Bra och billigt boende i Barcelona?!

Av Ane
5 mars 2011 21:07
Visningar: 5120
Är det någon som vet om något bra boende i Barcelona?(två vuxna)
Hoppas på något som inte är så himla dyrt,
Tar gärna imot tips då jag aldrig varit där tidigare.
Av Alfva
6 mars 2011 11:59
Nu vet jag inte vad du har för krav för att det vara billigt?
Vi var där i juli 2010 och bodde 2 minuters gångväg från La Rambla precis på gränsen till det trendiga området i Gamla Stan och i närheten av hamnen med strandpromenaden mot havet.
Hotellet i sig är inte stort, men rummen var rejäla och fräscha. Catalonia Port heter hotellet, som dessutom har en liten pool och kostade runt 500:-/natt.
Av Ane
6 mars 2011 12:48
Tack för svar. Har kollat Catalonia port men den prisen jag fick blev över 6000 för 5 nätter.
Det är inte ett pris för min plånbok. Runt hälften trodde jag skulle vara möjligt men det ser inte så ut......Har väl letat på alla web-sidor som finns...
6 mars 2011 20:44
Hej Ane,
Två tips: Hostal Levante, http://www.hostallevante.com/ För två år sedan kostade ett dubbelrum med dusch ca 500 kr. Mycket bra läge i Barri Gotic, nära till hamnen, Rambla, etc (se google maps).
Har du sökt på www.hotellin.se? Sidan jämför hotellpriser från ett trettiotal andra sajter.
Förresten, ytterligare ett bra ställe som du kan kolla upp: Hostal Fernando, ligger på Calle Ferran, en gång i tiden hostel, nu har de ett flertal dubbelrum.
/M.
Av Alfva
6 mars 2011 20:47
Citerat från ane:
Tack för svar. Har kollat Catalonia port men den prisen jag fick blev över 6000 för 5 nätter.
Det är inte ett pris för min plånbok. Runt hälften trodde jag skulle vara möjligt men det ser inte så ut......Har väl letat på alla web-sidor som finns...
Så tråkigt, tittade nu och de priserna verkar hysteriska. Vi betalade tydligen 522:-/natt när vi var där, de priserna verkar ju inte existera längre... :( Har tyvärr inga fler tips, men hoppas du hittar vettigt boende!
Av Sanoj80
7 mars 2011 10:48
Råder dig att kolla på www.booking.com, där kan du sortera på pris och få fram en mängd olika hotell i Barcelona med beskrivningar om läge, bilder på rummen, kundrecensioner och mycket annat. Hoppas du hittar något bra alternativ.
Av Ane
8 mars 2011 12:42
Tack för de svar jag har fått så långt. Har fått ett tips om att bo utanför staden och istället ta tåg/buss in till centrum. Där skall man visst kunna få ett bra boende.
Jag är långt ifrån intresserad av shopping, men tycker mycket om det historiska i städer jag besöker.
Och så är jag väldigt förtjust i hav och strand.
Så om någon har tips som passas in här, mottas de med tack!!
Av Anniz83
8 mars 2011 15:59
Hejsan!

Vi var i Barca förra året och hyrde en lägenhet ca 1 minut från Las Ramblas precis vid saluhallen. Betalade 60 euro natten så tyckte vi kom undan väldigt billigt! www.gobcn.com heter hemsidan.

Han vi hyrde lägenheten av hämtade och lämnade på flygplatsen för 50 euro per resa. Men såklart är det ju mycket billigare och ta bussen in till centrum :)

Mvh,
Anniz