playa del Muro på ett ställe som heter Aparthotel Elisa (nära hotellen Las Gaviotas och Eden Alcudia). Tar tacksamt emot tips och erfarenheter från detta område!

Vi har förstått att det finns en hel del restauranger i detta område också men undrar om någon vet hur prisnivån på restauranger skiljer sig åt inom Alcudia-bukten? Dyrast uppe vid hamnen kan man ju gissa sig till men är det sedan billigast i "hotell-smeten" i Alcudia eller nere i Can Picafort t ex. Vi kommer vara tre veckor och vad vi förstått är det enkelt att ta lokalbussen till dessa två orter som ligger åt varsitt håll från vårt boende.

En del bilder från Alcudia visar stranden som smalare och (som jag tycker) mysigare med vegetation i bakgrunden; var kan det vara någonstans? Om man vill vandra i Albuferia National Park - klarar man sig då med valiga gymnstikskor? Vad kostar det att hyra cykel?

Vill gärna ha alla tips jag kan få =) !
12 apr. 2010 10:56
Hej! Jag har varit i Alcudia tre gånger och har alla gånger bott i hamnområdet. Prisnivån på restauranger skiftar otroligt mycket. Det finns både billigt och dyrt. Mest kostar det på restaurangerna på piren, men där är också mysigast tycker jag. Kan varmt rekommendera restaurang Chili på piren. Bra service och mat samt snygg inredning till mellanpriser.

Kan också rekommendera ett besök i gamla Alcudia, både på marknadsdagen men också någon kväll för ett restaurangbesök.

Har inte hyrt cykel, bara bil, och det kostar runt 40 euro för en liten bil.

Missa inte att ta bussen in till Palma för lite shopping! En underbar stad!

Trevlig resa!