Båtluff i Grekland Juni-Juli 2014, tips & råd!

Av Troy
21 jan. 2014 00:33
Visningar: 3031
Hej!
Jag och min kompis, 19 år gamla, ska under 4 veckor i sommar ge oss iväg och båtluffa i Grekland mellan datumen 16 Juni - 14 Juli. Vi skulle hemskt gärna vilja få lite tips och råd från er som varit och båtluffat innan i Grekland på vilka öar som vi bör besöka. Vi har bokat flyg till Aten, så det är där vi kommer påbörja och avsluta vår resa. Vi har ingen stor koll alls på vilka öar vi ska till, så ni får gärna hjälpa oss :-) Vi vill nog ha en blandning av "Partyöar" och lite mer lugnare öar.

Tack!
25 jan. 2014 19:36
Vi var borta och båtluffade i grekland i 3 veckor och körde Signos/Ios/Amorgos/Naxos

Sifnos var en väldigt lugn ö, Men väldigt fin, fina stränder och vatten. inte så många turister.

Iso är festandets ö, Jag gillade verkligen Ios, Det var inte bara fest (som jag trodde ibörjan) stränderna är bra och maten och shoppandet är väldigt billigt och man gemför med dom andra öarna.
Nattlivet var väldigt väldigt bra!! Det finns jätte många klubbar och discotek att välja mellan, bästa stället jag har varit på :)

Amorgos är en väldigt klippig ö, men det är samtidigt väldigt populär men om ni vill ha sandstrand hittar ni det inte på amorgos, men vattnet är vädligt fint.

Naxos var våran sista ö, och det var en bra avslutning, Naxos är en väldigt turistig ö, man kan hitta många Svenska där. Men det är också väldigt billigt (Speciellt maten) Sandstränder finns det gott om, och dom är otroligt fina.

Hoppas ni fick lite tips iallfall, Det är bara att fråga om ni undrar över något mer! hjälper gärna till :)
Av Troy
28 jan. 2014 00:43
Grymma tips Hanna!

Bokade ni boende via "rumsraggare" på respektive ö när ni anlände eller hade ni förbokat något? För det är något vi verkligen är fundersamma över hur vi ska göra. :)
30 jan. 2014 19:06
Jag tror ni inte kommer några problem att hitta boende om ni åker dit på sommaren! Vi bokade ett boende före och det var vid våran första ö sifnos, det var ganska skön att ha det klart så man slipper stå och pruta och hålla på. Vårat boende på Siffnos var vårt bästa på hela resan. Men ni får såklart mycket billigare boende om ni bokar på plats och PRUTAR, det är viktigt (väldigt många husraggare, iaf på "partyöarna") så man kan få det ganska billigt ;)