Best Western Bowery Hanbee Hotel New york

15 maj 2011 22:44
Visningar: 245
Känner någon till detta hotell ? Det ligger på Grand St i Little Italy/Chinatown på Manhattan. Vad jag kan läsa mig till verkar det bra och prisvärt.
Hur tar man sig dit lättast från Newark ?
Några bra restauranger i området ? Annat jag inte får missa ? Åker dit i augusti.
Av Peter_o
19 maj 2011 04:56
Läget på hotellet är inte fel. Du kommer att ha fullt upp med att kolla de närmaste omgivningarna, och några problem med restautanter i närområdet är det inte. En del är kanske lite väl turistinriktade, men det finns alla varianter.

Personligen brukar jag snegla på två saker, och det är att det finna internet gratis på hotellet samt att det är gångavstånd till bra tunnelbanelinger. Ditt hotell ligger nära grön och orange linje (den bruna (J och M) har du nog inte så stor användning av). För att komma till Times Square får du gå ett kvarter eller byta tunnelbanelinje.

Då det gäller färd från Newark kan du välja mellan:
Tåg, då kommer du till Penn Station på 32:a gatan och har lite problem med tunnelbana till hotellet.
Buss, du kommer till Grand Central Station (nåja lite vid sidan om) och har inte speciellt långt till grön linje 6 till Spring Street eller Canal Street. Hotellet ligger mellan dem.
Skyttelbuss, du kommer till hotellet för ca 20 dollar per person.
Taxi, kostar troligen under 100 dollat inkl dricks, i bästa fall dryga 50. Fråga efter fast taxa innan du kliver in.
Tåg koster 12,50 och Buss 15 dollar och där tillkommer tunnelbana för 2,25 om du inte samtidigt köper ett 7-dagars MTA-kort för 29 dollar. Det beror ju på hur många dagar du stannar om det redan första dagen är lönsamt att köpa det.

Kolla tunnelbanelinjer på www.mta.info Kartan där är lite förvrängd och man ser inte namnet på alla gator så det är bra att jämföra med googles Karta. Den har stationerna utsatta och man ser linjenummer.

/PeterO
19 maj 2011 05:14
Taxi enhetstaxa från Manhattan till Newark 70 USD häromveckan (samma tvärtom?) sa den jag åkte med oallafall.... Shuttle t,o,r ca 35 USD/pp. www,goairlinkshuttle.com